Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Βασικά προβλήματα που φέρνουν στην υγεια μας οι τροφικες αλλεργιες – Ποιες είναι και πώς αντιμετωπίζονται
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Κάθε χρόνο σύμφωνα με την υγεια εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν από τροφικες και άλλες αλλεργιες.

Πάνω από 30.000 σώζουν τη ζωή τους θεραπευόμενοι στις αίθουσες επειγόντων περιστατικών λόγω της αναφυλαξίας που προκαλείται στην υγεια τους από τα τρόφιμα.

Από όλες τις αλλεργίες, η τροφική αλλεργία είναι μια από τις πιο συνήθεις, ενώ υπολογίζεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, 11 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τροφικές αλλεργίες.

Η κατάσταση στην υγεια μας αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος αποπροσανατολίζεται.

Ως εκ τούτου, ξαφνικά βλέπει την υγεία μας και πιστεύει ότι οι αβλαβείς πρωτεΐνες των τροφίμων είναι, στην πραγματικότητα, «επιβλαβείς», και τις παρακινεί να επιτεθούν.




           

Τι σημαίνει όταν έχτε μια αλλεργική αντίδραση μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων;


Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται στην ουσία που το σώμα αντιλαμβάνεται ως επιβλαβές αλλεργιογόνο
.

Παράγονται τεράστια ποσά αντισωμάτων, προσαρτώμενα τόσο σε αλλεργιογόνα όσο και σε ιστιοκύτταρα (συγκεκριμένος τύπος κυττάρου που περιέχει χημικές ουσίες).

Όταν τα αντισώματα έρχονται σε επαφή με αυτά τα ιστιοκύτταρα, αλλοιώνουν τη δομή των μεμβρανών τους, με αποτέλεσμα οι διάφορες χημικές ουσίες να διαρρέουν.

Μία από τις χημικές ουσίες είναι η ισταμίνη, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα φλεγμονής των γύρω ιστών.


Ποια είναι τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας;


Μπορεί να κυμαίνονται ανάμεσα στα ελαφρώς ενοχλητικά έως άβολα
για να ολοκληρώσουν την κατάρρευση του σώματος, μια κατάσταση γνωστή ως αναφυλαξία.

Πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει ή έχουν θεραπευθεί στις επείγουσες περιπτώσεις, ως αποτέλεσμα της αναφυλαξίας που επέφερε η βίαιη αλλεργική αντίδραση σε ορισμένα είδη τροφίμων.


Τα συμπτώματα της αλλεργίας τροφίμων περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:  

- Φαγούρα στο στόμα 
- Οίδημα της γλώσσας και του λαιμού 
- Δυσκολία στην αναπνοή 
- Κνίδωση 
- Έμετος 
- Κοιλιακές κράμπες 
- Διάρροια 
- Πτώση της αρτηριακής πίεσης  
- Απώλεια συνείδησης
- Θάνατος (ακραίες περιπτώσεις)   



Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα;


Συνήθως, τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά ή μετά από δύο ώρες μετά την κατανάλωση του φαγητού που προκαλεί αλλεργία.  


Ποια είναι η θεραπεία;


Όταν μιλάμε για τη θεραπεία τροφικής αλλεργίας, η καλύτερη μέθοδος είναι η αποφυγή.


Εάν είστε αλλεργικοί σε ορισμένα είδη τροφίμων, τότε πρέπει να αρχίσετε να αποφεύγετε αυστηρά τα τρόφιμα αυτά.

Η τροφική αλλεργία είναι σε μεγάλο βαθμό συμπτωματική, πράγμα που σημαίνει ότι όποια και αν είναι τα φάρμακα ή οι μέθοδοι θεραπείας που διατίθενται, συνήθως παρέχονται για να αποτραπεί η εμφάνιση ή να θεραπευτούν τα συμπτώματα.

Η επινεφρίνη, που ονομάζεται επίσης «αδρεναλίνη», είναι το φάρμακο επιλογής για τον έλεγχο των σοβαρών αντιδράσεων.  


Ενώ οποιαδήποτε τροφή μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, το 90% όλων των αλλεργικών τροφικών αντιδράσεων προκαλούνται από:  

- Φιστίκια 
- Αυγά 
- Γάλα  
- Οστρακοειδή 
- Σιτάρι 
- Καρύδια  
- Σόγια 
- Ψάρια  



Η τροφική αλλεργία στα φιστίκια είναι μια από τις πιο συχνές, σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες τροφικές αλλεργίες.


Σε μια έρευνα που διενεργήθηκε από το Δίκτυο Τροφικής Αλλεργίας και Αναφυλαξίας, η επικρατέστερη αλλεργία στο φιστίκι έχει διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα πέντε ετών, τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά.


Τα φιστίκια είναι στην πραγματικότητα όσπρια, αλλά είναι μάλλον περιττό να εξαλειφθούν όλα τα όσπρια αν δεν υπάρχει βάσιμη υπόνοια ότι προκαλούν προβλήματα ή αν δεν σας συστήσει ο γιατρός σας την αποφυγή τους.  


Η
τροφική αλλεργία που σχετίζεται με τα αυγά είναι συχνά ήπια.


Ωστόσο, υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν αναφυλαξία.


Πρέπει να ελέγχονται διεξοδικά οι ετικέτες των τροφίμων για προϊόντα που περιέχουν αυγό ή ασπράδι αυγού. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα καλά ψημένα αυγά (όπως στο κέικ) είναι γενικά αβλαβή.

Αλλά τα ωμά και τα ελαφρώς βρασμένα αυγά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.


           

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Απλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την τριχοπτωση που προσβάλει την υγεια των μαλλιών σας και μπορεί να είναι δείκτης και άλλων ελλείψεων

-
Ένας έξυπνος οδηγός για το ρόλο που παίζουν μερικές από τις σημαντικότερες βιταμινες στη διατροφη και κατ’ επέκτση στην υγεια μας

-
Τι είναι ακριβώς ο Βελονισμος και πώς μπορεί να συμβάλει σε μια καλη υγεια; Είναι μια ενεργειακη θεραπεια που μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές παθησεις;

-
Συνδυασμός τροφίμων για μια καλυτερη διατροφη και υγεια - Ένας συνοπτικός οδηγός για να μην καταναλώνετε μαζί τα λάθος τροφιμα που δεν βοηθούν την υγεια σας
 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η