Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Όλη η αλήθεια για το αλατι και την επίδρασή του στην υγεια μας – Είναι το αλατι ένας από τους κρυφούς εχθρούς της υγειας μας;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 2 από 2  
 

Πώς θα μειώσω το αλάτι;

Αγοράστε και φροντίστε
να καταναλώνετε τροφές που περιέχουν φυσικό ποτάσιο.

Για παράδειγμα:

Φρέσκα λαχανικά, όπως φασόλια, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών, αρακά, καλαμπόκι, πιπεριές, πατάτες, ραπανάκια ή φρέσκα φρούτα, όπως μπανάνες, μήλα, βερίκοκα, χουρμάδες, γκρέιπ φρουτ, πορτοκάλια, δαμάσκηνα, σταφίδες.




           

           

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμους ζωμούς λαχανικών ή κρέατος, αποφύγετε να βάλετε επιπλέον αλάτι κατά το μαγείρεμα του φαγητού σας.

Αναζητήστε για το πρωινό σας δημητριακά με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα σε αλάτι.

Αποφύγετε να αγοράζετε τυριά με έντονες και δυνατές γεύσεις ή προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λιγότερη ποσότητα.

Αποφύγετε να αγοράζετε τυριά τύπου ροκφόρ και τα διάφορα ανακατεργασμένα τυριά.

Αποφύγετε τη χρήση αλατιού όταν μαγειρεύετε λαχανικά
γιατί μειώνει την περιεκτικότητά τους σε ποτάσιο.

Αποφύγετε την αγορά ή κατανάλωση αλμυρών σνάκς
, αλατισμένων ξηρών καρπών, μπισκότων με αλάτι, τυρί ή μπέικον.

Αποφύγετε την αγορά καπνιστού μπέικον.

Αποφύγετε την αγορά τροφίμων τα οποία διατηρούνται στην άλμη ή είναι παστά.

Αποφύγετε τις έτοιμες σάλτσες, σαλάτες και τις πίκλες.

Αποφύγετε τους έτοιμους ζωμούς λαχανικών και κρέατος που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε μόνο σπιτικούς ζωμούς.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το αλάτι με υποκατάστατα, εφόσον δεν έχετε πρόβλημα με τα νεφρά σας.

Μην κάνετε όμως και με τα υποκατάστατα υπερβολές, γιατί μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα.

Δοκιμάστε το φαγητό σας πριν βάλετε αλάτι
, και θα διαπιστώσετε πως τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται πραγματικά να προσθέσετε.

Μειώστε σταδιακά τις ποσότητες αλατιού στα φαγητά σας, μέχρι το σημείο που η γεύση να σας ικανοποιεί οριακά, και σύντομα η διαφορά δεν θα σας φαίνεται.

Μειώστε την κατανάλωση καπνιστών
κρεατικών ή ψαριών.

Προσέξτε τις ετικέτες όλων των τροφίμων
πριν τα αγοράσετε ή πριν τα καταναλώσετε.

Το αλάτι μπορεί να αναφέρεται και ως
sodiumchloride, monosodiumglutamate ή ως bicarbonatesoda.

Προτιμήστε να μαγειρεύετε τα λαχανικά σας στον ατμό για να αυξήσετε στο μέγιστο τη γεύση τους.

Προτιμήστε
τα φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά και όχι αυτά που βρίσκονται μέσα σε κονσέρβες που περιέχουν αλάτι.

Προτιμήστε το ανάλατο βούτυρο και τις ανάλατες φρυγανιές.

Φροντίστε η αλατιέρα σας να έχει πολύ μικρές τρύπες, για να προστεθούν μικρές ποσότητες αλατιού στο φαγητό σας κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε.

Χρησιμοποιείστε περισσότερα μυρωδικά, μπαχαρικά και καρυκεύματα στα φαγητά σας για να ενισχύσετε τη γεύση τους.

Προτιμήστε το αλάτι Ιμαλάϊων.

Είναι πολύ πιο υγιεινό.


Ενδεικτικά σας παραθέτουμε παρακάτω μερικές τροφές και την περιεκτικότητά τους σε αλάτι, ανά 100 γραμμάρια, για να δείτε πόσο περιέχουν, ποιες να προτιμάτε και ποιες να αποφεύγετε:

Βούτυρο αλατισμένο:
2,2 γρ.,
Βούτυρο ανάλατο:
0 γρ.,
Βούτυρο μαργαρίνη: 2 γρ.,
Γαρίδες: 9,6 γρ.,
Δημητριακά Κόρν Φλάικς:
3,3 γρ.,
Δημητριακά Μούσλι με φρούτα: 0,3 γρ.,
Δημητριακά Μούσλι χωρίς ζάχαρη: 0,1 γρ.,
Δημητριακά Μούσλι:
1 γρ.,
Δημητριακά Όλ μπραν: 3,7 γρ.,
Ελιές σε άλμη:
5,6 γρ.,
Ζαμπόν άψητο:
3 γρ.,
Ζαμπονάκι:
2,6 γρ.,
Ζωμός σε κύβους:
25,8 γρ.,
Καπνιστή ρέγκα: 2,5 γρ.,
Καρότα:
0,7 γρ.,
Κέικ:
1,2 γρ.,
Κέτσαπ:
2,8 γρ.,
Κορν μπηφ:
2,4 γρ.,
Κρέας:
0,2 γρ.,
Λουκάνικα ωμά: 2 γρ.,
Μαυρομάτικα: 2,1 γρ.,
Μπακαλιάρος φιλέτο: 0,2 γρ.,
Μπέικον άψητο: 3,5 γρ.,
Μπισκότα κριμ κράκερς: 1,5 γρ.,
Μπισκότα με σιτάρι:
1,6 γρ.,
Μπιφτέκια άψητα:
1,5 γρ.,
Πατατάκια: 1,4 γρ.,
Πίκλες: 3 γρ.,
Πίτα με χοιρινό: 1,8 γρ.,
Πουλερικά:
0,2 γρ.,
Σαλάμι: 3,5 γρ.,
Σάλτσα γαλλική ντρέσινγκ για σαλάτα: 2,4 γρ.,
Σάλτσα ψητού:
2,5 γρ.,
Σκουμπρί φιλέτο:
0,3 γρ.,
Σούπα σε κονσέρβα:
1,2 γρ.,
Σπαγγέτι με σάλτσα:
1,2 γρ.,
Τυρί ένταμ: 2,5 γρ.,
Τυρί κρέμα: 3,4 γρ.,
Τυρί παρμεζάνα: 1,9 γρ.,
Τυρί ροκφόρ: 3,6 γρ.,
Τυρί τσένταρ: 1,5 γρ.,
Φιστίκια αλατισμένα: 1,1 γρ.,
Ψητά φασόλια:
1,2 γρ.,
Ψωμί:
1,4 γρ.

 

          

 
 
| 1 | 2 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<