Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Βοηθάνε αλήθεια τα εμβόλια το ανοσοποιητικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση την υγεια μας ή μήπως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Λένε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούμε για μια καλή υγεια, ώστε να διασφαλιστούμε κατά της φυματίωσης, του ιού HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων), της γρίπης κλπ.

Πρόσφατες μελέτες αμφισβητούν αυτή την αναγκαιότητα: Τα εμβόλια βοηθάνε όντως την υγεια μας τελικά ή όχι; Μερικοί ειδικοί λένε ότι υπάρχει ένα μόνο είδος ανοσίας που είναι ο φυσικός, με το οποίο γεννιόμαστε και αναπτύσσουμε όλα αυτά τα χρόνια στην υγεια μας.

Αυτό το είδος της ανοσίας στην υγεια μας γίνεται πιο ισχυρό καθώς καταπολεμάμε μολυσματικές ασθένειες επιτυχώς, δεδομένου ότι παράγουμε αντισώματα για να τις αντιμετωπίσουμε.

Για παράδειγμα, έχουμε ανοσία στην ανεμοβλογιά, αν την είχαμε περάσει ήδη. Επίσης το μητρικό γάλα είναι το πιο ισχυρό φυσικό «εμβόλιο» επειδή διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού φυσιολογικά.


Τι γίνεται;


Η ανοσοποίηση, αφετέρου, δημιουργεί μία προσωρινή και τεχνητή αντιμετώπιση εξαιτίας εργαστηριακών, ανενεργών παθογόνων.


Έτσι, υπάρχουν γιατροί που δηλώνουν ότι τα εμβόλια είναι πραγματικά επικίνδυνα, επειδή "γεννούν" γενεές ανθρώπων που δεν έχουν φυσική ανοσία. Επιπλέον, η ανοσοποίηση σημαίνει προσωρινή μόνο προστασία κατά των ασθενειών.



Παρενέργειες


Αν και ο θηλασμός δεν έχει παρενέργειες, η ανοσοποίηση έχει.




Δυστυχώς, είναι αρκετά δύσκολο να ανιχνευθούν, επειδή συχνά μοιάζουν με κάτι άλλο. Μερικές φορές, οι παρενέργειες μπορεί να εμφανιστούν μόνο μετά από 30 χρόνια από την ανοσοποίηση και, προφανώς, είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί η σωστή αιτία.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η τεχνητά προκαλούμενη ανοσία επηρεάζει τη φυσική, οδηγώντας, με το χρόνο, σε αυτοάνοσες ασθένειες όπως η αρθρίτιδα. Ενέσεις που περιέχουν αργίλιο δημιουργούν μια μόνιμη εγκεφαλική φλεγμονή και νευρολογικές βλάβες. Εκείνες που περιέχουν υδράργυρο προκαλούν τοξικότητα.


Στατιστική


Για παράδειγμα, ο θάνατος από ιλαρά το 1900 ήταν μια πιθανότητα 13 στους 100.000.


Το 1948 μειώθηκε σε 1 στους 100.000. Το 1963 εισήχθη ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς, αλλά η νόσος δεν εξαλείφθηκε πλήρως.

Οι Ιάπωνες παρατήρησαν ότι ο πρόωρος εμβολιασμός σε βρέφη κάτω των 24 μηνών προκαλεί το θάνατο. Πρόσφατα το Reuters ανακοίνωσε μια αύξηση του αριθμού των επιληπτικών ασθενών με βήχα που είχαν εμβολιαστεί κατά αυτής ακριβώς της νόσου στην Αμερική.

Άλλα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αλλεργίες, το άσθμα και η βρογχίτιδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανιστούν σε τεχνητά ανοσοποιημένο πληθυσμό.


Τα μωρά που εμβολιάστηκαν είναι επιρρεπή σε έρπητα, αλλεργική ρινίτιδα, καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, επιληψία, παθήσεις του θυρεοειδούς.

Επομένως ισορροπήστε προσεκτικά τα οφέλη έναντι των παρενεργειών και λάβετε σοβαρά υπόψη τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, πριν αποφασίσετε αν το παιδί σας θα πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι.


Φυσική ανάπτυξη της ανοσίας

Αντί να βασίζεστε σε τεχνητά προκαλούμενη ανοσία ή φάρμακα για να καταπολεμήσετε τις ασθένειες, δοκιμάστε φυσικούς τρόπους πρώτα.


Θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να το κάνετε μέσω της φυσικής οικοδόμησης του ανοσοποιητικού σας συστήματος από τις σωστές τροφές και τις φυσικές βιταμίνες.


Ο πιο γνωστός φίλος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η βιταμίνη C.

Βοηθά στη καταπολέμηση κρυολογημάτων, της γρίπης και σας αποτρέπει από την ανάπτυξη ασθενειών που βασίζονται σε ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Μερικά από τα τρόφιμα που περιλαμβάνουν βιταμίνη
C είναι: πιπεριές, βατόμουρα, ακτινίδια, φράουλες, εσπεριδοειδή, παπάγια, φραγκοστάφυλα και γκουάβα.




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Πώς να καταπολεμήσετε το φόβο του οδοντιατρου στα παιδια όταν είναι απαραίτητη αυτή η επίσκεψη για την στοματικη τους υγεια

-
Πώς να γίνετε πρωινός τύπος για μια καλύτερη υγεια

-
Σημαντικά φρουτα και σε τί βοηθούν την υγεια μας οι βασικές βιταμινες που μας παρέχουν

-
Σύντομο αλφάβητο με σημαντικές βιταμινες και τι μπορεί να συμβεί με την έλλειψή τους στον οργανισμο μας για μια καλύτερη υγεια

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<