Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Για να καταλάβετε το Φενγκ Σουι θα πρέπει πρώτα να αντιληφθείτε πόσο σημαντική είναι η ενέργεια που υπάρχει γενικότερα στο συμπαν, η δική μας των άλλων, της φύσης και των πραγμάτων γύρω μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 2 από 2  
 

Πώς μπορώ να μεταβάλω την προσωπική ενέργεια τσι

Πολλοί είναι οι τρόποι που μπορούμε να τη μεταβάλουμε:


Οί τρόποι αυτοί είναι με το να γυμναζόμαστε περισσότερο, να διατρεφόμαστε με τροφές που ενισχύουν τη θετική ενέργεια και αποβάλουν την αρνητική, να ζούμε και να κινούμαστε σε χώρους και με ανθρώπους που ενισχύουν τη θετική ενέργεια στη ζωή μας.

Μόνο αν προκαλέσουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε, θα μεταβάλουμε την προσωπική ενέργεια τσι
.
Για παράδειγμα, τα συναισθήματα που νιώθουμε μια συγκεκριμένη περίοδο, αποτελούν σημάδι για το είδος της ενέργειας που έχει συγκεντρωθεί μέσα μας.
           


Αν είμαστε θυμωμένοι θα πρέπει να επιβραδύνουμε την ενέργεια για να μην εξαπλωθεί σε όλο μας το σώμα, να τεντώσουμε τα μέλη του σώματός μας και να επιβραδυνθεί όλη η ενέργεια αυτή ώστε να ηρεμήσουμε.

Βέβαια, εκτός από κινήσεις στο ίδιο μας το σώμα, ίσως χρειαστεί να γίνουν και κάποιες κινήσεις στο περιβάλλον και τους χώρους που κινούμαστε, αλλά το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για γενικότερες αλλαγές και για να αποχωριστούμε πράγματα που δεν μας ωφελούν με κανέναν τρόπο.

     

Πώς θα μεταβάλω την ενέργεια των χώρων και των κτιρίων γύρω μου
Όλοι οι χώροι και τα κτίρια έχουν τη δική τους ενέργεια όπου αλληλεπιδρά με τη δική μας.


Για αυτό και κάποια μέρη έχουν ξεχωριστή θέση μέσα στην καρδιά μας, και είτε μας αρέσουν πολύ, είτε μας απωθούν.

Η προσωπική ενέργεια κάθε χώρου ή κτιρίου μπορεί να μας αλλάξει θετικά ή αρνητικά όλη την ψυχολογία, τον τρόπου που βλέπουμε ή χειριζόμαστε κάποια πράγματα.


Ανάλογα τον προσανατολισμό που βρίσκονται, τα υλικά που υπάρχουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, τα χρώματα, τα σχέδια και τα αντικείμενα που τα απαρτίζουν, μεταβάλουν αναλόγως και τις σκέψεις, τα συναισθήματά σας, τον πλούτο, ακόμα και την
υγεία μας.


Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζουμε ποιες κατευθύνσεις ταιριάζουν
με ποια υλικά, σχέδια, χρώματα και υλικά, και να προσπαθούμε να τα έχουμε όσο το δυνατόν σε αρμονία και ισορροπία μεταξύ τους.


Δεν θα πρέπει με τίποτα να αφήσουμε την ενέργεια τσι να ρέει πολύ αργά και να παραμείνει στάσιμη.
Αυτό σε οποιοδήποτε χώρο, γιατί τότε ο αντίστοιχος τομέας που αντιπροσωπεύει, σίγουρα θα μας δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο φορτωμένο με πολλά αντικείμενα, έπιπλα, μαξιλάρια, χαλιά και ταπετσαρίες, μπορεί να επιβραδύνει σε μεγάλο βαθμό το τσι και η στάσιμη αυτή ενέργεια να μας οδηγήσει σε αρνητικές σκέψεις, μοναξιά, κατάθλιψη και απομόνωση.


Καλύτερα να αφαιρέσουμε και να αποχωριστούμε μερικά έπιπλα ή αντικείμενα
από τον συγκεκριμένο χώρο, παρά να προκαλέσουμε στον εαυτό μας όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα από τη στάσιμη ενέργεια τσι.


Το ίδιο αρνητική μπορεί να γίνει και η υπερβολικά γρήγορη ενέργεια τσι
.

Όταν για παράδειγμα υπάρχουν πολλές ευθείες γραμμές, μακρινοί διάδρομοι, πολλές πόρτες και παράθυρα, σκάλες, γωνίες και βιβλία μέσα στο χώρο μας, κάνουν την ενέργεια τσι να ρέει πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να σταθεί πουθενά και να μπαινοβγαίνει στο χώρο μας, προκαλώντας μας αστάθεια, ανασφάλεια και πολλά προβλήματα στον ύπνο και γενικότερα στην υγεία μας.

Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να λυθεί με το να προσπαθήσουμε να επιβραδύνουμε λίγο αυτήν την τόσο γρήγορη ενέργεια
, με φυτά, χαλιά ή άλλα αντικείμενα που θα μας απαλλάξουν από το κοφτερό τσι, αλλά θα την κάνουν να σταθεί και στο χώρο μας, δίχως να την επιβραδύνουμε τελείως.


 

          

 
 
| 1 | 2 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η