Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Ψυχικα Ονειρα - Η δυναμη που έχουν τα ονειρα
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αγγελος Βιαννίτης   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 2  
 

Κάθε βράδυ αφήνουμε τον κόσμο της καθημερινότητας και βουλιάζουμε μέσα στον κόσμο των ονείρων. Ένα κόσμο παράξενο και μαγικό, όπου το αδύνατο γίνεται δυνατό και το απίθανο πραγματικότητα. Ερχόμαστε σε επαφή με άτομα αγαπημένα που έχουν φύγει από την ζωή, βρισκόμαστε σε μέρη άγνωστα και θαυμαστά, πετάμε ψηλά, ελεύθεροι από τον νόμο της βαρύτητας, βιώνοντας πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η μαγεία όμως των ονείρων δεν βρίσκεται στα παράξενα σκηνικά και στις πρωτόγνωρες εμπειρίες. Αυτό που πάντα μάγευε τον άνθρωπο είναι η ικανότητα των ονείρων να προφητεύουν, τα τηλεπαθητικά όνειρα, τα όνειρα εκείνα που εμφανίζονται άγγελοι και άγιοι, όλα εκείνα τα όνειρα δηλαδή που μας επιτρέπουν όχι μόνο να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο μέλλον, αλλά και μας αποκαλύπτουν τον θαυμαστό κόσμο των ψυχικών δυνάμεων που κρύβονται μέσα μας.

ΨΥΧΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ
Τα λεγόμενα ψυχικά όνειρα μας πηγαίνουν βαθιά στις εσώτερες διαστάσεις του υποσυνειδήτου, στα βαθύτερα στρώματα της ύπαρξης μας. Πολλοί λαοί και πολιτισμοί πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι ο τόπος όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τους προγόνους του, ενώ κάποιες άλλες παραδόσεις μιλούν για πνευματικούς οδηγούς που εμφανίζονται στα όνειρα για καθοδήγηση σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Κάποιες κατηγορίες ψυχικών ονείρων ταξιδεύουν τον ονειρευόμενο σε άλλες διαστάσεις, όπως είναι τα όνειρα με τα αστρικά ταξίδια.

Τηλεπαθητικά όνειρα ή όνειρα από προηγούμενες ζωές, αλλά και προγνωστικά ή προφητικά όνειρα έρχονται να μας προβληματίσουν και να υπενθυμίσουν ότι ό άνθρωπος κρύβει μέσα του τεράστιες δυνατότητες, που μας αποκαλύπτονται μόνο όταν το συνειδητό μας μέρος, ο ορθολογισμός και η τετράγωνη λογική κοιμούνται, δίνοντας έτσι την ευκαιρία, κάθε βράδυ, να μπούμε στα βαθύτερα επίπεδα του υποσυνείδητου και της ψυχής μας.

Όπως πιστεύουν οι ερευνητές, όλοι έχουμε , σε κάποια στιγμή της ζωής μας, έρθει σε επαφή με αυτή την πλευρά του ψυχικού μας κόσμου, άσχετα αν το θυμόμαστε ή όχι. Με άλλα λόγια, όλοι μας έχουμε την εμπειρία των ψυχικών ονείρων, σε κάποια μορφή. Αυτά τα όνειρα έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε αν ένα όνειρο εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΝΟΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ


- Είναι πολύ ρεαλιστικό, σαν μια βιωμένη εμπειρία περισσότερο παρά σαν όνειρο

-
Η ποιότητα των χρωμάτων ή του φωτός είναι διαφορετική από τα συνηθισμένα όνειρα

- Υπάρχει μια ασυνήθιστα έντονη καθαρότητα

-
Αφήνει μια έντονη αίσθηση στον ονειρευόμενο ότι έχει προειδοποιηθεί για κάτι ή κάτι του έχει αποκαλυφθεί.

Αν ένα όνειρο έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, σημειώστε το. Κρατώντας ένα τετράδιο που γράφετε τα όνειρά σας μπορείτε να ανακαλύψετε μοτίβα στα όνειρά σας και πιθανόν θα ανακαλύψετε ότι έχετε δει πολλές φορές τέτοιου είδους όνειρα. Συγκρίνοντας τα όνειρά σας με την καθημερινότητα για ένα χρονικό διάστημα, πιθανόν να διαπιστώσετε την ακρίβεια των προγνώσεων και των προβλέψεων σας. Επίσης ελέγξτε αν μέσα στην οικογένειά σας υπήρχαν ή υπάρχουν άτομα με τα ίδια ή παρόμοια όνειρα, μια και αυτή η ικανότητα συνήθως υπάρχει μέσα σε οικογένειες.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΨΥΧΙΚΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ:

Από μια άποψη, κάθε όνειρο που ανοίγει μια πόρτα στο παράξενο και το μαγικό, που μας θυμίζει ότι έχουμε μέσα μας ψυχικές δυνάμεις που ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε, είναι ένα ψυχικό όνειρο. Η διόραση, η διαίσθηση, η ψυχική επαφή με κάποια άλλα συγκεκριμένα άτομα, όλα αυτά είναι λειτουργίες του ανθρώπινου ψυχισμού, και όχι χαρακτηριστικές ιδιότητες των ονείρων. Τα όνειρα είναι απλώς το μέσο με το οποίο θα έρθουμε σε επαφή με αυτές τις βαθύτερες, αν θέλετε, λειτουργίες της ανθρώπινης ψυχής. Είναι το παράθυρο μέσα από το οποίο θα ρίξουμε μια ματιά στα βάθη της ψυχής και του νου. Οι ερευνητές της ονειρικής δραστηριότητας αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποια ψυχικά όνειρα που εμφανίζονται πιο συχνά από κάποια άλλα και, για να βοηθηθούν στην μελέτη τους, τα έχουν χωρίσει σε κατηγορίες. Ένα ψυχικό όνειρο μπορεί να φαίνεται καθαρά ότι ανήκει σε μια κατηγορία, ενώ κάποια άλλα μπορεί να έχει στοιχεία που να μην μπορεί κανείς να το κατατάξει εύκολα αποκλειστικά σε μία μόνο κατηγορία.

Έτσι, οι ερευνητές μιλάνε για τις εξής κατηγορίες ψυχικών ονείρων:

Τηλεπαθητικά όνειρα

Προγνωστικά όνειρα

Προφητικά όνειρα και

Όνειρα Καθοδήγησης

Ας εξετάσουμε πιο αναλυτικά αυτές τις κατηγορίες:


ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ

Τηλεπάθεια είναι η επικοινωνία μεταξύ δύο ατόμων με άλλα μέσα εκτός από τα συνηθισμένα αισθητηριακά κανάλια. Σίγουρα υπάρχουν κάποια άτομα που είναι πιο ευαίσθητα και πιο δεκτικά σε αυτή την μορφή επικοινωνίας, φαίνεται όμως ότι όλοι έχουμε αυτή την δυνατότητα, η οποία μπορεί να εμφανιστεί τελείως απρόσμενα. Πολύ συχνά ένα όνειρο τηλεπαθητικό θα αφορά ένα άτομο της ίδιας οικογένειας ή κάποιον με τον οποίο είμαστε συναισθηματικά πολύ κοντά.

Ένα χαρακτηριστικό των τηλεπαθητικών ονείρων είναι η αίσθηση αυτή που έχει ο ονειρευόμενος ότι ξέρει πως αυτό που βλέπει είναι η πραγματικότητα, και όχι απλώς ένα συμβολικό όνειρο. Αν παρομοιάσουμε τα όνειρα με κινηματογραφικές ταινίες, τότε ένα τηλεπαθητικό όνειρο μοιάζει με ένα ντοκιμαντέρ.

Η Μαρία Ταβ., 42 χρονών, διηγείται ένα όνειρό της : « Παρακολουθώ δυο αυτοκίνητα που τρέχουν σε ένα δρόμο από διαφορετικές κατευθύνσεις, πλησιάζοντας το ένα το άλλο… Ο γιος μου είναι μέσα στο ένα από αυτά.. Τα αυτοκίνητα ετοιμάζονται να συγκρουστούν.. Ξύπνησα με αγωνία, πιστεύοντας ότι ο γιος μου έχει σκοτωθεί..»

Αυτό το όνειρο μας δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε κάτι πολύ σημαντικό: Είναι απαραίτητο να προσέχουμε τις λεπτομέρειες σε τέτοια όνειρα και να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Τι έγινε στην πραγματικότητα; Την ώρα που η Μαρία έβλεπε το όνειρο- περίπου στις δυόμισι το πρωί- ο γιος της πράγματι είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με το αμάξι ενός φίλου του. Τα αμάξια όμως τράκαραν ελαφρά στο πλάι και κανένας δεν τραυματίστηκε. Την άλλη μέρα που η Μαρία πήγε σε εκείνο το σημείο, είδε έκπληκτη ακριβώς το ίδιο σκηνικό που είχε δει στο όνειρό της. Βέβαια, η -φυσιολογική για μια μητέρα- ανησυχία της την οδήγησε σε βιαστικά συμπεράσματα, το γεγονός όμως είναι ότι στο όνειρο της συντονίστηκε με τον γιο της και έζησε από απόσταση την εμπειρία του.

Φαίνεται καθαρά λοιπόν ότι τα όνειρα είναι απλώς το μέσο μέσα από το οποίο εκφράζονται οι ψυχικές μας δυνάμεις. Η τηλεπάθεια, σαν δυνατότητα, δεν περιορίζεται φυσικά μόνο στον ύπνο μας. Τα αστέρια λάμπουν συνεχώς, την ημέρα όμως το λαμπρό φως του ήλιου τα σκεπάζει και δεν μπορούμε να τα δούμε. Οι προαισθήσεις, η διαίσθηση λειτουργούν συνεχώς μέσα μας. Όταν όμως είμαστε σε εγρήγορση, η καθημερινότητα απαιτεί να ρίχνουμε όλη μας την προσοχή στον εξωτερική πραγματικότητα. Όταν κοιμόμαστε, ερχόμαστε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο και ότι υπάρχει εκεί θα φανεί μέσα από τα όνειρα. Δεν είναι τα όνειρα λοιπόν που έχουν αυτή την τηλεπαθητική ιδιότητα. Απλώς μας φέρνουν σε επαφή με το βαθύτερο εκείνο μέρος του εαυτού μας που λειτουργεί πέρα από τους περιορισμούς του χώρου και του χρόνου.

 
 
| 1 | 2 |
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η