Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Γνωρίζετε πραγματικά τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος γονιός; Ποια είναι η ιδανική ηλικια; Είστε πραγματικά έτοιμοι για να γίνετε γονεις;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Είσαστε σε μια σχέση ή σε ένα γάμο και είστε ικανοποιημένοι;

Τώρα το επόμενο ερώτημα που θα γεννηθεί απαραιτήτως είναι «Να κάνω και αν ναι, πότε ένα παιδί;».

Πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει το υπαρξιακό δίλημμα σε αντρες και γυναικες και ειδικά στις μέρες μας, που ο βαθμός ευαισθητοποίησης των κοινωνικών και συναισθηματικών επιπτώσεων (ευθύνες και θυσίες) έχει αυξηθεί.


Πολλοί είναι που δεν θέλουν δέσμευση αλλά θέλουν τουλάχιστον ένα παιδί. Κάποιες γυναίκες αποκτούν με το χρόνο το λεγόμενο μητρικό ένστικτο, ακόμη και χωρίς τη θέλησή τους.

Ακόμα κι έτσι, η εξέλιξη μας μετέτρεψε σε λογικά όντα, ίσως πάρα πολύ απορροφημένα με τον αυτοέλεγχο και την οργάνωση της ζωής μας ή των άλλων.Ένα παιδί δεν είναι μόνο η χαρά της γέννησης!

Χρειάζεται να του προσφέρετε τον χρόνο, την αγάπη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα που χρειάζεται.


Με την ενηλικίωση γεννιούνται και άλλες ανάγκες όπως για την εκπαίδευση του κ.α. Εκτός από όλες αυτές τις κοινωνικές και ψυχολογικές πτυχές, η σεξουαλική ικανότητα της τεκνοποίησης είναι εξέχουσα: το σώμα σας δεν είναι στην απεριόριστη διάθεσή σας για το θέμα αυτό.

Γι' αυτό θα ήταν καλό για σας να το λάβετε υπόψη για να μην βιαστείτε, αλλά, επίσης, για να αποφευχθεί το δράμα της αδυναμίας του να γίνετε γονέας.


Ποιά είναι η ιδανική ηλικία;


Λαμβάνοντας υπόψη τη βιολογική, κοινωνική και επαγγελματική ενήλικη ζωή ενός άντρα, η τέλεια ηλικία του να γίνει κανείς πατέρας είναι μεταξύ 25-35 ετών. Όταν πρόκειται για τις γυναίκες, η ιδανική ηλικία είναι μεταξύ 22-32 ετών.

Φυσικά, τα όρια μπορεί να ποικίλουν, αλλά η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η παραγωγική λειτουργία στη γυναίκα, για να είναι ακριβώς πλήρης, ρυθμίζεται μεταξύ των 22 και 32.


Βέβαια υπάρχουν και άλλες διαφορετικές θεωρίες.


Αυτές μπορούν να επηρεάσουν θετικά την απόφασή σας, εξαλείφοντας τις υπόλοιπες που μπορούν να σας κάνουν να προσανατολιστείτε λανθασμένα στη ζωή σας όσον αφορά για την τέλεια ηλικία ώστε να αποκτήσετε ένα παιδί.

Μία από αυτές δείχνουν πως η ιδανική ηλικία (η τέλεια στιγμή) ξεκινά από τη στιγμή που εσείς θα αισθάνεστε αρκετά ώριμοι ψυχολογικά, κοινωνικά και βιολογικά μιλώντας (αισθάνεστε το σώμα και την ψυχή σας έτοιμα για μια εγκυμοσύνη). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη την προσωπικότητα ή το επίπεδο εμπειρίας, το δικό σας καθώς και του/της συντρόφου σας.

Εδώ δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός, παρά μόνο εκείνος που θα σας πει το ένστικτό σας. Μπορεί αυτή η ανάγκη να μην σας έρθει και ποτέ.


Δεν είναι απολύτως απαραίτητο πως θα σας έρθει η ανάγκη αυτή.


Αν δεν νιώσετε εσείς πρώτα από όλα έτοιμοι για μια τόσο μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας, δεν θα πρέπει να αφήσετε κοινωνικούς, συναισθηματικούς, υλικούς ή άλλους παράγοντες να σας επηρεάσουν και να προβείτε στη δημιουργία ενός παιδιού όχι με τα σωστά κίνητρα και τις απαραίτητες δυνάμεις που χρειάζονται για να το μεγαλώσετε.


Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να αποφύγετε μια εγκυμοσύνη σε πολύ μικρή ηλικία πριν την δική σας ενηλικίωση.Όταν δεν είστε έτοιμοι για να μεγαλώσετε ένα παιδί θα πρέπει να παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφύγετε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.


Επισκεφτείτε έναν γυναικολόγο και μαζί θα βρείτε την κατάλληλη μέθοδο αντισύλληψης για σας.


Επίσης με την προφύλαξη αυτή θα γλιτώσετε και από ένα σωρό επικίνδυνες για την υγεία σας σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση.Χρειάζεται να είστε απολύτως έτοιμοι για να φέρετε επιτυχώς εις πέρας αυτήν την τόσο σημαντική αποστολή για τη ζωή σας.


Αν εσείς νιώθετε πως είστε έτοιμοι θα πρέπει αμέσως μετά να είστε σίγουροι πως υπάρχουν και οι υπόλοιπες κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο.

- Κατ’ αρχήν θα πρέπει να είστε με τον/την κατάλληλο/η σύντροφο όπου θα είναι και εκείνος/η έτοιμος/η και το προφίλ του θα σας λέει το ένστικτό σας πως σας κάνει για γονιός του παιδιού σας.- Θα πρέπει να έχετε σταθερές συνθήκες στη ζωή σας.

Όχι υπερβολικά πράγματα. Απλά, μια σταθερή δουλειά, ένα σταθερό εισόδημα, ένα ασφαλές σπίτι για να μείνετε, άτομα που θα σας υποστηρίξουν πριν και ιδιαίτερα μετά τη γέννηση του παιδιού όπου σίγουρα θα τα χρειαστείτε γιατί δεν θα είναι εύκολο να είστε 24 ώρες το 24ωρο μαζί του.

- Θα πρέπει να είστε έτοιμοι να ξεχάσετε τις δικές σας ανάγκες όταν θα γεννηθεί το παιδί σας, γιατί προτεραιότητα θα έχουν πλέον οι δικές του ανάγκες, για πολλά-πολλά χρόνια.

- Θα πρέπει να τα έχετε βρει με τον εαυτό σας και με τους άλλους δίπλα σας που θα συμμετέχουν στη ζωή του παιδιού σας ώστε το παιδί να μην μεγαλώσει μέσα σε συγκρούσεις και σε εμπόλεμη κατάσταση.

- Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά πολύ αγάπη.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος ποσοτικά, αλλά ποιοτικός χρόνος.


Δεν χρειάζεται να αφήσετε τη δουλειά σας για να είστε μαζί του, καθώς το παιδί πρέπει να καταλάβει πως ο γονιός του είναι χρήσιμο μέλος της κοινωνίας και αύριο που θα ενηλικιωθεί θα ακολουθήσει τα βήματά του και θα θέλει και αυτό να γίνει χρήσιμο μέλος της κοινωνίας.

- Δεν χρειάζεται να του δώσετε ότι εσείς στερηθήκατε.

Αλλά τα απολύτως απαραίτητα, πάντα ως ανταμοιβή για κάτι που έκανε ή που δούλεψε σκληρά για να αποκτήσει.

- Δεν χρειάζεται συνεχώς απαγορεύσεις, καθώς πρέπει να αφήσετε να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της δικής του προσωπικότητας δίχως τις δικές σας κατευθύνσεις.

Δεν χρειάζεται να επιβληθείτε και ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε βία, φωνές και νεύρα όταν κάνει κάτι που μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο για την υγεία του.

- Μια απλή στέρηση προνομίων που εσείς του δώσατε είναι μια χαρά για να καταλάβει πως δεν πρέπει να κινείται πως επικίνδυνες κατευθύνσεις.

Θα πρέπει να του μάθετε εσείς τις αξίες και τα όριά του στη ζωή.


Να είστε αυστηροί εκεί που χρειάζεται και καλοί πάλι εκεί που χρειάζεται.

- Και προπάντων: Μην αφήσετε τις δικές σας τύψεις και τα δικά σας προβλήματα να καταστρέψουν το παιδί σας.
Κρατήστε τα για τον εαυτό σας μέχρι να βρείτε έναν τρόπο να τα εξαλείψετε και συζητήστε μαζί του από νωρίς για το τι συμβαίνει χωρίς λεπτομέρειες που δεν χρειάζεται να γνωρίζει γιατί δεν είναι χαζά και καταλαβαίνουν όταν υπάρχει πρόβλημα.

- Δώστε του λιγότερα σε υλικά αντικείμενα και περισσότερα σε συναισθηματικά.


Επομένως, μετά από όλα αυτά σκεφτείτε πολύ καλά πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για τη δημιουργία οικογένειας.

Γιατί μπορεί να είναι εύκολο να κάνετε ένα παιδί, αλλά το να το μεγαλώσετε σωστά ώστε να βγει μια δυνατή προσωπικότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση όπως πολλοί μπορεί να το παρουσιάζουν.

Προσπαθήστε να κρατήσετε την ισορροπία σας γιατί έτσι είναι πιο ασφαλές και υγιές για σας.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-Τι προστάζει να φορεθεί η Εβδομαδα Μοδας της Νεας Υορκης το Φθινοπωρο – Χειμωνα 2013: Πάνω απ’ όλα Σύνεση

-
Γίνετε μια δημιουργική μητερα και κερδίστε χρόνο για την οικογενεια σας

-
Εβδομάδα Μοδας στη Νεα Υορκη – Διασημοι σχεδιαστες με συνεση και υπερβολη

-
5 σημαντικά αντικείμενα που είναι πάντα της μοδας, είναι διαχρονικά και δεν θα πρέπει να λείπουν από καμία γυναικεια ντουλαπα


 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<