Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς θα προσελκύσετε τις σωστές σχεσεις, τους σωστούς ανθρώπους στη ζωή σας; Μερικά θετικά βήματα που θα πρέπει να κάνετε για να το καταφέρετε
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η οικογενεια δεν χρειάζεται να είναι πάντα εξ’ αίματος. Οι σωστές σχεσεις, οι σωστοί άνθρωποι στη ζωή σας θα πρέπει να σας εκτιμούν και να θέλουν το καλύτερο για σας.

Οι σωστές σχεσεις θα θέλουν να τα πηγαίνετε καλά σε όλους τους τομείς, είναι εκεί για να σας υποστηρίζουν και εμψυχώνουν, δίχως να ζητούν ανταλλάγματα. Χαίρονται με τη χαρά σας, λυπούνται με τον πόνο σας και είναι εκεί για να σας δώσουν ένα χέρι βοηθείας όποτε το χρειαστείτε και όποτε πραγματικά μπορούν.

Αυτοί είναι η πραγματική σας οικογενεια, και αυτοί που πραγματικά θα πρέπει να μετράνε για σας.

Τώρα πως θα προσελκύσετε αυτούς τους ανθρώπους, αυτές τις αυθεντικές σχέσεις στη ζωή σας, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Θα πρέπει να είστε έτοιμοι και να κάνετε κάποια απαραίτητα βήματα.


Παρακάτω σας δίνουμε μερικά από αυτά, όπου θα σας βοηθήσουν να έχετε τις σωστές σχέσεις στη ζωή σας: 


Ελευθερωθείτε από τα αρνητικά και τοξικά άτομα στη ζωή σας
Για να μπορέσουν να σας βρουν τα θετικά άτομα, θα πρέπει να είστε ελεύθεροι από τοξικότητα στη ζωή σας.

Θα πρέπει να αρχίσετε να περνάτε χρόνο με θετικά άτομα, όπου δεν είναι μέσα στην γκρίνια και στη μιζέρια. Όπου δεν σας επιβαρύνουν ψυχικά και νιώθετε πολύ θετικά και όμορφα όταν βρίσκεστε γύρω τους. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάτε με άτομα που σας «ρουφούν» στην κυριολεξία όλη την ενέργεια.  


Ξεπεράστε όλα εκείνα τα άτομα που δεν είναι πλέον κοντά σας 
Η αλήθεια είναι πως θα έχετε πολλά άτομα κοντά σας όσο τους δίνετε κάτι που χρειάζονται.


Και όταν δεν χρειάζονται πλέον κάτι από σας, απλά εξαφανίζονται. Μόλις το αντιληφθείτε πως το κάνουν 2-3 φορές, θα πρέπει να τους αποβάλετε μια και καλή από τη ζωή σας. Απλά 
ξεπεράστετους. Δεντουςέχετεανάγκη, αυτοίσαςέχουν. Δεν θέλετε να έχετε μια σχέση που είναι δίνω και παίρνω. Θέλετε μια σχέση που είναι εκεί κοντά σας για σας και μόνο. Μην τους ξαναβάλετε στη ζωή σας, μόλις ξαναεμφανιστούν από το πουθενά, γιατί θα είναι και πάλι επειδή κάτι θα θέλουν από σας.  


Δώστε σε καινούργια άτομα την ευκαιρία να είναι στη ζωή σας 
Ποτέ δεν θα ξέρετε αν δεν δοκιμάσετε κάτι καινούργιο.

Μπορεί να έχετε περάσει άσχημα στη ζωή σας από προηγούμενες σχέσεις, φιλίες, αλλά σκεφτείτε πως και άλλα άτομα το έχουν περάσει αυτό όπως εσείς. Ανοιχτείτε σε νέες γνωριμίες. Δώστε μια καινούργια ευκαιρία σε κάποια άτομα να σας προσεγγίσουν. Απλά γνωρίστε τα και δείτε αν σας κάνουν ή όχι για να μπουν στη ζωή σας. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Μην τους απορρίψετε μόνο και μόνο με το φόβο μην ξαναπεράσετε τα ίδια, γιατί και αυτά το ίδιο μπορεί να σκέφτονται για σας.  


Δείξτε ευγένεια και σεβασμό ακόμα και για άτομα που δεν το κάνουν σε σας 
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος/α άλλος/η ευγενικός/ή για να είστε εσείς μαζί του/της.


Εσείς θα πρέπει να διατηρήσετε το επίπεδό σας και να φέρεστε πάντα με σεβασμό και ευγένεια, ακόμα και όταν τα άτομα που έχετε απέναντί σας δεν το κάνουν. Προσπαθήστε να μην κάνετε διακρίσεις και να φέρεστε σε όλους το ίδιο.

Δεν χρειάζεται να γίνεται κι εσείς αρνητικοί επειδή είναι κάποιοι άλλοι. Να δείτε που σύντομα αυτή σας την ευγένεια κάποια σωστά άτομα θα την παρατηρήσουν.   


Δεν μπορείτε να αλλάξετε κανέναν, καμία και τίποτα
Και αν το προσπαθήστε, θα χάσετε απλά τον χρόνο σας και μπορεί και την ψυχολογία σας, προσπαθώντας.

Αποδεχτείτε τους άλλους απλά έτσι όπως είναι. Αν σας κάνουν, καλώς. Αν όχι, τότε απλά απομακρυνθείτε. Δεν έχετε ανάγκη από παραπάνω άγχος και αγωνία στη ζωή σας.   


Αντιληφθείτε πόσο σημαντικά είναι τα θετικά άτομα που έχετε στη ζωή σας 
Εμψυχώστε τα και δείξτε τους ότι υποστηρίζετε κάθε τους κίνηση.

Αυτή η εμψύχωση πηγάζει από θετική ενέργεια, η οποία μπορεί να πολλαπλασιαστεί όταν τους το δείχνετε εμπράκτως. Μπορεί να τονώσει και τη δική σας θετική ενέργεια. Να είστε ευγνώμονες που τους έχετε στη ζωή σας.  


Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να είστε συνεχώς τέλειοι για να σας αγαπάνε οι άλλοι 
Προσπαθήστε απλά και μόνο να είστε ο υπέροχος εαυτός σας.

Και όταν δέχεστε κριτική επειδή είστε διαφορετικοί, γελάστε κι εσείς μαζί τους επειδή είναι ίδιοι με όλους τους άλλους. Περάστε περισσότερο χρόνο με άτομα που σας κάνουν να χαμογελάτε και λιγότερη ώρα με εκείνους που νιώθετε την ανάγκη να εντυπωσιάσετε.

Δεν 
είμαστε τέλειοι για όλους. Μόνο για εκείνους που αξίζουν να είναι στη ζωή μας και αγαπάνε και την κάθε μας ατέλεια.  


Όταν κάποια άτομα σας έχουν κάνει κάτι, συγχωρήστε τους και προχωρήστε παρακάτω 
Μην συνεχίσετε να ζείτε, με μίσος και απέχθεια μέσα στην καρδιά σας.


Γιατί τελικά εσείς πληγώνετε τον εαυτό σας και όχι οι άλλοι. Η συγχώρεση που θα τους δώσετε δεν σημαίνει πως ήταν εντάξει αυτό που έκαναν. Σημαίνει πως δεν θα επιτρέψετε σε αυτό που σας έκαναν να σας διαλύσει τη ζωή και την ευτυχία για πάντα. Δεν σημαίνει πως διαγράφετε το παρελθόν. Σημαίνει πως απλά αφαιρείτε από την καρδιά σας όλο το μίσος και τα αρνητικά συναισθήματα που σας προκάλεσαν, μαθαίνετε από αυτά και προχωρείτε παρακάτω τη ζωή σας.

Να θυμάστε πως όσο λιγότερο χρόνο σπαταλάτε με το να μισείτε και να απεχθάνεστε τα άτομα που σας πλήγωσαν, τόσο περισσότερο χρόνο θα έχετε για να αγαπήσετε τα άτομα που σας αγαπάνε. 


Κάντε μικρά πράγματα κάθε μέρα για τα άτομα που αγαπάτε και που σας αγαπάνε
Μερικές φορές αυτά τα μικρά πράγματα καταλαμβάνουν το καλύτερο μέρος της καρδιάς τους.

Δεν μπορείτε να είστε τα πάντα για πολλούς. Αλλά μπορείτε να είστε τα πάντα για λίγους και καλούς που το αξίζουν. Βρείτε τους και περιποιηθείτε τους καταλλήλως. 


Παρατηρήστε και βρείτε τους πραγματικούς σας φίλους
Όσο περνάνε τα χρόνια θα διαπιστώνετε πως είναι καλύτερο να έχει κανείς λίγους και πραγματικούς φίλους από πολλούς και γνωστούς.

Θα έρθουν πολλά άτομα στη ζωή σας και πολλά θα φύγουν. Αλλά στο τέλος θα μείνουν μόνο αυτοί που αξίζουν πραγματικά. Αυτοί που θα παραμείνουν κοντά σας και στις άσχημες στιγμές, όχι μόνο στις καλές.


Να είστε πάντα πιστοί στους άλλους
Η αληθινή αγάπη, η αληθινή φιλία και γενικότερα οι αληθινές σχέσεις δεν σημαίνουν να είναι τα άτομα αχώριστα.

Αυτές οι σχέσεις είναι σημαντικές καθώς σημαίνει πως δύο άνθρωποι είναι αληθινοί μεταξύ τους, ακόμα κι αν δεν βρίσκονται κοντά. Η πίστη είναι τα πάντα, δεν είναι επιλογή, είναι προτεραιότητα για τις πραγματικά αυθεντικές και αληθινές σχέσεις.  
Στις πραγματικές σχέσεις η απόσταση δεν μετριέται με τα χιλιόμετρα αλλά με την στοργή και το πόσο πραγματικά νοιάζεστε
Δύο άνθρωποι μπορεί να είναι δίπλα και τελικά να είναι χιλιόμετρα μακριά μέσα τους.

Μπορεί να έχετε τα δικά σας και αυτό το άτομο να βρίσκεται χιλιομετρικά λίγο μακριά, αλλά μέσα σας είναι κοντά σας. Μην αδιαφορείτε, λοιπόν, για ένα άτομο που νοιάζεται για σας, ακόμα κι αν χρειαστεί λίγο παραπάνω προσπάθεια για να είστε εκεί όταν σας χρειαστεί.  


Να κρατάτε πάντα τις υποσχέσεις σας και να είστε αληθινοί
Αν πείτε πως θα κάνετε κάτι, απλά κάντε το.

Αν πείτε πως θα είστε κάπου, απλά φροντίστε να είστε. Κι 
αν λέτε πως νιώθετε κάτι, απλά δείξτε το. Αν δεν μπορείτε τίποτα από όλα αυτά, απλά μην λέτε ψέματα. Και οι μισές αλήθειες, είναι και αυτές ψέματα. Και όταν βγουν στην επιφάνεια οι άλλοι δεν θα σας εμπιστεύονται πια. Ποτέ μην παίζετε με τα συναισθήματα των άλλων, λέγοντας ψέματα, επειδή ίσως δεν είστε έτοιμοι ή δεν είστε σίγουροι, γιατί θα τους πληγώσετε, έτσι κι αλλιώς.

Η αλήθεια πάντα είναι ο καλύτερος δρόμος. Μπορεί να μην είναι ο πιο εύκολος, αλλά είναι αυτός που δεν θα σας βάλει σε άλλους μπελάδες και οι άλλοι θα το πάρουν από την αρχή απόφαση και θα το ξεπεράσουν πιο εύκολα.  


Μην δώσετε στις σχεσεις σας τίποτα παραπάνω από ότι θέλετε να πάρετε εσείς
Μην περιμένετε να πάρετε από τους άλλους πράγματα τα οποία δεν μπορείτε να δώσετε εσείς οι ίδιοι.

Αν θέλετε να σας αγαπήσουν, αγαπήστε τους πρώτοι. Αν θέλετε μια αληθινή φιλία, να είστε εσείς αληθινοί φίλοι. Αν θέλετε μια σωστή επαγγελματική σχέση, φροντίστε να παρέχετε κάτι χρήσιμο που να έχει αξία. Πάντα λειτουργεί αυτό και είναι τόσο μα τόσο απλό.  


Να λέτε πάντα αυτό πού έχετε στο μυαλό και να εννοείτε πάντα αυτό που λέτε  
Δώστε στους άλλους τις πληροφορίες που χρειάζονται, και μην περιμένετε να μαντέψουν αυτά που δεν γνωρίζουν.

Η πληροφορία είναι πάντα αυτή που κινεί σωστά τη μηχανή της επικοινωνίας. Ξεκινήστε να είστε ξεκάθαροι με τους άλλους. Μην προσπαθείτε να διαβάσετε το μυαλό των άλλων, και μην περιμένετε από τους άλλους να διαβάσουν το δικό σας. Τα περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις προέρχονται από την έλλειψη επικοινωνίας. Μην το αφήσετε να γίνει και στις δικές σας σχέσεις.   


Επιτρέψτε στους άλλους να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις 
Μην κρίνετε τους άλλους, στηριζόμενοι στις δικές σας εμπειρίες.

Ζουν διαφορετική ζωή από τη δική σας. Κάτι που μπορεί να μην είναι καλό για σας, μπορεί να είναι καλό για κάποιο άλλο πρόσωπο και το αντίθετο. Κανείς δεν έμαθε στη ζωή με τα λόγια, αλλά μόνο βιωματικά. Αφήστε τους άλλους να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, να κάνουν τα δικά τους λάθη και να μάθουν από αυτά, γιατί απλά μόνο έτσι μπορούν να μάθουν.   


Να μιλάτε λιγότερο και να ακούτε περισσότερο
Όσο λιγότερες συμβουλές δίνετε στις σχέσεις σας, τόσο το καλύτερο.

Οι άνθρωποι συνήθως δεν έρχονται σε σας για να τους δίνετε συμβουλές. Έρχονται γιατί χρειάζονται κάποιον να τους ακούσει και να τους ενισχύσει θετικά. Οι συμβουλές που θέλετε να τους πείτε, είναι συνήθως ήδη μέσα στο μυαλό τους και δεν χρειάζονται εσάς να τους τις υπενθυμίσετε. Χρειάζονται χρόνο για να τις χωνέψουν γιατί απλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι να τις δεχτούν. Μπορεί να χρειάζονται κάποιες προσαρμογές για να βρουν το σωστό δρόμο και χρειάζονται εσάς για να τους ενισχύσετε.  


Αφήστε στην άκρη τις ασήμαντες διαφωνίες
Δεν χρειάζεστε κάποιον άλλον να είναι λάθος για να είστε εσείς πάντα οι σωστοί.

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για το σωστό. Και τις περισσότερες φορές είναι η ηρεμία και η γαλήνη στις σχέσεις σας. Οπότε κάποιες μικρές διαφωνίες δεν χρειάζονται να υπάρχουν ανάμεσά σας.    


Αγνοήστε κάποιες άσχημες κριτικές που δέχεστε   
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σας κρίνει.

Ότι κι αν κάνετε στη ζωή σας, θα υπάρχουν πάντα άτομα που θα σκέφτονται διαφορετικά από σας. Οπότε συνεχίστε να κάνετε αυτό που νιώθετε μέσα σας πως είναι σωστό για σας, ασχέτως από την κριτική που δέχεστε. Δεν είναι καθόλου σημαντική η γνώμη των άλλων για σας. Το σημαντικό είναι πώς νιώθετε εσείς για τον εαυτό σας. 


Δώστε περισσότερη σημασία στη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας  
Ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα στη ζωή είναι το να χάσει κανείς τον εαυτό του όταν βρίσκεται μέσα σε μια σχέση.


Καμιά φορά αγαπάμε και προσέχουμε τόσο πολύ τους άλλους, που ξεχνάμε πως υπάρχουμε κι εμείς. Και μπορεί να μην ξυπνήσουμε ποτέ, αλλά μπορεί και να ξυπνήσουμε μετά από καιρό και να μας αναζητήσουμε και πάλι. Και τότε θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό να προσπαθήσουμε να μας ξαναβρούμε από την αρχή.

Προσπαθήστε να μην χάσετε ποτέ τον εαυτό σας μέσα σε μια σχέση. Φροντίστε να εξελίσσεστε παράλληλα κι εσείς με τη σχέση σας, αλλά να επιτρέπετε και στους άλλους να εξελίσσονται επίσης. Τότε η σχέση σας θα συνεχίσει να είναι αληθινή και εσείς επίσης αληθινοί στους ίδιους σας του εαυτούς.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φάκελος Απιστια: Τι γίνεται με τις σχεσεις μας όταν μας απατούν; Θα το ξανακάνουν; Πρέπει να δώσουμε μια δεύτερη και ίσως τρίτη ευκαιρία;

Δημιουργείτε αυθεντικές σχεσεις; Πώς είναι η τωρινή σας σχεση; Είναι μια αυθεντική σχέση; Πώς να ξεχωρίσετε τις αυθεντικές από τις μη αυθεντικές σχεσεις στη ζωή σας

Σημάδια πως οι σχεσεις σας, σας κάνουν δυστυχισμένους – Πώς να σιγουρευτείτε πως συμβαίνει

Πώς θα χειριστείτε τους συγγενεις στις σταθερες σχεσεις σας για να μην δημιουργήσετε πρόβλημα ούτε σε σας αλλά και ούτε στις σχεσεις σας – Πώς θα βρείτε τη χρυσή τομή

Σχεσεις, ταξιδια και διακοπες: Είναι καλύτερο για τις σχεσεις μας να πάμε μόνοι μας ένα ταξιδι ή διακοπες ή μήπως όχι; Τι θα ωφελήσει εμάς αλλά και τις σχέσεις μας περισσότερο;

Σχεσεις ζωής: Πώς θα γνωρίσω το άλλο μου μισό; Πώς θα καταλάβω όταν έρθει ότι είναι αυτό πραγματικά και όχι άλλη μια σχέση που θα τελειώσει αργά ή γρήγορα;

 
 

      

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω