Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Σημάδια πως οι σχεσεις σας, σας κάνουν δυστυχισμένους – Πώς να σιγουρευτείτε πως συμβαίνει
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Πρόσφατες στατιστικές έχουν δείξει πως 6 στους 10 δηλώνουν πως είναι δυστυχισμένοι στις σχεσεις τους.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να μένουν σε αυτές τις δυστυχισμένες σχεσεις για οικονομικους λόγους αλλά και εξαιτίας της ασφάλειας, της σταθερότητας ακόμα και του φόβου.

Πολλοί μένουν σε δυστυχισμένες σχέσεις από το φόβο και μόνο μην μείνουν μόνοι τους, καθώς οι σχέσεις αυτές δεν τους φαίνεται χειρότερο από την μοναξιά.

Στη ζωή όλοι θα πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας κάποια στιγμή και οι δύσκολες επιλογές είναι εκείνες που θα σας κάνουν αύριο ευτυχισμένους.

Όλοι αξίζουμε μια σχέση που θα μας κάνει πιο χαρούμενους, θα μας κάνει να θέλουμε να ζήσουμε πραγματικά τη ζωή, θα μας δώσει ενθουσιασμό και στήριγμα χωρίς να μας κάνει εξαρτημένους και δυστυχισμένους.

Γιατί απλά δεν αξίζει να έχουμε μια σχέση που δεν θα μας βοηθάει να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να εξελισσόμαστε πάνω απ’ όλα. Πολλές φορές όμως δεν το αντιλαμβανόμαστε μέχρι να είναι πολύ αργά.

Πώς θα καταλάβουμε πως οι σχέσεις μας, μας κάνουν δυστυχισμένους;  

Προτιμάτε να περνάτε περισσότερο χρόνο με φίλους ή με συγγενικά σας άτομα.
Όταν δεν θέλετε να περνάτε χρόνο με τη σχέση σας, αυτό θα πρέπει να σας λέει κάτι.


Μια σταθερή και χαρούμενη σχέση πρέπει να έχει εμπιστοσύνη, επικοινωνία και το σημαντικότερο να θέλετε να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί παρά τα εμπόδια. Αν διαπιστώσετε πως προτιμάτε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας με φίλους ή συγγενικά σας άτομα τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Πρέπει να συζητήσετε με το σύντροφό σας, να δείτε τι δεν πάει καλά και να το λύσετε, ή αλλιώς να χωρίσετε. Πολλές δυστυχισμένες σχέσεις κρατάνε για χρόνια και δημιουργούν δυστυχισμένους ανθρώπους.   
Νιώθετε πως η σχέση σας παίρνει περισσότερα από σας απ’ ότι σας δίνει;
Αν νιώθετε συνεχώς εξαντλημένοι όταν βρίσκεστε με τη σχέση σας, τότε κάτι πάει στραβά.


Δεν νιώθετε αυτό το κάτι που σας έφερε μαζί στην αρχή. Μια σχέση όσο καιρό κι αν κρατάει πρέπει να σας βοηθάει να βρίσκετε νέα κίνητρα, νέες χαρές, να νιώθετε ζωντανοί και να έχετε συνεχώς νέες εμπνεύσεις. Ίσως δεν υπάρχει αυτή η χημεία μεταξύ σας, που υπήρχε στην αρχή, ή μπορεί να έχετε διαφορετικούς στόχους πλέον, τους οποίους δεν μπορείτε να έχετε εφόσον είστε μαζί.

Αυτό δεν σημαίνει πως φταίει κάποιος από τους δυο σας. Απλά η χημεία δεν είναι πλέον εκεί. Κάντε μια λογική συζήτηση και τσεκάρετε ο ένας τα αισθήματα του άλλου. Μπορεί να καταφέρετε δουλεύοντας μαζί να βρείτε κοινά σημεία και ο ένας να σεβαστεί τους νέους στόχους του άλλου. Αν δεν τα καταφέρετε όμως είναι καλύτερα να τελειώσετε μια σχέση που σας κάνει δυστυχισμένους.    


Δεν νιώθετε ερωτική έλξη πλέον.
Μπορεί να μην κάνετε τόσο συχνά σεξ όπως στην αρχή, αλλά θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον η επιθυμία.


Αν βλέπετε τον εαυτό σας να αποφεύγει το σεξ πολύ πιο συχνά, βαθύτερα ζητήματα πιθανό να υπάρχουν στην επιφάνεια. Για να υπάρχει η ερωτική έλξη θα πρέπει να νιώθετε συναισθηματικά και εγκεφαλικά ενωμένοι.

Μπορεί η ερωτική έλξη να μην είναι τα πάντα, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης και πρέπει να υπάρχει ακόμα και μειωμένη σε σχέση με την αρχή της σχέσης σας. Προσπαθήστε να βρείτε μαζί μια λύση αν δείτε πως υπάρχει έστω και λίγο. Αν δεν υπάρχει, προτιμήστε να την διακόψετε.  


Δεν απολαμβάνετε το διάστημα που είστε μαζί με το ταίρι σας.
Παρατηρήστε ποια είναι τα συναισθήματά σας όταν βρίσκεστε μαζί με τη σχέση σας.


Νιώθετε ενθουσιασμένοι όταν βγαίνετε έξω, πηγαίνετε μια βόλτα, μένετε σπίτι μόνοι σας ή πάτε ένα ταξίδι μαζί ή δεν νιώθετε καλά για διάφορους λόγους; Μήπως νιώθετε πως δεν έχετε κάτι να πείτε και κάθε φορά που μιλάτε τσακώνεστε; Μήπως βαριέστε;

Παρατηρήστε τον εαυτό σας και να είστε σίγουροι πως η καρδιά σας θα σας πει τι ακριβώς συμβαίνει. Ανάλογα με το τι θα σας πει θα μπορέσετε να δείτε πραγματικά τη σχέση αυτή αν μπορεί να συνεχίσει ή όχι. Γιατί να μένετε σε μια σχέση που δεν σας προκαλεί πια χαρά; Μπορεί να φοβάστε να τελειώσετε μια σχέση ιδιαίτερα αν είστε για καιρό μαζί, αλλά μακροπρόθεσμα θα είστε ευγνώμων που το κάνατε.   


Νιώθετε παγιδευμένοι ή καταπιεσμένοι μέσα στη σχέση σας;
Μια αληθινά χαρούμενη σχέση δεν θα σας κάνει να νιώθετε πως είστε παγιδευμένοι ή πως χάνετε κάτι σημαντικό εκεί έξω.


Αν νιώθετε έτσι το πιθανότερο είναι να είστε δυστυχισμένοι μέσα σε αυτή τη σχέση. Η σχέση σας πρέπει να βοηθήσει να βρείτε νέα κίνητρα για ζωή, να σας μάθει καινούργια πράγματα, και να έχετε μαζί νέες υπέροχες χαρούμενες εμπειρίες. Ποτέ δεν θα πρέπει να νιώθετε σαν φυλακή μια σχέση. Αν τη νιώθετε έτσι τότε θα πρέπει να αποδράσετε και σύντομα. Μόνο τότε θα βρείτε κάτι άλλο καλύτερο, που δεν θα το νιώθετε σαν φυλακή. Μια σχέση δεν θα πρέπει ποτέ να σας είναι βάρος.

Θα πρέπει να τη νιώθετε σαν μια επέκταση της σχέσης που έχετε με τον ίδιο σας τον εαυτό. Για αυτό και το σωστό κλειδί για μια ευτυχισμένη ερωτική σχέση είναι να διατηρείτε μια καλή σχέση με εσάς τους ίδιους. Τότε το άλλο άτομο απλά θα προβάλει αυτή την καλή σχέση που έχετε με τον εαυτό σας και δεν θα εξαρτιέστε από αυτή για να είστε καλά εσείς μέσα σας. Θα πρέπει ήδη να είστε καλά με σας πρώτα, για να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και ευτυχισμένες ερωτικές σχέσεις.

Γι’ αυτό αν δείτε πως έχετε περισσότερες δυστυχισμένες σχέσεις απ’ όσες μπορείτε να αντέξετε, δείτε πρώτα πως μπορείτε να βελτιώσετε εσάς, και την δική σας ψυχολογία και οι ευτυχισμένες σχέσεις θα έρθουν μετά από μόνες τους.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
 Πώς θα χειριστείτε τους συγγενεις στις σταθερες σχεσεις σας για να μην δημιουργήσετε πρόβλημα ούτε σε σας αλλά και ούτε στις σχεσεις σας – Πώς θα βρείτε τη χρυσή τομή

Σχεσεις, ταξιδια και διακοπες: Είναι καλύτερο για τις σχεσεις μας να πάμε μόνοι μας ένα ταξίδι στις διακοπες μας ή μήπως όχι; Τι θα ωφελήσει εμάς αλλά και τις σχέσεις μας περισσότερο;

Σχεσεις ζωής: Πώς θα γνωρίσω το άλλο μου μισό; Πώς θα καταλάβω όταν έρθει ότι είναι αυτό πραγματικά και όχι άλλη μια σχέση που θα τελειώσει αργά ή γρήγορα;

Σχεσεις στο τέλος τους: Μήπως πρέπει να χωρίσω; Δείτε τα σημάδια που μπορεί όλοι να βλέπουν στη σχέση σας εκτός από εσάς και δείχνουν πως πρέπει να χωρίσετε 

Τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από τις σχέσεις τους με τους άντρες για να είναι μαζί τους και χαρούμενες; Τι θα πρέπει να τους δώσετε αποφεύγοντας όλες τις λάθος κινήσεις και λόγια εξ αρχής

Τα κυριότερα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τις σημαντικότερες σχεσεις σας και πώς να τα αποφύγετε
 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω