Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Σχεσεις, ταξιδια και διακοπες: Είναι καλύτερο για τις σχεσεις μας να πάμε μόνοι μας ένα ταξίδι στις διακοπες μας ή μήπως όχι; Τι θα ωφελήσει εμάς αλλά και τις σχέσεις μας περισσότερο;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Όταν είμαστε σε σταθερές σχεσεις και έρχεται η ώρα των διακοπων και των ταξιδιων συνήθως ερχόμαστε μέσα μας σε δίλημμα.

Να πάμε μόνοι μας ένα ταξιδι ή μαζί με φιλους διακοπες ή να προτιμήσουμε αποκλειστικά τις σταθερες σχεσεις μας για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πολλές φορές αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια των διακοπών, αλλά και όχι μόνο, ακόμα και για επαγγελματικα ταξιδια, πιθανόν εμείς ή το έτερον ήμισυ φέρνει αντίρρηση για το αν θα πρέπει να φύγουμε μόνοι στο ταξίδι ή να το πάρουμε μαζί.

Τι είναι τελικά καλό για μας;

Αλλά και τι είναι καλό για τη σχεση μας για να μην χάσουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο;

Και τι μπορεί να σημαίνει όταν εμείς ή το έτερον ήμισυ δεν συμφωνούμε;
  


Τι είναι καλύτερο για τις σχέσεις μας; Μαζί ή μόνοι;

Το καλύτερο θα ήταν να μπορούμε να τα έχουμε και τα δύο.

Παν μέτρο άριστο. Είναι καλό να διατηρήσουμε μια ισορροπία στις σχέσεις μας.

Θα πρέπει να μπορούμε να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι με τον εαυτό μας σε ένα ταξίδι στις διακοπές μας.

Θα μας κάνει καλό. Θα μας κάνει να σκεφτούμε όλα εκείνα που δεν έχουμε τον υπόλοιπο χρόνο να σκεφτούμε όταν μας «πνίγουν» οι καθημερινές υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνουμε ούτε να κοιμηθούμε τις ώρες που έχουμε ανάγκη. Επίσης, θα πρέπει να μπορούμε να περάσουμε λίγο χρόνο σε ένα ταξίδι με φίλους.

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε.


Σε αυτούς μπορούμε να πούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πούμε στις σχέσεις ή στην οικογένειά μας. Θα διασκεδάσουμε και θα ηρεμήσουμε μαζί τους. Και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει και ένα διάστημα να πάμε κάπου μόνοι με τη σχέση μας. Ακόμα κι αν έχουμε παιδιά, θα πρέπει να τα αφήσουμε κάπου αλλού, σε γιαγιάδες και παππούδες όπου θα περάσουν κι αυτά καλά μαζί τους.

Κάθε σχέση χρειάζεται χρόνο για να τραφεί, σε ένα ταξίδια, σε διακοπές, μακριά από τα συνήθη προβλήματα της καθημερινής ρουτίνας. Να χαλαρώσουμε και να περάσουμε καλά μαζί όπως στην αρχή, και να ξαναζήσουμε το πρώτο διάστημα της σχέσης και του έρωτά μας.   Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη 

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εφικτό να γίνουν αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις σχέσεις μας.


Δεν γίνεται να επεμβαίνουμε επειδή είμαστε ζευγάρι και να απαγορεύουμε στο έτερον ήμισυ να πάει διακοπές ή γενικότερα ένα ταξίδι μόνος/η εντελώς ή και με τους φίλους του/της. Δεν σημαίνει πως θα φύγει μόνος/η του/της και θα ψάξει αμέσως να βρει μια άλλη σχέση.

Η απαγόρευση και μόνο δείχνει κατ’ αρχήν πως κάτι δεν πάει καλά σε εκείνον/η που προσπαθεί να απαγορεύσει, και δευτερεύοντος στην ίδια τη σχέση.

Δείχνει πως υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, οπότε και το άτομο νοσεί αλλά και η ίδια η σχέση. Θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τις ανάγκες και τις ελευθερίες του άλλου για να έχουμε την απαίτηση να σέβονται και τις δικές μας και να εξελισσόμαστε μαζί με το έτερον ήμισυ μέσα στη σχέση αυτή.   Τι σημαίνει όταν πηγαίνουμε μόνοι μας διακοπές και ποτέ χωρίς το έτερον ήμισυ;


Τι γίνεται όταν συνεχώς αποφεύγει να έρθει μαζί μας ή και με τα παιδιά διακοπές;


Πολύ συχνά το ένα άτομο από το ζευγάρι στέλνει διακοπές το άλλο άτομο μόνο του ή μαζί και με τα παιδιά διακοπές και δεν πάει μαζί. Οι συνήθεις δικαιολογίες έχουν να κάνουν με θέματα επαγγελματικά, δουλειάς, και οικονομικά. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να υπάρχουν και αυτά τα θέματα ως εμπόδια, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά.Το άτομα που θα θέλει να έρθει μαζί μας διακοπές, θα βρει τον τρόπο να ξεκλέψει έστω και κάποιες μέρες, κάποιες ώρες, ακόμα και εντελώς ξαφνικά
με την πρώτη ευκαιρία και θα έρχεται κάθε φορά που θα καταφέρνει να ξεπερνάει τα εμπόδια τη δουλειάς και των οικονομικών προβλημάτων.

Γιατί η καρδιά του/της θα είναι μαζί μας. Γιατί όποιος θέλει, απλά βρίσκει τον τρόπο να μπορεί. Οπότε αν βλέπετε πως κάθε χρόνο στις διακοπές σας, πάτε μόνοι σας, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το άτομο αυτό και γενικότερα με τη σχέση σας.

Δεν χρειάζεται να το απαιτήσετε ή να τσακώνεστε γι’ αυτό.

Απλά πρέπει να χτυπήσει μέσα σας ένα «καμπανάκι» πως κάτι συμβαίνει και να το ψάξετε διακριτικά περαιτέρω και στην καθημερινότητά σας μήπως και υπάρχουν και άλλα «καμπανάκια» και μαζευτούν πολλά μαζί.   Τι μπορούμε να κάνουμε όταν το έτερον ήμισυ δεν μας επιτρέπει με τίποτα να φύγουμε μόνοι μας ένα ταξίδι για διακοπές;

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να έχουμε ήδη πάει μαζί του/της ένα ταξίδι ή να έχουμε προγραμματίσει να φύγουμε μαζί όταν θα γυρίσουμε.


Έτσι θα νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια πως δεν τρέχει τίποτα, απλά θέλουμε να περάσουμε και μαζί κάποιες μέρες διακοπών, αλλά έχουμε την ανάγκη να πάμε και ένα ταξίδι μόνοι ή μαζί με φίλους. Είναι απαραίτητο να γνωρίζει πού θα πάμε, και με ποιους γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε.

Η υπερβολική ζήλεια σε βαθμό να υποψιαζόμαστε τη σχέση μας πως μας απατά ή πως θέλει να μας απατήσει με το να πάει ένα ταξίδι χωρίς εμάς δεν είναι και ότι καλύτερο για τη σχέση μας.


Δείχνει ανασφάλεια, έλλειψη εμπιστοσύνης, επικοινωνίας και σωστής συνεννόησης. Αν δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία, συνεννόηση και εμπιστοσύνη τότε δεν υπάρχει και σχέση. Κάντε μια συζήτηση πόσο σημαντικό είναι για σας και μπορεί και εκείνος/η να πάει μόνος/η ή μαζί με φίλους κάπου.

Εξηγήστε του/της πόσο πολύ χρειάζεστε ένα διαφορετικό ταξίδι από αυτό που κάνετε μαζί, και να αδειάσει το μυαλό σας από τις πολλές σκέψεις.

Χρειάζεται να ξεφορτώσετε, να αδειάσετε τις «μπαταρίες» σας, και δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, παρά μόνο όταν θα είστε μόνοι. Και όταν θα γυρίσουμε στις σχέσεις μας, θα έχουμε καλύτερη ψυχολογια και θα είμαστε πολύ καλύτεροι σύντροφοι και θα περνάμε πολύ καλύτερα με το έτερον ήμισυ.   


Κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο να διατηρήσουμε υγιείς σταθερές σχεσεις στη ζωή μας.

Συνήθως οι ανασφάλειες, οι φοβίες, τα απωθημένα, οι καθημερινές δυσκολίες μας είναι αυτά που μας καθοδηγούν και τις καθορίζουν.

Αν έχουμε όμως «ανοιχτό μυαλό», κάνουμε συχνά «δουλειά» με τον εαυτό και την ψυχολογία μας, υπάρχει έρωτας ή αγάπη, τότε θα δώσουμε αέρα στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους να αναπνεύσουν, να εξελιχθούμε παράλληλα και ο καθένας διαφορετικά, ο καθένας μόνος του αλλά και μαζί μέσα στις σχέσεις μας.


Τα διαφορετικά είδη διακοπών και ταξιδιών πρέπει να τα κάνουμε όποτε τα έχουμε ανάγκη δίχως απαγορεύσεις από τους άλλους, αλλά ούτε και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Είναι πνοή ζωής για μας τους ίδιους, για τις φιλίες, για τις οικογένειες, αλλά και για τις σχέσεις μας.

Τολμήστε να τις συνδυάσετε με υπέροχα ταξίδια όσο πιο συχνά μπορείτε. Θα γυρίσετε πίσω άλλοι άνθρωποι, και θα είστε τελείως διαφορετικοί, πολύ πιο θετικοί και στη ζωή σας σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως μέσα στις σχέσεις σας.

Γιατί για να είναι οι σχέσεις σας καλά, θα πρέπει πρώτα να είστε εσείς και η ψυχολογια σα
ς καλά. Και αυτό θα πρέπει να έρχεται πάντα πρώτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Σχεσεις ζωής: Πώς θα γνωρίσω το άλλο μου μισό; Πώς θα καταλάβω όταν έρθει ότι είναι αυτό πραγματικά και όχι άλλη μια σχέση που θα τελειώσει αργά ή γρήγορα;

-
Σχεσεις στο τέλος τους: Μήπως πρέπει να χωρίσω; Δείτε τα σημάδια που μπορεί όλοι να βλέπουν στη σχέση σας εκτός από εσάς και δείχνουν πως πρέπει να χωρίσετε

-
Τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από τις σχέσεις τους με τους άντρες για να είναι μαζί τους και χαρούμενες; Τι θα πρέπει να τους δώσετε αποφεύγοντας όλες τις λάθος κινήσεις και λόγια εξ αρχής

-
Τα κυριότερα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τις σημαντικότερες σχεσεις σας και πώς να τα αποφύγετε


 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω