Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς μπορείτε μόνο με ένα λεπτό διαλογισμου την ημέρα να αλλάξετε θετικά την ψυχολογια σας και να δείτε και να νιώσετε διαφορετικά κάποια πράγματα
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Pan Tin   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Έχουμε ακούσει για τα θετικά που φέρνει ο διαλογισμος στην ψυχολογια μας, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως δεν χρειάζεται να τον ακολουθείτε για ώρες.

Ακόμα και ένα λεπτό την ημέρα διαλογισμου μπορεί να σας κάνει πολύ πιο θετικούς, αλλάζοντας πολλές από τις κακές σας συνήθειες δίχως να το πολυκαταλάβετε και να βελτιώσετε σιγά-σιγά την ψυχολογια σας σε χρόνο ρεκόρ.      Ξεκινήστε μόνο με ένα λεπτό διαλογισμου το πρωί, επικεντρώνοντας την προσοχή σας στην αναπνοή σας.

Μετά από μία με δύο αναπνοές οι σκέψεις θα έρχονται.


Μην τους αντιστέκεστε. Συνεχίστε μόλις τις αντιληφθείτε και ξαναγυρίστε πίσω στο να νιώσετε την αναπνοή σας. Πολύ σύντομα τα θετικά αποτελέσματα που θα έχετε θα σας κάνουν να θέλετε να αυξήσετε αυτό το ένα λεπτό σε δύο λεπτά, σε τρία λεπτά, σε τέσσερα λεπτά και όσο πάει.

Δείτε ποια είναι τα οφέλη που θα αρχίσετε να παρατηρείτε στον εαυτό σας ξεκινώντας μόνο με ένα λεπτό διαλογισμού κάθε μέρα:      

Θα καταφέρετε να εκτιμήσετε τη στιγμή, το τώρα.

Κανονικά ξυπνάτε με άγχος για όλα αυτά που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα και σχεδιάζετε.

Δεν ζείτε την κάθε στιγμή. Με τον διαλογισμό θα αρχίσετε σιγά-σιγά να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή και να την εκτιμάτε για αυτό που είναι. Θα αρχίσετε να εκτιμάτε τα μικρά και τα απλά πράγματα που έχετε στη ζωή και να τα απολαμβάνετε περισσότερο.    

Θα βελτιώσετε τον τρόπο που τρώτε.

Ξεκινώντας από το πρωινό σας, θα εκτιμήσετε περισσότερο τις γεύσεις. 

Θα είστε περισσότερο παρόν όταν τρώτε και θα έχετε καλύτερη όσφρηση. Αυτό θα βελτιώσει και την διατροφή σας γενικότερα όσο θα περνάει ο καιρός. Μην ξεχνάτε να παίρνετε κάποιες αναπνοές πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε γεύμα σας.       

Θα βελτιώσετε τον τρόπο που αναπνέετε.

Με τον διαλογισμό θα διαπιστώσετε πως τελικά δεν αναπνέατε τόσο καλά τόσο συχνά.

Με το να παρατηρείτε την αναπνοή σας μέσω του διαλογισμού, θα αντιληφθείτε πως πολλές φορές το κάνατε μηχανικά και γι’ αυτό δεν αναπνέατε σωστά. Θα πρέπει να αναπνέετε και να νιώθετε την αναπνοή σας καθώς ο αέρας μπαίνει μέσα σας και καθώς ο αέρας βγαίνει από μέσα σας. Είναι ζεστός, κρύος; Είναι ήρεμη η αναπνοή σας ή ανήσυχη; Τι σας κάνει να νιώθετε; Ηρεμία, θυμό, ανυπομονησία;

Με τον καιρό δεν θα σας νοιάζουν όλα αυτά. Απλά θα νιώθετε δίχως να κρίνετε.

Με τον καιρό η αναπνοή σας θα γίνει όλο και πιο ήρεμη. Και όσο ηρεμεί η αναπνοή σας, τόσο πιο ήρεμοι θα είστε εσείς και η ενέργειά σας.      

Θα βελτιώσετε τον τρόπο που κάθεστε.

Θα κάθεστε καλύτερα δίχως να καμπουριάζετε.

Κατά τον διαλογισμό μία από τις καλύτερες θέσεις είναι να κάθεστε και κάτω ή σε κάποιο μαξιλάρι με τα πόδια σταυρωτά και τις παλάμες πάνω στα γόνατα. Έτσι μπορείτε να συνηθίσετε να κάθεστε πιο συχνά ίσια, δίχως να καμπουριάζετε.     

Θα αρχίσετε να ανησυχείτε λιγότερο για τις υποχρεώσεις και για όλα αυτά που πρέπει να κάνετε.


Θα δείτε που δεν χρειάζεται να έχετε συνεχώς άγχος και ανησυχία για να πηγαίνουν όλα ρολόι.


Με τον καθημερινό διαλογισμό συντονίζεστε κατευθείαν με το σύμπαν, ευθυγραμμίζετε την ενέργειά σας με την δική του και όλα θα παίρνουν καθημερινά σιγά-σιγά την θέση τους από μόνα τους. Δεν σας έχει τύχει να έχετε σχεδιάσει και προγραμματίσει τα πάντα τέλεια αλλά πάντα κάτι να συμβαίνει και να σας χαλάει ακόμα και τα καλύτερα σχέδιά σας;

Είναι το άγχος και η ανησυχία σας που ελκύουν την αρνητική ενέργεια και πολλά από αυτά που σχεδιάζετε δεν γίνονται τελικά πράξη. Συντονιστείτε μέσω του διαλογισμού με την θετική ενέργεια του σύμπαντος και σύντομα θα δείτε τη διαφορά. Τα πρώτα σημάδια θα είναι έντονα και δεν θα τα πιστεύετε όταν αρχίσουν αν συμβαίνουν όλα από μόνα τους.   

Θα αρχίσετε να σκέφτεστε λιγότερο το τηλέφωνό σας.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας θέλει συνεχώς συνδεδεμένους με τον έξω κόσμο.

Πολλές φορές όμως θα πρέπει να αποσυνδεόμαστε με τον έξω κόσμο και να μπαίνουμε στον εσωτερικό μας κόσμο, σε απόλυτη ηρεμία, ησυχία, γαλήνη. Αυτό θα το πετύχουμε με τον καθημερινό διαλογισμό και θα βλέπουμε πόσο σημαντικός είναι εξίσου και ο εσωτερικός μας κόσμος, και τελικά θα δούμε πως είναι πολύ πιο σημαντικός.

Όμως δεν του αφιερώνουμε τον ίδιο και ίσως και περισσότερο χρόνο. Γιατί άραγε;

Μήπως γιατί είναι καλύτερο να αποφεύγουμε από το να αντιμετωπίζουμε αυτά που θα θεωρούμε προβλήματα μέσω μας. Μέσα μας όμως δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα. Υπάρχουν και καλά πράγματα. Και σε αυτά θα πρέπει να επικεντρωθούμε.    


Θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς γίνεται γύρω σας κάθε στιγμή και θα τα νιώθετε βαθιά.

Θα αναπνέετε μυρωδιές, θα νιώθετε τον αέρα να σας χτυπάει το πρόσωπο και θα βλέπετε χρώματα και ομορφιές καθημερινά γύρω σας που δεν παρατηρούσατε πριν.

Όλα θα αρχίσουν να έχουν νόημα γύρω σας, να αναπνέετε, να γεύεστε, να βλέπετε πραγματικά και όχι να ζείτε μέσα στο κεφάλι σας με τις σκέψεις σας. Θα συμβαίνει και αυτό, αλλά όσο θα συνεχίζετε τον διαλογισμό θα λιγοστεύουν οι πολλές σκέψεις και θα έχετε μια φοβερή ζωντάνια.    

Θα αρχίσετε να έχετε περισσότερο χρόνο για σας.

Θα παρατηρήσετε πως θέλετε να κάνετε περισσότερα για σας.

Θα διαπιστώσετε πως τελικά είστε ότι πιο σημαντικό έχετε και θα αρχίσετε να θέλετε να σας κάνετε πιο χαρούμενους. Τι καλύτερο από το να αυξήσετε την ηρεμία και τη γαλήνη στη ζωή σας. Είναι στο χέρι σας. Οι επιλογές σας εξαρτώνται μόνο από σας και κανέναν άλλον. Μόνο όταν είστε εσείς καλά μπορείτε να δώσετε πράγματα στους άλλους. Δεν μπορείτε να δώσετε κάτι που δεν έχετε.      

Θα αρχίσετε να νιώθετε περισσότερο ικανοποιημένοι.

Θα νιώθετε πολύ πιο γεμάτοι στην καθημερινότητά σας.


Η θετική ενέργεια που θα πηγάζει από μια καθημερινή ηρεμία, είναι αυτή που θα σας φέρει περισσότερη ικανοποίηση στη ζωή σας. Θα είστε περισσότερο ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας, αντί από το να τον επικρίνετε τόσο συχνά όσο κάνατε πριν.

Θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τα πάντα στην καθημερινότητά σας, από το πιο μικρό έως και το πιο μεγάλο.

Θα αρχίσετε να ζείτε για σας. Και θα κάνετε τον εαυτό σας πιο χαρούμενο καθώς η ψυχολογία σας θα είναι αρκετά ενισχυμένη.  

   ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  

Τρόποι για να χειριστείς με τον πιο θετικό τρόπο την κριτικη που σου γίνεται ώστε να μην ρίξεις την ψυχολογια σου και να διατηρήσεις τη θετικότητά σου

Μπορούμε να είμαστε περισσότερο χαρούμενοι καθημερινά και με ανεβασμένη ψυχολογια; Ποια είναι τα βήματα που μπορώ να ακολουθήσω;  

Πώς θα μειώσω τις αρνητικές σκεψεις που υπάρχουν συνεχώς στο μυαλό μου και μου χαλάνε την ψυχολογια; Πώς μπορώ να τις μετατρέψω σε θετικές; 

Πώς ένας Ζεν τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογια μας να είναι πάντα ανεβασμένη; Πώς να είμαστε περισσότερο Ζεν; Η τέχνη του Ζεν με απλά βήματα  

Πώς θα προχωρήσω παρακάτω όταν περνάω μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή μου; Πώς μπορώ να φτιάξω την ψυχολογία μου και να το ξεπεράσω;  

Γιατί είναι σημαντικό για να διατηρήσουμε μια θετική ψυχολογια να έχουμε στη ζωή μας και στο περιβάλλον μας θετικά άτομα και όχι αρνητικά άτομα δίπλα μας – Πώς θα το καταφέρουμε;

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω