Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς ένας Ζεν τρόπος ζωής μπορεί να βοηθήσει την ψυχολογια μας να είναι πάντα ανεβασμένη; Πώς να είμαστε περισσότερο Ζεν; Η τέχνη του Ζεν με απλά βήματα
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Ο δυτικός τρόπος ζωής, οι πιέσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας ρίχνει συνεχώς την ψυχολογια μας. Τελευταία ακούγεται όλο και περισσότερο πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό και να έχουμε μια πιο θετική ψυχολογια, αλλάζοντας τον τρόπο που ζούμε, αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Αυτό μπορεί να γίνει αν υιοθετήσουμε έναν Ζεν τρόπο ζωής.

Ο Ζεν τρόπος ζωής δεν είναι μόνο το να βάλουμε στη ζωή μας μια καθημερινή ρουτίνα διαλογισμού. Μπορεί αυτό να είναι το πρώτο βήμα, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία όταν θα καταφέρουμε να βάλουμε στη ζωή μας, θα μας αλλάξει όχι μόνο την ψυχολογια, αλλά θα μας μεταμορφώσει ολοκληρωτικά.

Όλα τα πρόσωπα, τα πράγματα, τα πάντα στο σύμπαν γύρω μας είναι ενέργεια. Και αυτήν την ενέργεια πρέπει να φροντίσουμε να την αφήνουμε να κυλάει ήρεμα και θετικά. Πρέπει να επικοινωνούμε με όλο το σύμπαν έτσι ώστε να συνδεθούμε μαζί του. Όταν δεν ζούμε συνδεδεμένοι με το σύμπαν μπλοκάρουμε την ενέργεια γύρω μας.


Παρακάτω δίνουμε μερικά βήματα για έναν υπέροχο Ζεν τρόπο ζωής.   


- Κάντε ένα πράγμα κάθε φορά
Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς έχουμε μάθει να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί, αλλά χρειάζεται.

Συχνά, κάνουμε πολλά πράγματα μαζί με αποτέλεσμα να μην κάνουμε τίποτα αρκετά καλά. Τρώμε βλέποντας τηλεόραση. Μιλάμε στο τηλέφωνο και δουλεύουμε παράλληλα, και άλλα πολλά. Ο μόνος τρόπος για να μπορείτε να αφιερωθείτε και να κάνετε σωστά κάτι, είναι να το κάνετε μόνο του. Κάθε φορά που θα συνειδητοποιείτε πως κάνετε δύο πράγματα ταυτόχρονα αφαιρέστε τουλάχιστον το ένα. Είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον Ζεν τρόπο ζωής.   


- Κάντε ότι κάνετε σιγά και εσκεμμένα
Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα βιαστικά γιατί δεν τα απολαμβάνετε.

Πόσο συχνά κάνετε για παράδειγμα τόσο βιαστικά ένα μπάνιο όπου μένουν πάνω σας σαπουνάδα; Τρέχετε όλη μέρα από μέρος σε μέρος και κάνετε βιαστικά τα πάντα, τόσο πολύ όπου δεν απολαμβάνετε τίποτα. Όλη αυτή η βιασύνη βγάζει αρνητική ενέργεια σε κάθε τι που κάνετε. Έτσι δεν θα έχει και τις περισσότερες φορές και τα θετικά αποτελέσματα που θέλετε. Κάντε τα πάντα πιο σιγά και ήρεμα. Αφήστε την ενέργεια που διέπει κάθε πράγμα να βγει όσο πιο θετικά γίνεται.   


- Κάντε ότι κάνετε ολοκληρωτικά

Μην αφήνετε πράγματα στη μέση.

Πόσο δύσκολο είναι να ολοκληρώσουμε κάτι. Θα πρέπει αυτό το πράγμα να έχει την απόλυτη προσοχή μας, γεγονός που δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Φροντίστε να έχετε την απόλυτη προσοχή σας σε αυτό που κάνετε κάθε φορά και αποφύγετε το να είστε αλλού.   


- Κάντε λιγότερα
Αν δείτε πως ένα 24ωρο δεν σας φτάνει για να κάνετε όσο έχετε προγραμματίσει, απλά αποφύγετε να τα κάνετε όλα εκείνη τη μέρα.

Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία πόσα κάνατε. Αρκεί να τα κάνατε σωστά.   


- Βάλτε μικρά κενά ανάμεσα στα πράγματα που κάνετε
Πάρτε μια ανάσα και προχωρήστε.

Όλα φαίνονται διαφορετικά όταν βάζετε μικρά κενά ανάμεσα. Όταν είστε κουρασμένοι ή τα βρείτε "σκούρα" κάντε ένα διάλειμμα. Κάντε διαλογισμό. Πάρτε μερικές ανάσες. Κάντε μια βόλτα δίχως πολλές σκέψεις. Θα δείτε που μετά όταν συνεχίσετε όλα θα είναι διαφορετικά.   


- Αναπτύξτε καθημερινές ρουτίνες
Κάντε κάθε μέρα για λίγα λεπτά διαλογισμό.

Η καλύτερη ώρα είναι τα πρώτα λεπτά όταν ξυπνάτε. Δεν χρειάζεται να πάρετε συγκεκριμένη θέση. Απλά αναπνέετε ήρεμα, νιώστε την αναπνοή και όλο σας το σώμα. Δοκιμάστε να το κάνετε και όταν πέφτετε το βράδυ για ύπνο ή το μεσημέρι για λίγα λεπτά.   


- Αφαιρέστε το ωράριο από συγκεκριμένα πράγματα
Δεν χρειάζεται να έχετε ωράριο σε ότι κάνετε, ιδιαίτερα σε αυτά που εξαρτώνται από σας.

Δοκιμάστε να είστε πιο αυθόρμητοι και να ζήσετε περισσότερο στο Τώρα. Να αφήσετε τον εαυτό σας πιο ελεύθερο να σας πει αυτός όταν θέλει να κάνει κάτι. Μην τον πιέζετε να κάνει συνεχώς πράγματα μια συγκεκριμένη ώρα που δεν έχει διάθεση να κάνει. Ακούστε το σώμα και την ψυχή σας. Δείτε τι σας λέει και απλά ακολουθήστε το.   


- Αφιερώστε χρόνο για σας και καθίστε κάπου ήσυχα
Χρειάζεστε κι εσείς χρόνο με τον εαυτό σας.

Καθίστε κάπου ήσυχα και απλά ακούστε τον εαυτό σας τι έχει να σας πει. Δεν χρειάζεται συνεχώς να κάνετε κάτι. Οι ώρες και οι μέρες που χαλαρώνουμε δίχως να κάνουμε τίποτα είναι πολύ πιο πολύτιμες από τις άλλες, κι αυτό γιατί αυτές θα καθορίσουν πού βρισκόμαστε και πως θα πρέπει να συνεχίσουμε από δω και στο εξής. Και μόνο εσείς βαθιά μέσα σας ξέρετε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε. Δοκιμάστε να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας και θα δείτε πως πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο.   


- Χαμογελάστε και κάντε πράγματα για τους άλλους
Όσο σημαντικό είναι να αφιερώνετε χρόνο με τον εαυτό σας, άλλο τόσο είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα με τους άλλους ή για τους άλλους.

Και μόνο το να μοιράζεστε πράγματα με τους άλλους ή να προσφέρετε πράγματα θα σας δώσει μεγάλη ικανοποίηση. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να είστε μέσα σας καλά. Θα πρέπει πρώτα να έχετε γεμίσει εσείς ενέργεια για να μπορείτε να δώσετε ή να μοιραστείτε οτιδήποτε με τους άλλους. Όταν είστε έτοιμοι κάντε το και θα δείτε όλα να αλλάζουν προς το καλύτερο.   


- Διαλογιστείτε ακόμα και όταν καθαρίζετε ή μαγειρεύετε
Γνωρίζετε πως ο διαλογισμός δεν γίνεται μόνο όταν είστε καθιστοί και με κλειστά τα μάτια;

Μπορείτε να διαλογιστείτε κάθε ώρα και λεπτό, κάνοντας οποιαδήποτε δουλειά ή ενέργεια. Μπορείτε να διαλογιστείτε όταν κάνετε ή όταν δεν κάνετε κάτι. Διαλογισμός δεν είναι κάθομαι και δεν κάνω τίποτα.

Διαλογισμός είναι κάνω τα πάντα με ήρεμη ενέργεια, αναπνέοντας σωστά, νιώθοντας και παρατηρώντας κάτι τι που κάνω, δίχως να το κρίνω. Έτσι συνδεόμαστε με την ενέργεια του σύμπαντος και γίνονται όλα πιο απλά στη ζωή μας.   


- Σκεφτείτε μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και ζήστε περισσότερο στο ΤΩΡΑ 
Νομίζετε πως όλα θα τα λύσετε με το να τα σκέφτεστε συνεχώς μέχρι να βρείτε λύσεις;

Δυστυχώς δεν είναι έτσι και το ξέρετε εκ του αποτελέσματος. Σκεφτείτε λοιπόν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Για όλα τα άλλα εφόσον αφήσετε ήρεμη την ενέργεια και συνδεθείτε με το σύμπαν, θα έρθουν από μόνα τους. Όπως έρχονται πάντα. Απλά όσο πιο ήρεμοι είστε, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα για σας. Αλλά και οι δυσκολίες έρχονται για να μας μάθουν πράγματα. Παραμείνετε και σε αυτές ήρεμοι και ψύχραιμοι. Δεν θα μείνουν για πολύ αν δεν τους αντισταθείτε.   


– Βάλτε περισσότερη αγάπη στη ζωή σας  
Και όταν λέμε αγάπη, εννοούμε πρώτα για τον ίδιο σας τον εαυτό και μετά για τους άλλους.

Η αγάπη είναι το παν στη ζωή. Πρέπει να ξεκινήσουμε οπωσδήποτε με το να αγαπήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και μετά τους άλλους. Θα πρέπει να κάνουμε ότι κάνουμε με αγάπη ή από αγάπη. Δίχως αυτήν τίποτα δεν γίνεται ουσιαστικά, αλλά περνάμε σε ένα επιφανειακό επίπεδο δίχως νόημα.    


– Αποφύγετε σε όλα επίπεδα την κριτική  
Και όταν λέμε κριτική, εννοούμε πρώτα για τον ίδιο σας τον εαυτό και μετά για τους άλλους.

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε τον εαυτό σας θα διαπιστώσετε πως η κριτική είναι όλη την ώρα στο μυαλό σας. Είτε κριτικάρετε εσάς, είτε τους άλλους. Αυτό πρέπει βήμα με βήμα να το κάνετε να σταματήσει. Βλέποντας τον λόγο που όλα δουλεύουν έτσι όπως δουλεύουν μέσα σας και γύρω σας μπορείτε να καταλάβετε γιατί έχουν όλα μια αιτιολογία και δεν χρειάζονται κριτική.

Πρέπει να αποδεχτείτε τόσο τον εαυτό σας, όσο και τους άλλους, καθώς και κάθε κατάσταση μέσα σας και γύρω σας, έτσι όπως ακριβώς είναι κάθε φορά κάθε στιγμή. Για να γίνει αυτή η απόλυτη αποδοχή στα πάντα, καλά και κακά, πρέπει να μειώσετε έως και να εξαλείψετε αυτήν την κριτική. Έτσι θα υπάρχει μια απόλυτη αποδοχή στην ενέργεια κάθε πράγματος και θα είστε περισσότερο από ποτέ πιο συνδεδεμένοι με το σύμπαν και την ενέργειά του.    


- Ζήστε απλά
Στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα για να ζήσουμε όμορφα.

Εμείς περιπλέκουμε τη ζωή μας με το να χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα πράγματα και να πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να τα αποκτήσουμε. Ενώ όσο πιο απλό και λιτό τρόπο ζωής έχουμε, όσο πιο λίγα πράγματα χρειαζόμαστε, τόσο πιο απλή μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας και να την απολαμβάνουμε περισσότερο.

Δοκιμάστε σιγά-σιγά να θέλετε όλο και λιγότερα από τη ζωή σας. Θα έχετε περισσότερο χρόνο για σας και για τα πράγματα που πραγματικά αξίζει να έχετε. Έτσι θα είστε πολύ πιο χαρούμενη και θα έχετε πολύ πιο συχνά μια υπέροχη ψυχολογία δίχως πολλά πάνω αλλά δίχως και πολλά κάτω.  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πώς θα προχωρήσω παρακάτω όταν περνάω μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή μου; Πώς μπορώ να φτιάξω την ψυχολογία μου και να το ξεπεράσω;

Γιατί είναι σημαντικό για να διατηρήσουμε μια θετική ψυχολογια να έχουμε στη ζωή μας και στο περιβάλλον μας θετικά άτομα και όχι αρνητικά άτομα δίπλα μας – Πώς θα το καταφέρουμε;

 
Φοβος: Πώς θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον φόβο που υπάρχει διάχυτος στη ζωή μας καθημερινά γύρω μας και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογια μας; 

Ξετυλίγοντας τα πολλά οφέλη της εξάσκησης του διαλογισμου για την ψυχολογια μας

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω