Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Γιατί είναι σημαντικό για να διατηρήσουμε μια θετική ψυχολογια να έχουμε στη ζωή μας και στο περιβάλλον μας θετικά άτομα και όχι αρνητικά άτομα δίπλα μας – Πώς θα το καταφέρουμε;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Μπορεί να ακούμε ή να διαβάζουμε συχνά για τη σημασία της θετικής ψυχολογιας όταν θέλουμε να κάνουμε, να πετύχουμε ή για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας.

Ακούμε για το ρόλο της θετικής ψυχολογιας και πόσο σημαντικός είναι στο να ξεπεράσουμε ακόμα και τα όριά μας προκειμένου να φτάσουμε και να αγγίξουμε σημαντικούς στόχους.

Για να πετύχουμε όμως αυτή τη θετική ψυχολογια ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι να είναι και το περιβάλλον γύρω μας θετικό.

Να είναι θετικοί οι άνθρωποι δίπλα μας, στι
ς σχεσεις μας, οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε και συναντούμε καθημερινά.

Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο όταν έχουμε ήδη επιλέξει κάποια άτομα εδώ και πολλά χρόνια να είναι κοντά μας, ή και δεν έχουμε επιλέξει, όπως συγγενικά πρόσωπα και αυτά διαπιστώνουμε πως είναι αρνητικά;
 

Τα αρνητικά άτομα είναι τοξικά για τη ζωή μας

Όπως και οι αρνητικές σκέψεις έτσι και τα αρνητικά άτομα δεν μας κάνουν καλό


Η ψυχολογία μας είναι πολύ πιο ανεβασμένη και νιώθουμε πολύ καλύτερα όταν γύρω μας υπάρχει μόνο θετικότητα. Όταν το περιβάλλον που ζούμε και οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε, μιλάμε, συναντάμε, δουλεύουμε μαζί, έχουμε σχέσεις, είναι θετικοί και όχι αρνητικοί.

Τα αρνητικά άτομα είναι ιδιαίτερα τοξικά καθώς οδηγούν σε αρνητικές σκέψεις, συναισθήματα και δεν μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Έτσι κι αλλιώς όλοι έχουμε προβλήματα και δεν χρειάζεται να τα φορτώνουμε ο ένας επάνω στον άλλο
.

Καθώς τα προβλήματα δεν λύνονται ούτε με τη συζήτηση ούτε από τη μια μέρα στην άλλη, με το να τα σκεφτόμαστε συνέχεια ή να συζητάμε συνέχεια γι’ αυτά δεν φροντίζουμε για τη λύση τους, αλλά μόνο τα μεγαλοποιούμε μέσα μας, μεγαλοποιούμε τα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν από αυτά και τα οποία μας «παγώνουν» και δεν μας αφήνουν να βρούμε λύσεις.
  


Η αρνητικότητα είναι μεταδοτική


Όταν έχουμε περισσότερα αρνητικά άτομα γύρω μας, θα γίνουμε κι εμείς κάποια στιγμή αρνητικοί 


Πόσο νομίζετε πως μπορείτε να αντέξετε και να αντιστέκεστε όταν γύρω σας η αρνητικότητα είναι μεγαλύτερη από τη θετικότητα;

Ακόμα κι αν είστε το πιο θετικό και αισιόδοξο άτομο του κόσμου, κάποια στιγμή θα λυγίσετε. Είναι και αυτές οι αρνητικές –κατά κύριο λόγο- σκέψεις που δεν σας αφήνουν έτσι κι αλλιώς να πάρετε ανάσα κάθε ώρα και κάθε λεπτό.

Ακόμα και όταν κάνετε καθημερινή εξάσκηση γιόγκα, διαλογισμού, ηρεμίας και σιωπής προσπαθώντας να ζήσετε το τώρα, θα υπάρχουν αρκετές στιγμές
από άτομα αρνητικά ή από καταστάσεις αρνητικές που δεν θα μπορείτε να το ελέγξετε και θα σας βγάζουν έξω από αυτή την ηρεμία και τη θετικότητα.

Προσπαθήστε να αντισταθείτε απομακρύνοντας μια και για πάντα αυτές τις αρνητικές καταστάσεις και τα αρνητικά άτομα από την καθημερινότητά σας.

Και όταν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να τα απομακρύνετε, δείτε το σαν πνευματική εξάσκηση για να αντέξετε και να μην χάσετε τη θετική σας ενέργεια.

Απλά προσπαθήστε αυτό να κρατάει όλο και λιγότερο κάθε φορά. 
 


Είναι κυρίως θέμα επιλογής


Είναι τόσο απλό: Απλά θα πρέπει να επιλέξετε να συναναστρέφεστε ΜΟΝΟ με θετικά άτομα.


Και πώς θα το κάνετε αυτό; Αποφεύγοντας όσο μπορείτε τα άτομα που βγάζουν αρνητική ενέργεια, γκρίνια, μιζέρια, κλάμα και έχουν μόνο αρνητικά πράγματα να συζητούν κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί τους.

Σκεφτείτε πως έχετε κι εσείς προβλήματα αλλά δεν χρειάζεται κάθε φορά που θα βλέπετε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να συζητάτε για αυτά.

Μήπως η ζωή σας θα γίνει πιο όμορφη και πιο θετική αν προσηλωθείτε μόνο στα θετικά που έχει η ζωή σας και προσπαθώντας να τα πολλαπλασιάσετε;


Πώς θα το κάνετε όμως αυτό, αφού δεν σας φτάνουν τα δικά σας προβλήματα, «φορτώνεστε» συναισθηματικά και αυτά των κοντινών σας προσώπων.

Απλά κρατήστε αποστάσεις από εκείνα τα άτομα που δεν βρίσκουν έναν καλό λόγο να σας πουν κάθε φορά που τους βλέπετε, τους μιλάτε ή γενικότερα επικοινωνείτε μαζί τους.

Ακόμα κι αν είναι συγγενείς, προσπαθήστε να μεγαλώσετε την απόσταση ανάμεσά σας.  Δεν χρειάζεται να τσακωθείτε


Στην προσπάθεια να απομακρύνετε τα αρνητικά άτομα από τη ζωή σας η σιωπή είναι η καλύτερη στάση.


Δεν χρειάζεται να τους εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους απομακρύνεστε. Απλά ξεκινήστε σταδιακά να επικοινωνείτε μαζί τους και να τους βλέπετε όλο και λιγότερο.

Γιατί και να τους εξηγήσετε δεν πρόκειται να καταλάβουν.

Ο εγωισμός τους δεν θα τους αφήσει να δουν την αλήθεια.

Η σιωπή και η απουσία σας όμως μπορεί κάποια στιγμή να τους βάλει να σκεφτούν και να νιώσουν πως κάτι δεν πάει καλά στη συμπεριφορά τους, όχι μόνο για σας, αλλά και για αυτούς τους ίδιους.

Καθώς πόσο μπορεί κάποιος να ζει μέσα στην ίδια του την αρνητικότητα;

Όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς κάποια στιγμή θα αρρωστήσει, σωματικά ή ψυχικά. Κι εκεί θα έχει ακόμα μία ευκαιρία να πιάσει πάτο και να ξεκινήσετε να γίνεται θετικός/η.

Τότε, και όταν η θετικότητα έχει μπει συνειδητοποιημένα για τα καλά στη ζωή του, μπορεί να του/της δώσετε μία ευκαιρία να μπει στη ζωή σας και πάλι.
  


Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα αρνητικά άτομα με θετικά άτομα 

Δεν χρειάζεται να τα αναζητήσετε. Θα έρθουν την κατάλληλη στιγμή, όταν θα είστε έτοιμοι.

Δεν θα χρειαστεί να κάνετε κάτι για να τα κρατήσετε στη ζωή σας. Με το να παραμείνετε θετικοί, θα μείνουν από μόνοι τους.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε κάτι από την προσωπικότητά σας, να προσποιηθείτε κάτι που δεν είστε, να δώσετε πράγματα που δεν χρειάζονται.

Θα μείνουν γιατί πρέπει να μείνουν, γιατί είναι για να μείνουν και γιατί και η δική σας θετική ενέργεια ταιριάζει με τη δική τους.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν είστε για ένα διάστημα αρνητικοί.

Θα προσελκύσετε αρνητικά άτομα, τα οποία θα προσπαθήσουν να σας κάνουν για μεγάλο διάστημα και μόνιμα αρνητικούς.

Μην τους αφήσετε.


Προσπαθήστε να τους διακρίνετε και να απομακρυνθείτε για να προλάβετε την τοξικότητα που θα δημιουργηθεί μέσα σας και μπορεί να σας διαβρώσει με απρόβλεπτες συνέπειες για την ψυχολογία και την συνολική υγεία σας.           
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Φοβος: Πώς θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον φόβο που υπάρχει διάχυτος στη ζωή μας καθημερινά γύρω μας και επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογια μας; 

-
Ξετυλίγοντας τα πολλά οφέλη της εξάσκησης του διαλογισμου για την ψυχολογια μας 

-
Συγχωρεση: Η μεγάλη λύτρωση για την ψυχολογια, τη ζωή μας ολόκληρη, αλλά και το πιο δύσκολο πράγμα από όλα τα αρνητικά συναισθηματα είναι έντονα

-
Πώς μπορούμε να ζούμε περισσότερο στο «Τώρα» κάνοντας τα πράγματα πιο απλά για την ψυχολογια μας 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω