Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Φοβάμαι πως θα χάσω τους φιλους μου όταν γίνω γονιος, αμέσως μετά τη γέννηση των παιδιων μου
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η ψυχολογια αντρων και γυναικων αλλάζει όταν γίνονται γονεις. Οι περισσότεροι φοβούνται ότι μόλις αποκτήσουν ένα μωρο, θα είναι πλέον μόνο γονεις που μιλουν μόνο για το μωρό τους. Το πρόβλημα είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, καταλήγουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Καθίστανται απασχολημένοι με το μωρο και τη φροντίδα του τόσο πολύ που δεν υπάρχει χρόνος για τον εαυτό τους. Η ζωή σας περιστρέφεται κυριολεκτικά γύρω από πάνες, το τάισμα του μωρού, την καθαριότητα και τα νανουρίσματα. Αυτό ακούγεται πολύ τρομακτικό γιατί αργά ή γρήγορα θα σας ρίξει την ψυχολογια αυτή η ρουτίνα και η τεράστια αλλαγή στη ζωή σας. Ωστόσο, αυτή είναι η ζωή που οι περισσότεροι γονεις διανύουν και συχνά καταλήγει σε καταθλιψη. Τολμήστε να συνεχίσετε να έχετε στη ζωή σας τους φίλους σας για μια καλύτερη ψυχικη υγεια.

Τελικά η μητρότητα και η πατρότητα περιλαμβάνει το χάσιμο της φιλίας και της προσωπικής ζωής σας;
Σίγουρα όχι!
Η μητρότητα και η πατρότητα είναι πολύ ιδιαίτερα και δυναμικά συναισθήματα και θα ήταν συνετό να το αφήσετε να παραμείνει έτσι. Δεν χρειάζεται να θυσιάσετε τις φιλίες σας και τη διασκέδαση μετά τον ερχομό του παιδιού σας. Ο ρόλος σας ως γονείς και η προσωπική σας ζωή μπορούν να εξισορροπηθούν υπέροχα, αν το θέλετε. Φροντίστε να βρείτε χρόνο και για τους φίλους σας για να παραμείνει καλή η ψυχολογία σας.

Ορίστε, πώς μπορείτε να τα εξισορροπήσετε εύκολα και αποτελεσματικά. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να μην χάσετε τις φιλίες σας μόλις έρθει το μωρό:

Απολαύστε τη μητρότητα και την πατρότητα για λίγο
Εάν μόλις έχετε γεννήσει, τότε θα ήταν συνετό να αφήσετε τα πάντα και να απολαύσετε τη χαρά του να είστε γονείς. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο και τη φροντίδα που χρειάζεστε εσείς και το μωράκι σας. Περιποιηθείτε το μωρό σας για λίγο έτσι ώστε να νιώσετε το δέσιμο. Αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τι ακριβώς σημαίνει το να είστε γονείς. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα δεσμό με το παιδί σας. 

Μην απομακρύνετε τον εαυτό σας
Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να αποκοπείτε εντελώς από τον έξω κόσμο μόνο και μόνο επειδή γίνατε γονείς.
Αντιθέτως, καλέστε τους στενούς σας φίλους να έρθουν να γνωρίσουν το μωρό. Επίσης, μπορείτε να κανονίσετε ένα μικρό πάρτι ή μια συνάντηση, έτσι ώστε όλοι οι στενοί σας φίλοι και συγγενείς να έρθουν να γνωρίσουν το μωρό. Αυτό θα σας επιτρέψει να περάσετε κάποιο ποιοτικό χρόνο με παλιούς φίλους.Τηλεφωνήστε στους φίλους σας
Κάνοντας ένα μωρό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε μακριά από τους φίλους σας.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, που μπορείτε να διατηρήσετε επαφή με τους φίλους σας ξανά. Δοκιμάστε να τους τηλεφωνήσετε και να συνομιλήσετε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου ενώ το μωράκι σας κοιμάται. Αυτός είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να κρατήσετε επαφή.

Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης
Συνδεθείτε με τα φιλαράκια σας σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Εισάγετε εικόνες του μωρού σας, έτσι ώστε να διατηρήσετε τη χαρά της μητρότητας και να κρατήσετε τις φιλίες σας.

Κοινωνικοποιηθείτε
Προσλάβετε μια μπέιμπι σίτερ αν μπορείτε και βγείτε με στενούς φίλους σας όσο πιο συχνά μπορείτε.
Ψωνίστε μια ώρα για τον εαυτό σας και πηγαίνετε σε πάρτι, μια έξοδο ή μια βόλτα μόνοι με τους φίλους σας που και που.


Μη νιώθετε ένοχες
Μη νιώθετε ένοχες που αφήνετε το παιδί στο σπίτι.
Αντίθετα ισορροπήστε τη πράξη. Αφιερώστε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας. Πηγαίνετε το σε μέρη που προορίζονται για παιδική ψυχαγωγίας. Παίξτε με το παιδί σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Περνώντας ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας δεν θα αισθάνεστε ένοχες που αφήνετε το παιδί σας μόνο του όταν βγαίνετε έξω με τους φίλους σας, χρόνο που χρειάζεστε για να είστε καλά όταν είστε μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Παλεύοντας για τον βραδινο υπνο όταν έχετε παιδια - Πώς να γίνει πιο εύκολος ο βραδινός υπνος

- Παιδικα συναισθηματα – Κατανόηση και αντιμετωπιση τους κυρίως από τους γονεις

- Χρυσες αληθειες – χρυσοί κανόνες σχετικά με την καλή ανατροφη των παιδιών

- Συμπτώματα αγχους, ποια είναι και πότε αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα;

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<