Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Δημιουργούνται εύκολα οι μολύνσεις στα αυτιά; Πώς να τις προλάβετε δοκιμάζοντας φυσικούς τρόπους ως πρόληψη για την καλή υγεια των αυτιών σας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

 Τα προβλήματα στα αυτιά, οι ωτίτιδες και άλλα προβλήματα είναι ένα καθημερινό φαινόμενο και δεν «χτυπάνε» μόνο με τις καλοκαιρινές βουτιές αλλά και όταν είστε σε περιβάλλον που έχει πολύ υγρασία.
 

 Αλλά και το χειμώνα με τον κρύο αέρα που «χτυπάει» απότομα τα αυτιά μας.

Αν 
έχουμε και ευαισθησία τότε είναι χειρότερα.

Μπορείτε να προλάβετε όλα τα προβλήματα με φυσικές μεθόδους χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικές σταγόνες που συνήθως τις βάζουμε μετά από δημιουργηθεί το πρόβλημα και έχει αρχίσει και ο πόνος.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να προλάβουμε και να μην αφήσουμε να πολλαπλασιαστεί το κερί που παράγεται στα αυτιά μας, αλλά να προλάβουμε και οποιαδήποτε λοίμωξη στα αυτιά.
  

Οι συνήθεις συνθήκες που δημιουργούν τις λοιμώξεις στα αυτιά είναι:

Υψηλές θερμοκρασίες

Υψηλή υγρασία στην ατμόσφαιρα 

Έκθεση στο υγρό στοιχείο όπως κολύμβηση για μεγάλες περιόδους 


Οι κολυμβητές, τα άτομα που ζουν σε μέρη με υψηλή υγρασία, με υψηλές θερμοκρασίες, που μπαίνει νερό κατά τη διάρκεια των ντους, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν λοιμώξεις στα αυτιά. Αυτές οι υγρές και θερμές συνθήκες είναι ιδανικές για την ανάπτυξη μικροοργανισμών και βακτηριδίων στα αυτιά. Τα βακτήρια δημιουργούνται και πολλαπλασιάζονται μέσα στο υγρό στοιχείο του αυτιού μας.

Θα πρέπει να διατηρείτε τα αυτιά σας όσο το δυνατόν πιο ξερά.

Βάλτε ωτοασπίδες όταν κολυμπάτε ή όταν κάνετε ντους ή γενικότερα σε οποιαδήποτε επαφή σας με το νερό.

Μην επιτρέπετε στο νερό ακόμα και του ντους σας, να μπει μέσα στα αυτιά σας για τα καλά. Αν μπει, τότε προσπαθήστε άμεσα να το βγάλετε πριν σας βουλώσει τα αυτιά, πριν αναπτύξει μικροοργανισμούς.


Με μια πετσέτα προσπαθήστε να το στεγνώσετε, γυρνώντας το κάθε σας αυτί στο πλάι εναλλάξ και μετά με μία μπατονέτα, στεγνώστε το τελείως.


Προβλήματα με το κερί στο αυτί

Η υπερβολική ανάπτυξη κεριού στο αυτί δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Κι αυτό γιατί το αυτί αυτοκαθαρίζεται μόνο του φυσιολογικά. Αυτό που γίνεται είναι πως στην προσπάθειά μας να καθαρίσουμε το αυτί, πιέζουμε προς τα μέσα στο κερί με την μπατονέτα, παρά το καθαρίζουμε.


Καλύτερα να κάνετε την παρακάτω μέθοδο και σε αυτήν την περίπτωση για να το βοηθήσετε να καθαριστεί. Το καλύτερο είναι να το αφήσετε να αυτοκαθαριστεί. Δεν θα πρέπει να βάζουμε στο αυτί σαπούνι και νερό για να το καθαρίσουμε.   


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό ξίδι και οινόπνευμα.

Θα πρέπει να το κάνετε ως πρόληψη πριν δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Θα πρέπει να βάλουμε ίσες ποσότητες, να τα σμίξουμε μαζί και να τα βάλουμε στα αυτιά μας, αφήνοντας το μείγμα μέσα για ένα λεπτό. Μετά το ένα λεπτό γυρίστε το αυτί σας για να βγει έξω. Μετά κάντε το ίδιο και στο άλλο αυτί.

Το οινόπνευμα ξεραίνει την ατμόσφαιρα μέσα στο αυτί και είναι ότι πρέπει για εκείνους που έχουμε τοποθετήσει τα αυτιά τους μέσα σε νερό, στη θάλασσα ή στο ντους για αρκετή ώρα, άρα έχουν αρκετά βρεγμένα αυτιά και όχι για εκείνους που είναι μέσα σε ένα ξερό κλίμα.


Θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές τη μέρα για τέσσερις μέρες όταν έχετε εκθέσει τα αυτιά σας σε νερό. Σε περίπτωση που έχετε χρόνιο πρόβλημα με ωτίτιδα, τότε μπορείτε να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη μέθοδο δύο φορές την εβδομάδα, για πολλούς μήνες, τις περιόδους που δεν υποβάλετε τα αυτιά σας σε πολύ νερό, που δεν κολυμπάτε για παράδειγμα.

Επίσης ο ενεργοποιητής αλόης μπορεί να βοηθήσει.

Δοκιμάστε να βάλετε εναλλάξ στο αυτί σας ενεργοποιητή αλόης αφήνοντάς το για 1-2 λεπτά.

Μπορεί να βοηθήσει ακόμα και όταν αρχίσει λίγο μια μικρή ενόχληση στην αρχή ή έχει κλείσει από νερό το αυτί σας.  


Αν δεν προλάβετε την ωτίτιδα ή οποιαδήποτε άλλη λοίμωξη να εκδηλωθεί και θα αισθάνεστε υψηλό πόνο, τεράστια φαγούρα ή ακόμα και έλλειψη ακοής, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό καθώς η μέθοδος που σας προτείνουμε είναι μόνο για πρόληψη και όχι για θεραπεία.  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια συστατικά θα πρέπει να αποφεύγετε περισσότερο στις τροφες για μια καλυτερη υγεια – Επιλέξαμε τα 7 συστατικά όπου διαβάζοντας τις ετικέτες των τροφίμων είναι καλό να αποφεύγετε

Πόσο σημαντικό είναι το Λαδι Καρυδας για την υγεια του εγκεφαλου μας; Πώς δρα στον οργανισμο μας και πώς μπορεί να βελτιώσουμε την υγεια μας;

Ωμεγα-3 λιπαρα: Πόσο μπορούν να βοηθήσουν την υγεια μας, ποιες είναι οι καλύτερες πηγές που μπορούμε να τα βρούμε για να τα αυξήσουμε στον οργανισμο μας

Είναι ο χρόνιος πονος για την υγεια μας αντιμετωπίσιμος με εναλλακτικες μορφές θεραπειας; Πώς να αντιμετωπίσετε τον χρόνιο πονο φυσικά

Χορτοφαγικη διατροφη - Το κλειδι για μια καλη υγεια - Πόσες χορτοφαγικες διατροφες υπάρχουν και τι περιέχουν

Πως επηρεάζει το αλκοολ τα νεύρα και τον εγκεφαλο μας για να κατανοήσουμε τη ζημιά που κάνει στην υγεια μας

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<