Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Ποια συστατικά θα πρέπει να αποφεύγετε περισσότερο στις τροφες για μια καλυτερη υγεια – Επιλέξαμε τα 7 συστατικά όπου διαβάζοντας τις ετικέτες των τροφίμων είναι καλό να αποφεύγετε
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την υγεια μας είναι καλό να προσέχουμε πολύ τι τρώμε.

Πολλές φορές οι τροφές μας κρύβουν κάποια συστατικά που δεν είναι καθόλου υγιεινά για τον οργανισμό, την υγεια και το σωμα μας.

Πόσοι όμως πραγματικά γνωρίζουν αυτά που περιέχουν οι τροφές που τρώνε;

Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο και να διαβάζουμε αναλυτικά τις ετικέτες των τροφίμων πριν τα αγοράσουμε, ώστε να γνωρίζουμε πραγματικά τι βάζουμε στον οργανισμό μας.

Πολλά τρόφιμα δεν είναι καθόλου καλά για την υγεία μας και άλλα κρύβουν παγίδες στα συστατικά τους.

Διαβάστε προσεχτικά τις ετικέτες των τροφίμων.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καλή σας υγεία. 


Παρακάτω μαζέψαμε και σας δίνουμε 7 συστατικά τροφών που είναι καλύτερο να αποφεύγετε: 

Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και ζάχαρη 

Γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη είναι όχι μόνο ανθυγιεινή αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.


Για τη ζάχαρη έχουμε ξαναμιλήσει. Μπορεί να ακούμε πως αποφεύγοντας τη ζάχαρη γλυτώνουμε θερμίδες και αποφεύγουν να ανεβάσουν ζάχαρο οι διαβητικοί, αλλά για παράδειγμα η ασπαρτάμη όπως και πολλές άλλες γλυκαντικές ουσίες είναι μια χημική βόμβα για τον οργανισμό μας.    


Τα συνθετικά τρανς λιπαρά 

Είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τον οργανισμό μας καθώς ανεβάζουν τα τριγλυκερίδια – και όχι μόνο - με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με τον καιρό καταναλώνοντας τρανς λιπαρά σχηματίζεται μία πλάκα στις αρτηρίες και έτσι προκαλούνται οι καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά και οι αρτηριοσκληρώσεις.   

Τεχνητά Αρώματα

Διαβάστε προσεχτικά τις ετικέτες των τροφίμων γιατί πολύ πιθανό να μην έχουν το συστατικό που θέλετε αλλά να περιέχουν τεχνητό άρωμα του συστατικού.

Για παράδειγμα πολλά τσάγια, αν διαβάσετε την ετικέτα δεν περιέχουν αποστάγματα ή χυμούς φρούτων, αλλά τεχνητά αρώματα των φρούτων αυτών.

Το ίδιο συμβαίνει και για μια σειρά πολλών τροφίμων που δεν τα έχετε αντιληφθεί σίγουρα.  


Το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG)

Είναι μια μορφή συμπυκνωμένου άλατος που ενεργεί ως βελτιωτικό γεύσης στις τροφές.

Λειτουργεί ως μια διεγερτική τοξίνη στον εγκέφαλο καθώς στην ουσία τον ξεγελάει ώστε να θεωρεί πως το τρόφιμο που τρώμε είναι πραγματικά εύγεστο, ενώ μπορεί και να μην είναι.

Είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό καθώς καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα, και για αυτό θα πρέπει να το αποφεύγετε.  


Τεχνητά χρώματα

Παρομοίως με τα τεχνικά αρώματα δεν περιέχει πραγματική τροφή αλλά το χρώμα της που είναι παρόμοιο.

Έτσι για παράδειγμα μπορεί ένα ζελέ να λέει πως περιέχει κεράσι ή φράουλα, αλλά να περιέχει τεχνητό χρώμα που να θυμίζει τα φρούτα αυτά.

Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γεμίζουμε τον οργανισμό μας με χημικές ουσίες που δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία μας.
  


Υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού (HFCS)
 

Το σιρόπι καλαμποκιού είναι πολύ πιθανό να είναι γενετικώς τροποποιημένο (GMO) και ίσως αυτό είναι που το κάνει πιο επικίνδυνο.

Η φρουκτόζη αυτή ανεβάζει και το ζάχαρο, εκτός ότι είναι γενετικώς τροποποιημένη με πολλές αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας.

Σύμφωνα με πολλές έρευνες που έγιναν σε ποντίκια τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα έχουν συνδεθεί με καρκινικούς όγκους και άλλες δυσάρεστες παρενέργειες.   


Συντηρητικά 

Βρίσκονται παντού μέσα στις τροφές, όπου θέλουν να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.Όπως αντιλαμβανόμαστε τα συντηρητικά δεν περιέχουν κάποια φυσική τροφή. Προσθέτουν και αυτά με τη σειρά τους χημικά στον οργανισμό μας.

Τα συντηρητικά σύμφωνα με κάποιες έρευνες, εκτός ότι αποτελούν χημική βόμβα για τον οργανισμό μας, μας φουσκώνουν, δηλαδή μας παχαίνουν και δεν μπορούμε όσο τα καταναλώνουμε να βρεθούμε στο φυσιολογικό βάρος μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Πόσο σημαντικό είναι το Λαδι Καρυδας για την υγεια του εγκεφαλου μας; Πώς δρα στον οργανισμο μας και πώς μπορεί να βελτιώσουμε την υγεια μας;

Ωμεγα-3 λιπαρα: Πόσο μπορούν να βοηθήσουν την υγεια μας, ποιες είναι οι καλύτερες πηγές που μπορούμε να τα βρούμε για να τα αυξήσουμε στον οργανισμο μας

 
Είναι ο χρόνιος πονος για την υγεια μας αντιμετωπίσιμος με εναλλακτικες μορφές θεραπειας; Πώς να αντιμετωπίσετε τον χρόνιο πονο φυσικά

Χορτοφαγικη διατροφη - Το κλειδι για μια καλη υγεια - Πόσες χορτοφαγικες διατροφες υπάρχουν και τι περιέχουν

 
Πως επηρεάζει το αλκοολ τα νεύρα και τον εγκεφαλο μας για να κατανοήσουμε τη ζημιά που κάνει στην υγεια μας

Η επίδραση της ζαχαρης και τα υψηλά επίπεδα ινσουλινης που προκαλεί στον οργανισμο μας – Τι ακριβώς κάνει στην υγεια μας

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<