Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Η επίδραση της ζαχαρης και τα υψηλά επίπεδα ινσουλινης που προκαλεί στον οργανισμο μας – Τι ακριβώς κάνει στην υγεια μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η διατροφη pH είναι σημαντική για την υγεια μας καθώς υποστηρίζει μια ισορροπημένη προσέγγιση στο φαγητο.

Με τον περιορισμό της πρόσληψης όξινων τροφίμων και την αύξηση της πρόσληψης αλκαλικών τροφίμων μπορεί κανείς να επιτύχει τη βέλτιστη υγεια.

Ένας από τους κύριους παράγοντες για την καταπολέμηση των επιπέδων του όξινου pH είναι η ζαχαρη.

Η ζαχαρη είναι επιδημία στον σύγχρονο κόσμο μας.

Καταναλώνουμε 2-3 κιλά ζάχαρη την εβδομάδα κατά μέσο όρο, που σημαίνει περισσότερα από 135 κιλά ζάχαρης το άτομο ανά έτος.

Αυτός ο ανησυχητικός αριθμός αποδίδεται στη μεγάλη δημοτικότητα της ζάχαρης ως υλικό.
   

 
Η ζάχαρη βρίσκεται σε όλα, κρύβεται σε διάφορες μορφές.

Η σακχαρόζη, η δεξτρόζη, η φρουκτόζη και τα σιρόπια καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα φρουκτόζης είναι ενεργά συστατικά σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα και καρυκεύματα.

Αυτά τα ραφιναρισμένα γλυκαντικά αφήνουν μια πικρή γεύση στο στόμα αυτών που αρχίζουν την διατροφή pH λόγω της καθολικής αποδοχής τους ως «αναγκαίο κακό».    


Με την ολοσχερή επίδραση της ζάχαρης στα επίπεδα ινσουλίνης, το σώμα δεν έχει καμία πιθανότητα να νικήσει τη βλάβη.

Όταν πέφτουν τα επίπεδα ινσουλίνης, πέφτει και η αποδέσμευση της αυξητικής ορμόνης.


Αυτές οι αυξητικές ορμόνες καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αφήνουν το σώμα εκτεθειμένο σε μια σειρά από ασθένειες και αρρώστιες.

Η ινσουλίνη αναστέλλει επίσης την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμήσει την αύξηση του σωματικού βάρους και τα αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Πολύ απλά, όσο υψηλότερη  είναι η περιεκτικότητα  ενός τροφίμου σε απλή ζάχαρη,  τόσο πιο πολύ  αυξάνει η αποθήκευση λίπους στο σώμα.


Αυτά τα αποθηκευμένα λιπώδη κύτταρα παίζουν το ρόλο του οικοδεσπότη στα όξινα απόβλητα τα οποία με τη σειρά τους υποβαθμίζουν τη δομή των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα.    


Η ζάχαρη επίσης αγωνίζεται να ρυθμίσει την κυτταρική ανάπτυξη στο σώμα όπως και η βιταμίνη C.

Από δομική άποψη, η βιταμίνη C και η απλή ζάχαρη είναι αρκετά παρόμοιες.

Καθώς τα επίπεδα ζάχαρης στο σώμα ανεβαίνουν, συναγωνίζονται το ένα το άλλο καθώς εισέρχονται στα κύτταρα.

Αν υπάρχει υψηλότερη συγκέντρωση ζάχαρης στο αίμα, που επιτρέπει περισσότερη ζάχαρη στα διψασμένα κύτταρα, δεν αφήνει χώρο στη βιταμίνη C.

Χωρίς τα αποτελέσματα των φαγοκυττάρων της βιταμίνης C στις κυτταρικές δομές είναι ανίκανα να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ιών και των βακτηρίων.


Τα χαμηλά επίπεδα λευκοκυττάρων ισοδυναμούν με ανοσοποιητικό σύστημα σε καταστολή το οποίο δεν είναι αρκετά ισχυρό να προστατεύσει το σώμα.     


Η ζάχαρη στερείται βιταμινών και ανόργανων συστατικών και κατά την απορρόφηση κλέβει σημαντικά μικρο- θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσει το μεταβολισμό της στο σύστημα.

Δημιουργείται έλλειμμα όταν αυτά τα μικρο- θρεπτικά συστατικά δεν αντικαθίστανται.

Αυτή η ανεπάρκεια προκαλεί τα λιπώδη κύτταρα και τη χοληστερόλη να μην μεταβολίζονται με αποτέλεσμα την υψηλή πίεση του αίματος και την παχυσαρκία.

Η ικανότητα της ζάχαρης αυξάνει τεχνητά τα επίπεδα ινσουλίνης και τελικά αναγκάζει το πάγκρεας να δυσλειτουργεί και το σώμα να εξαρτάται από τη ζάχαρη.

Αυτό είναι ο γνωστός διαβήτης.


Τα απλά σάκχαρα ευθύνονται για τις χολολιθιάσεις, διαταραχές της διάθεσης, καρδιακές παθήσεις, ακόμη και άσθμα.

Με όλες τις αρνητικές συνέπειες που τα σάκχαρα έχουν κλινικά συνδεθεί, είναι να απορεί κανείς πως η ζάχαρη είναι ένα και αυτή ένα από τα πιο όξινα πράγματα που μπορείτε να βάλετε στο σώμα σας.    


Το γαλακτικό οξύ παράγεται από τη ζύμωση της γλυκόζης που μεταφέρεται στο ήπαρ.

Τα απλά σάκχαρα είναι απλά ένα δηλητήριο στο σώμα που τελικά θα χειροτερεύσει την ποιότητα της κυτταρικής ανάπτυξης και θα καταστείλει το ανοσοποιητικό σύστημα σε σημείο κατάρρευσης.


Ο καρκίνος είναι το πιο επικίνδυνο αποτέλεσμα της μεγάλης εξάρτησης σε ζάχαρη. Τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται στο γαλακτικό οξύ.

Ένα πιο όξινο PH παράγεται από αυτή τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος στα καρκινικά κύτταρα, η πολύ όξινη φύση των καρκινικών όγκων είναι απόδειξη για αυτό. Η σύνδεση μεταξύ σακχάρων και ανθυγιεινών όξινων επίπεδων στο αίμα φαίνεται καθαρά στη σύνδεση της γλυκόζης (ζάχαρης) με τα καρκινικά κύτταρα.      


Εξισορροπώντας τη διατροφή με την εισαγωγή 80% αλκαλικών και 20% οξέων τροφίμων, συμπληρωμάτων και ποτών μπορείτε να μειώσετε την επικινδυνότητα μιας νόσου στο σώμα.

Αντικαθιστώντας τις απλές ζάχαρες με πιο πολύπλοκες ή γλυκαντικά με αλκαλική βάση όπως το Stevia, μπορεί κανείς να μειώσει την εξάρτηση από τις απλές ζάχαρες και να αποφύγει την κακή υγεία.


Εξετάστε προσεκτικά τις ετικέτες των συστατικών και προσέξτε τα πολλά ονόματα που οι απλές ζάχαρες κρύβουν.

Μάθετε τον τρόπο που ο οργανισμός μεταβολίζει τις απλές ζάχαρες καθώς και τον τρόπο που οι υδατάνθρακες αναλύονται σε απλά ζάχαρα στην κυκλοφορία του αίματος.



Εξοπλίζοντας τον εαυτό σας με πληροφορίες μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής και της υγείας σας γενικότερα.  


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς θα κάνετε διαιτα και θα διατηρήσετε τα κιλά που χάσατε μαζί με την καλή σας υγεια

Πώς θα ανεβάσετε εντελώς φυσικά το ανοσοποιητικο σας σύστημα για το καλό της υγειας σας μένοντας μακριά από γριπες και κρυολογηματα της εποχής και γενικά μακριά από αρρωστιες

Χυμοι και θεραπειες τους για την καλή υγεια μας και για να μπορούμε φυσικά να προλάβουμε ή να αντιμετωπίσουμε πολλά ανεπιθύμητα συμπτώματα

Τα οφέλη για την υγεια σας αν βάλετε τη Γιογκα στο καθημερινό σας πρόγραμμα – Πώς μπορεί να γίνει και τι μπορεί να μας δώσει

Καροτενοειδη τροφες: Τι είναι τα καροτενοειδή τροφιμα; Τι κάνoυν στην υγεια και στο σώμα μας; Που βρίσκονται;

Τι είναι η Καλεντουλα; Πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι για την υγεια μας και πού συνήθως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε;

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<