Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Τι είναι η Καλεντουλα; Πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι για την υγεια μας και πού συνήθως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την υγεια μας η καλεντουλα είναι αρκετά χρήσιμη. Ο κατιφες ή καλεντουλα είναι ένα ευπροσάρμοστο φυτο που φύεται στην περιοχή της Μεσογείου.

Από το 1100 μ.Χ, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι φύτευαν κατιφέ ή καλέντουλα στους κήπους τους, επειδή το φυτό καλεντουλα είναι ένα τόσο όμορφο ανθοφόρο φυτό που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως τροφή και θεραπευτικό μέσο.

Αυτές οι ιδιότητες της καλέντουλα παραμένουν μέσα στους αιώνες, ακόμη και μέχρι σήμερα.    

Ως μέλος της οικογένειας αστέρα, η καλέντουλα διαφοροποιείται ιδιαίτερα από τον κοινό κατιφέ του κήπου, ο οποίος επίσης μπορεί να υπερηφανεύεται για τα φωτεινά του πορτοκαλί και κίτρινα λουλούδια.

Ακόμα, είναι τα ελκυστικά πολύχρωμα άνθη της καλέντουλα που εφαρμόζονται ευρέως ως θεραπευτικό μέσο. Το όνομα, Calendula, βασικά προέρχεται από την προφανή τάση του φυτού να ανθίζει σύμφωνα με το ημερολόγιο (calendar).


Αυτό συμβαίνει επειδή τα άνθη της calendula plany μαραίνονται μόνο μια φορά το μήνα ή στο νέο φεγγάρι.


Πέρα απ’ αυτά τα συμπεράσματα, υπάρχουν επίσης κάποιες πηγές που μελετούν το φυτό καλέντουλα, το οποίο περιγράφεται κατά από τη μεσαιωνική τη περιγραφή, που είναι «το σαφράνι του φτωχού» επειδή το φυτό έχει έντονο χρώμα και γεύση για σούπες, ρύζι, και σούπες με θαλασσινά.

Στις μέρες μας, επειδή η καλέντουλα έχει πολύχρωμα πέταλα, πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως ένα δημοφιλές προσθετικό στις σαλάτες.  Η καλέντουλα έχει πολλές σημαντικές χρήσεις.


Πράγματι σημειώνεται από πολλές πηγές ως φυσικό ίαμα για πολλά μικροατυχήματα όπως μώλωπες, εκδορές, και ηλιακά εγκαύματα.


Από παλιά το βότανο Καλέντουλα, γενικά εφαρμόζονταν για να θεραπεύει ενοχλήσεις μεγάλου φάσματος, όπως καρκίνο, δερματικές λοιμώξεις, καθώς και πυρετό.

Ωστόσο, οι χρήσεις αυτές δεν θεωρήθηκαν πολύ σημαντικές επειδή οι σύγχρονοι βοτανολόγοι περιόρισαν απλά την προσοχή τους κυρίως σε τοπικές χρήσεις και λειτουργίες της καλέντουλα και, όπως:

τη θεραπεία εξανθημάτων,

ηλιακών εγκαυμάτων,

καψιμάτων,

σκασμένων χεριών,

τσιμπημάτων εντόμων,

καθώς και κάποιες άλλες περιπτώσεις φλεγμονών ή δερματικών παθήσεωνΗ καλέντουλα χρησιμοποιείται για τους σκοπούς αυτούς, σε μορφή λοσιόν ή άλλα τοπικά παρασκευάσματα, όπως αλοιφές, κρέμες, βάμματα, και για γαργάρα.


Αυτές οι μορφές παρασκευασμάτων της καλέντουλα εξακολουθούν να εφαρμόζονται ευρέως σε πολλά μέρη της Ευρώπης με κύριο σκοπό την αργή θεραπεία δερματικών προβλημάτων.

Και λόγω της συνεχούς δημοτικότητά της, πολλά από αυτά τα επίκαιρα παρασκευάσματα βρίσκονται πλέον διαθέσιμα σε καταστήματα υγιεινής, τροφίμων, φαρμακεία και άλλα καταστήματα υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Η Καλέντουλα έχει βασικές δραστικές ενώσεις που περιλαμβάνουν τριτερπενοειδή που σε είναι μεγάλο βαθμό αντιφλεγμονώδη, και φλαβονοειδή.


Τα πέταλά της διαπιστώθηκε ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές ιδιότητες, είναι στυπτικά, και μπορεί να παρέχουν ανοσολογική δράση.


Αυτό υποστηρίζει, επίσης, τη φήμη της ως η καλύτερη λύση για εγκαύματα και πληγές.   


Η καλέντουλα εφαρμόζεται επίσης από πολλούς ανθρώπους για τη θεραπεία του πονόλαιμου και άλλων φλεγμονών.

Πραγματικά, οι γερμανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι την χρησιμοποίησαν σε μορφή τσαγιού για τη θεραπεία του πονόλαιμου και των φλεγμονών.

Εκτός από αυτό, το τσάι καλέντουλας έχει επίσης τη δυνατότητα να βοηθά στην θεραπεία των εσωτερικών φλεγμονών, όπως το έλκος και τις ενοχλήσεις στομαχιού.


Ωστόσο, αν είστε αλλεργικοί στην αμβροσία και άλλα μέλη της οικογένειας αστέρα, η καλέντουλα μπορεί να μην είναι ότι καλύτερο για σας, γιατί υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να είστε επίσης αλλεργικοί και σε αυτή. ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορούμε να κάνουμε για τον πονο της πλατης ώστε να καλυτερέψει η υγεια μας και να σταματήσουμε να πονάμε

Αλλεργια στα φιστικια – Πόσο επικίνδυνη είναι για την υγεια εκείνων που την έχουν και τι πρέπει να προσέχουν

Υγιείς συνήθειες για τις σημαντικότερες σχέσεις σας για να είναι καλή η υγεια σας και η σχεση μας μαζί – Τι πρέπει να προσέχετε

Πώς οι φρεσκοι πρασινοι χυμοι και ροφηματα μπορούν να βοηθήσουν την υγεια του οργανισμού μας γενικότερα – Τι περιλαμβάνουν;


Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<