Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Συνενζυμο Q10 ή αλλιώς CoQ10 – Μια νέα αχτίδα ελπίδας στον σκοτεινό κόσμο των ασθενειών - Τι είναι το CoQ10 και πως μπορεί να βοηθήσει την υγεια μας;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Pan Tin   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Σύμφωνα με την υγεια το συνενζυμο Q10 είναι μια ουσία που σχηματίζεται σε κάθε κυτταρο του οργανισμου με μια φυσική διαδικασία.

Έχει ένα εναλλακτικό όνομα, το ubiquinone, το οποίο προέρχεται από τη λέξη ubiquitous και σημαίνει «βρίσκεται παντού».

Αυτό το ενζυμο έχει την ευθύνη της παραγωγής ενέργειας στα μιτοχόνδρια του ανθρώπινου οργανισμού, παρέχοντας έτσι ενέργεια για κάθε οργανική διαδικασία, άρα πολύ σημαντικό για την υγεια μας.

Το συνενζυμο Q10 δρα ως αντιοξειδωτικο βοηθώντας να υποταχθούν οι ελευθερες ριζες στο σώμα που ευθύνονται για την κυτταρικη μεταλλαξη και το θάνατο.

Δεδομένου ότι ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο με μόλυνση βρισκόμαστε σε συνεχή ανάγκη από αντιοξειδωτικα που θα καθαρίσουν και θα μας απαλλάξουν από όλες τις ελεύθερες ρίζες που βρίσκονται στο σώμα μας.

Βιταμίνες, ένζυμα, αντιοξειδωτικά όλα έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν στη διατήρηση της υγείας.

Το μεγαλύτερο φάρμακο για όλες τις αρρώστιες έγκειται στη φύση.

Παρόλο που το CoQ10 μπορεί να αποκομισθεί από κατανάλωση τροφίμων όπως κρέας (μοσχάρι ή κοτόπουλο), ξηροί καρποί και σπόροι (φιστίκια και σουσάμι), και λαχανικά (μπρόκολο ή κουνουπίδι), εξαιτίας της υπερβολικής επεξεργασίας και τη χρήση προσθέτων και φυτοφάρμακων, τα φυσικά θρεπτικά συστατικά τους μειώνονται.

Έτσι, για να διατηρήσετε την υγεία, είναι καλύτερα να παίρνετε συμπληρωματικά δισκία.Λειτουργίες του CoQ10 στην καρδιά, καθώς και σε ορισμένες άλλες περιοχές


Το CoQ10 βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς.


Ενισχύει την παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας και αποτρέπει καρδιακές παθήσεις.

Το συνένζυμο Q10 χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του πρώιμου σταδίου της καρδιακής προσβολής και τις καρδιακές παθήσεις στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη.

Έχει επίσης βρει και το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και αρχίζει να αποκτάει αναγνώριση στον πόλεμο κατά των καρδιαγγειακών ασθενειών.

Έχει επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικό εναντίον της στηθάγχη.Η ενέργεια από πρώτες ύλες, που αποστέλλονται στα μιτοχόνδρια των κυττάρων του σώματος, λαμβάνεται από το CoQ10.


Μερικές φορές, το μόριο του οξυγόνου χάνει ένα ηλεκτρόνιο και γίνεται φορτισμένο.


Συνεπώς, αυτό οδηγεί σε οξυγόνο ελεύθερων ριζών και μπορεί να είναι καταστρεπτικό για τις μεμβράνες κάθε κυττάρου.

Καθώς το CoQ10 ενεργεί ως αντιοξειδωτικό βοηθά στην πρόληψη και στην προστασία του σώματος εναντίον αυτής της ζημίας.

Από την υπερβολική παραγωγή των ελεύθερων ριζών, ασθένεια όπως η ALS (πλάγια μυατροφική σκλήρυνση) συχνά επιδεινώνεται, και η ζημία παρουσιάζεται εξαιτίας των ανωμαλιών του μιτοχονδρίου.Ο εφοδιασμός του οργανισμού σε CoQ10 μειώνεται καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει.


Παρεμποδίζεται η μείωση της παραγωγής ντοπαμίνης του εγκέφαλου με τη βοήθεια αυτού του ενζύμου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το CoQ10 παρέχει μια νεκρή ζώνη για προστασία ενάντια στο οξειδωτικό άγχος.

Καθώς το CoQ10 αποτρέπει τη μείωση της παραγωγής ντοπαμίνης παρέχει μια ειδική αντιγηραντική επίδραση διατηρώντας τις νευρολογικές λειτουργίες του ανθρώπου.

Η διαδικασία της γήρανσης επιβραδύνεται με αυτό το ένζυμο και προστατεύει επίσης κατά της περιοδοντικής νόσου.Το CoQ10 μπορεί να συμβάλει να καταπολεμηθούν πολλές ασθένειες.


Βοηθάει
στην καταπολέμηση της κόπωσης, της παχυσαρκίας, ενός αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος όπου βοηθάει ιδιαίτερα δύσκολους ιούς όπως τον ιό HIV και μυκητιάσεις.

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι μπορεί επίσης να αυξήσει την κινητικότητα του σπέρματος, που οδηγεί σε ενισχυμένη γονιμότητα.

Το CoQ10 βοηθάει να επικεντρωθείτε σε εργασίες και αυξάνει τα επίπεδα των κινήτρων και της παραγωγικότητας.

Ένας συνδυασμός του CoQ10 και της βιταμίνης Ε μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος στην καταπολέμηση της ζημιάς των ελεύθερων ριζών  που συνδέονται με την νόσο του Πάρκινσον, τη νόσο του Αλσχάιμερ και άλλες εκφυλιστικές εγκεφαλικές ασθένειες.


Στο CoQ10 δεν έχει βρεθεί καμία παρενέργεια έως τώρα.

Το μόνο που πρέπει να προσέχει κάποιος είναι όταν παίρνει και άλλα φάρμακα ή βιταμίνες όπου αραιώνουν το αίμα (όπως ασπιρίνη, πλαβίξ κ.ά), γιατί κάνει και αυτή τη δουλειά, και δεν πρέπει να τα παίρνετε μαζί.


Το βρίσκεται εύκολα στα φαρμακεία και στα καταστήματα που πουλούν βιταμίνες και θα πρέπει να το παίρνετε πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και τις συμβουλές του γιατρού ή του ομοιοπαθητικού σας.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κίνδυνος για την υγεια μας οι ιοι και τα βακτηρια που γίνονται ανθεκτικά στα αντιβιοτικα που παίρνουμε με το παραμικρό

Συμβουλες για να εξασφαλίσετε άμεσα με πειθαρχία έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα βοηθήσει να έχετε μια καλύτερη υγεια

Βιταμινη Α – Η βιταμινη που βοηθάει την υγεια μας στη μάχη κατά της γηρανσης, της ακμης και γενικότερα της υγειας του δερματος

Ανδρες εναντίον γυναικών - Κορυφαίες διαφορές ακόμα και σε θέματα υγειας που δείχνουν οι τελευταίες έρευνες
 

 

 

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<