Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Σημάδια που σας στέλνουν αμέσως στο γιατρο για να προλάβετε προβλήματα υγειας στην αρχή τους
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Βασιλική Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Ποιός έχει το χρονο και τα χρηματα σήμερα να προσέχει πολύ την υγεια του, να πηγαίνει συχνά στο γιατρο και να την τσεκάρει μου απάντησε, σχεδόν φωνάζοντας μια φίλη μου με την οποία προσπάθησα να συζητήσω για ιατρικά θέματα.


Είναι περισσότερο από προφανές ότι εκατομμύρια γυναικες δεν είχαν το χρόνο να ελέγξουν την υγεια τους δεδομένου ότι οι στατιστικές αποκαλύπτουν ότι πάρα πολλές έκαναν ιατρικο έλεγχο όταν ήταν πολύ προχωρημένες.


Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε ποιά συμπτώματα σας στέλνουν επειγόντως στο γυναικολογο σας και δεν παίρνουν άλλη αναβολή για το καλο της υγειας σας.


Πρησμένα πόδια

Τα πρησμένα πόδια ή κάποια που αισθάνεται έτσι θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του καρκίνου του τραχήλου.


Φυσικά, μόνο ένα πρησμένο πόδι δεν είναι σαφές σημάδι, εκτός κι αν είναι πολύ επώδυνο και πυώδες και αν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα.Ασυνήθιστη κολπική αιμορραγία

Πάνω από το 90 % των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο της μήτρας έχουν ασυνήθιστες αιμορραγίες.

Οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση πρέπει να πάνε σε ένα γυναικολόγο για κάθε είδους αιμορραγία δεν έχει σημασία πόσο μικρή. Και οι υπόλοιπες πρέπει να πάνε αν έχουν αιμορραγίες κατά την περίοδο ή κατά τη διάρκεια του σεξ.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους


Οι γυναίκες που χάνουν βάρος πολύ γρήγορα, πάνω από 5 κιλά
.

Κι αν αυτή η απώλεια συμβαίνει χωρίς να αλλάξουν τη διατροφή ή το πρόγραμμα γυμναστικής θα πρέπει να πάνε αμέσως στο γιατρό.


Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Αν χρειάζεται να πηγαίνετε πολύ συχνά στην τουαλέτα ή αν αισθάνεστε την ουροδόχο κύστη σας υπό πίεση συνεχώς θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό είναι ένα πιθανό ένα κακό σημάδι.

Επίσης, αν αισθάνεστε πάντα φουσκωμένες και παράλληλα έχετε κοιλιακούς πόνους θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού με γιατρό για να δείτε τι έχει ο γυναικολόγος σας να πει.


Απώλεια όρεξης ή μόνιμη αίσθηση "φουσκώματος"


Δεν αισθάνεστε ότι πεινάτε για ένα διάστημα;


Αισθάνεστε πάντα χορτάτες; Αυτές οι αλλαγές της όρεξης μπορεί να είναι σημάδια του προβλήματα με τις ωοθήκες. Φαινομενικά, γι 'αυτό σας στέλνει περισσότερο σε γαστρεντερολόγο από ό, τι σε ένα γυναικολόγο.


Πόνος στη λεκάνη ή στην κοιλιακή περιοχή


Οποιοσδήποτε σοβαρός πόνος ή δυσφορία αυτής της περιοχής θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για κάποιο πρόβλημα των ωοθηκών.

Για να μην προσθέσουμε ότι ένας σταθερός πόνος ή μια πίεση μπορεί να κρύβει και ένα σοβαρό πρόβλημα με την μήτρα. Όπως και να’ χει δεν θα πρέπει να αφήσετε να σας ταλαιπωρεί οποιοδήποτε ισχυρό πόνο κι αν έχετε.


Αίσθηση φουσκώματος

Οι γυναίκες συχνά αισθάνονται πρησμένες αφού φάνε ή πιουν πάρα πολύ, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αλλά συνεχίζετε να αισθάνεται έτσι πολύ φουσκωμένη μετά από 2 εβδομάδες από το τέλος της περιόδου τότε ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο και ήρθε η ώρα να πάτε για μια εξέταση στον γυναικολόγο σας.


Μόνιμη κόπωση


Ένας καλός ύπνος μπορεί να διώξει την κόπωση
.

Εάν μια γυναίκα την έχει μόνιμα και αισθάνεται ότι αυτό επηρεάζει τη δουλειά και τη ζωή της, σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να πάει σε ένα γιατρό. Δοκιμάστε να ξεκουραστείτε και αν δεν υποχωρεί αυτή η κόπωση επισκεφτείτε τον γιατρό σας.


Δυσπεψία ή ναυτία που επιμένει

Μήπως έχετε ναυτία ή κάνετε και εμετούς για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα;

Μερικές φορές, η ναυτία και η δυσπεψία που δεν φεύγουν μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, γι' αυτό μην το διακινδυνεύετε και ρωτήστε έναν ειδικό.


Επομένως, να θυμάστε πως αν έχετε ένα - δύο από αυτά τα συμπτώματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε και κάτι πολύ σοβαρό. Αλλά αν αυτά είναι πολύ έντονα ή είναι ήπια αλλά σας ενοχλούν για περισσότερο από 2 εβδομάδες, θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό.

Σε τελική ανάλυση καλύτερα να ξέρετε τι σας γίνεται παρά να φαντάζεστε διάφορα αλλά και αν ταλαιπωρείστε! Εξέταση που δεν πρέπει να αφήσετε: τουλάχιστον ένα τεστ Παπανικολάου ανά έτος. Μόνο αυτό μπορεί να πει εάν υπάρχει οποιαδήποτε κυτταρική αλλαγή και αν υπάρχει κίνδυνος του καρκίνου του τραχήλου.

Γενικότερα μπορείτε να προλάβετε κάθε πρόβλημα υγείας στην αρχή του. Ξεφύγετε από τον φόβο και πηγαίντε για μία εξέταση.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας για μια πιο υγιεινή ζωή και καλύτερη υγεια 

Τρόποι για να διατηρήσετε την υγεια στην ερωτικη σας ζωη – Πώς να αυξήσετε την ερωτικη σας ενέργεια 

Πώς θα διατηρήσετε την υγεια του στηθους σας με 7 επιλογές

 
Μήπως οι αϋπνίες δημιουργούν πρόβλημα στην υγεια σας; Πώς να αποκτήσετε και πάλι τον έλεγχο του υπνου σας 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<