Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Πώς να καταπολεμήσετε το φόβο του οδοντιατρου στα παιδια όταν είναι απαραίτητη αυτή η επίσκεψη για την στοματικη τους υγεια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Τα επώδυνα ή δυσάρεστα προηγούμενα που υπέστη ένα παιδι για την υγεια του στο οδοντιατρειο μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση πάνω την ψυχή του, που οδηγεί στην ανάπτυξη φοβιας, αγχος και, μερικές φορές, ακόμα και σε κρισεις πανικου.

Μία από τις καλύτερες λύσεις για τη διαφύλαξη του παιδιου σας από αυτή την ταλαιπωρία για την υγεια του είναι η εύρεση ενός οδοντογιατρου με εμπειρία στη θεραπεια των παιδιων.

Επίσης, από την πρώιμη ηλικια τα παιδια θα πρέπει να εκπαιδεύονται ώστε να έχουν μια φιλική στάση και να δώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις επισκέψεις στον οδοντιατρο όσο και για τη στοματική φροντίδα αλλά και γενικότερα για την υγεια τους.Πότε πρέπει να αρχίσει;

Ξεκινώντας από την ηλικία των πέντε ετών
, όπου 32 μόνιμα δόντια αντικαθιστούν αυτά του γάλακτος, τα παιδιά θα πρέπει να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι ένα σωστό καθημερινό βούρτσισμα και το νήμα αφαιρεί τη βακτηριακή πλάκα και τα κρατά μακριά από το οδοντιατρείο.

Επιπλέον, για την αποφυγή οδοντιατρικού χειρουργείου και οδοντιατρικών πόνων, τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι η βακτηριακή πλάκα είναι υπεύθυνη για τη φθορά των δοντιών και για περιοδοντικές νόσους.


Θα πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε από μικρά


Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι καλύτερο να αποφεύγουμε ή να αποτρέπουμε πιθανά οδοντιατρικά προβλήματα, θα πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε από μικρά ποιοί είναι οι κανόνες της σωστής και υγιούς στοματικής υγιεινής.Παρόλα αυτά, η ετήσια επίσκεψη σε οδοντίατρο είναι υποχρεωτική, επομένως, όταν επιλέγουμε έναν, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την άνεση και την εμπιστοσύνη που δίνει στο παιδί.

Τι πρέπει να έχει;


Ένας οδοντίατρος πρέπει να έχει μια σειρά από μεθόδους για να βοηθήσει τα παιδιά να αισθάνονται άνετα όταν κάθονται στην καρέκλα.

Μερικοί χρησιμοποιούν τεχνικές όπως την ονομασία ενός οδοντιατρικού εργαλείου επιδεικνύοντας ότι μπορεί να μετρήσει τα δάχτυλά του, χρησιμοποιώντας το στη συνέχεια σε οδοντιατρικές θεραπείες.

Επίσης, η συνεργασία, η απόσπαση της προσοχής και η συμμετοχή των γονέων είναι άλλες δυνατότητες που παρέχουν εμπιστοσύνη στο παιδί στον οδοντίατρο.

Αναμφίβολα, η πλέον προτιμώμενη τεχνική είναι ο έπαινος.

Κάθε παιδί κάνει κάτι καλό κατά την επίσκεψή του και ο οδοντίατρος πρέπει να του το πει αυτό το πράγμα.


Πώς πρέπει να γίνει;


Η διαμονή στο οδοντιατρείο πρέπει να γίνει σε βήματα, με τα συνήθη μέσα και κάτω από την προσεκτική καθοδήγηση των ειδικών στην ψυχολογία των βρεφών.

Ο παιδιατρικός οδοντογιατρός έχει μια βάση σε μια ειδική εκπαίδευση που βοηθά στην ανακούφιση από το άγχος του παιδιού και το κάνει να αισθάνεται ασφαλές κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής θεραπείας.


Τα μικρότερα παιδιά αισθάνονται πιο ασφαλή και έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη όταν οι γονείς είναι κοντά τους
κατά τη διάρκεια των θεραπειών, αλλά δεν πρέπει να τους αποσπάται η προσοχή από την επικοινωνία με τον οδοντίατρο.


Όσον αφορά τα μεγαλύτερα η επικοινωνία μεταξύ γιατρού-ασθενή είναι καλύτερη
όταν οι γονείς παραμένουν έξω στην αίθουσα αναμονής.

Παρόλα αυτά, μερικές φορές η συμπεριφορά του παιδιού κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να βάλει δυσκολίες στον οδοντίατρο
καθώς πρέπει να το προστατεύσει από πιθανά ατυχήματα.

Ως εκ τούτου, ο έλεγχος της φωνής (ο οδοντίατρος πρέπει να μιλάει ήρεμα, αλλά σταθερά) είναι, συνήθως, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ηρεμήσει το παιδί, αν θυμώσει ή γίνει ανήσυχο.


Ωστόσο, κάποια παιδιά χρειάζονται ελαφρά ακινητοποίηση των χεριών και των ποδιών, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με προσοχή για να μην δημιουργήσει πανικό. Ελαφρά καταστολή με οξυγόνο ή άλλα κατασταλτικά έρχεται ως μια βοήθεια για τα παιδιά που φοβούνται τον οδοντίατρο.

Αυτό θα τους κάνει να αισθάνονται άνετα και συνεργάσιμα σε όλη τη θεραπεία.
Στην περίπτωση που το παιδί χρειάζεται μια παρατεταμένη θεραπεία, συνιστώνται άλλες τεχνικές, όπως μια γενική αναισθησία για τη θεραπεία η οποία λαμβάνει χώρα κανονικά, χωρίς προβλήματα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Πώς να γίνετε πρωινός τύπος για μια καλύτερη υγεια

- Σημαντικά φρουτα και σε τί βοηθούν την υγεια μας οι βασικές βιταμινες που μας παρέχουν

- Σύντομο αλφάβητο με σημαντικές βιταμινες και τι μπορεί να συμβεί με την έλλειψή τους στον οργανισμο μας για μια καλύτερη υγεια

- Ασβεστιο: Πού θα το βρούμε για μια καλύτερη διατροφη και πού μπορεί να βοηθήσει την υγεια μας

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<