Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Τα αιτια της οσφυαλγιας, του πονου χαμηλά στη μεση και τι να αποφύγετε για να τους γλιτώσετε
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ιωάννης Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Μήπως έχετε πρόβλημα στην υγεια σας και δεν μπορείτε να αλλάξετε εύκολα θέση όταν έχετε πέσει για υπνο το βραδυ; Νιώθετε σαν οι μυες σας να τραβήχτηκαν όταν σηκώσατε ένα βαρύ έπιπλο;

Αυτά και πολλά άλλα συμπτώματα μεταφράζονται ως πόνοι χαμηλά στη μεση ή αλλιώς οσφυαλγια.

Η ελαστικότητα των τενόντων και η δύναμη των οστών του τένοντα τείνουν να μειώνονται.


Ο δίσκος σύντομα θα χάσει υγρό, κάτι που στη συνέχεια ελαττώνει την ικανότητά του να προστατεύει τους σπονδύλους από τραβήγματα. Σε περίπτωση που η σπονδυλική στήλη συμπιέζεται υπερβολικά, θα υποστεί ρήξη και θα πρηστεί προς τα έξω.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πίεση σε ένα ή περισσότερα από τα 50 νεύρα που ελέγχουν τις κινήσεις του σώματος και που μεταδίδουν σήματα στον εγκέφαλο.
Όταν τεντώνεται, αυτή είναι και η αιτία του πόνου στη μέση.

Η αιτία της οσφυαλγίας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των νεύρων ή αλλοιώσεις των οστών.
Τα περισσότερα από αυτά συνεπάγονται τραύματα που συνδέονται στο πίσω μέρος του σώματος.
Είναι, επίσης, με έφερε από εκφυλιστικές παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, οι ιογενείς λοιμώξεις, ο ερεθισμός των αρθρώσεων ή οι εκ γενετής ανωμαλίες.
 
Εκείνα που μπορούν να συμβάλλουν στα αίτια της οσφυαλγίας:

- το υπερβολικό πάχος-λίπος,

- ο μη υγιεινός τρόπος ζωής,

- η απότομη αύξηση του σωματικού βάρους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,

- το κακό φυσικό ανάστημα,

- η ακατάλληλη στάση σώματος για τη δραστηριότητα που εκτελείται και

- η λάθος θέση ύπνου
 


Μια κακή θέση του σώματος κατά τον ύπνο, ιδίως αν είστε λάτρης του «κουλουριάσματος», αποτελεί επίσης μια κοινή αιτία της χαμηλής οσφυαλγίας. Εκτός από αυτό, οι αδύναμοι κοιλιακοί μύες μπορούν να σας οδηγήσουν να αποκτήσετε λόρδωση.
 
Είναι μια ανώμαλη καμπύλη της σπονδυλικής στήλης, όπου οι δίσκοι μεταξύ των σπονδύλων καταστρέφονται. Μπορεί να φαίνεται αρχικά σαν μούδιασμα ή δυσκαμψία όταν σηκώνεστε και μετακινείστε. Στο προσεχές μέλλον πρόκειται να παραταθεί.
 
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μία αιτία της χαμηλής οσφυαλγίας είναι η μεταφορά βαρέων υλικών, ιδίως όταν δεν είστε συνηθισμένοι σε τέτοια δραστηριότητα. Όταν γίνει αυτό, η αυξημένη πίεση επικεντρώνεται στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.
 
Αν το σήκωμα γίνει με λάθος τρόπο και το βάρος επικεντρωθεί στο μπροστινό μέρος της σπονδυλικής στήλης, οι μύες πίσω από την πλάτη του σώματος ασκούν υπερβολική ισχύ για να το κρατήσουν όρθιο. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν οδηγείται κανείς στο σχηματισμό κήλης.
 
Αρχικά, οι ιστοί που δημιουργούνται κατά την περίοδο αποκατάστασης ουλών δεν είναι τόσο ανθεκτικοί και ευέλικτοι σε σύγκριση με τους κανονικούς ιστούς.
Η διαδικασία σταδιακής οικοδόμησης από τους επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς τελικά μεγαλώνει και επιδεινώνει το πίσω μέρος του σώματος και μπορεί ακόμη να είναι προπομπός ενός πιο σοβαρού επιπέδου.
 
Επίσης, η αιτία του χαμηλής οσφυαλγίας, ενδεχομένως να οδηγήσει σε ένα πιο σοβαρό ιατρικό δίλημμα. Ο πόνος που συνοδεύεται από πυρετό ή ναυτία μπορεί να υποδείχνει σε συσφιγμένο νεύρο.
 
Θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε απώλεια ελέγχου της κύστης, σε βήχα από φαρυγγίτιδα και σε προοδευτική αδυναμία. Μερικά άτομα με διαβήτη μπορεί να υποφέρουν από σοβαρές σουβλιές που απλώνονται προς τα κάτω στο πόδι που σχετίζεται με νευροπάθεια.
 
Ασθένειες όπως η οστεοαρθρίτιδα, η αγκύλωση και η σπονδυλίτιδα και τα κατάγματα συμπίεσης θεωρούνται ότι παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, ωστόσο τους έχει αποδοθεί ποσοστό ευθύνης μόνο 10% περίπου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

-
Τι είναι η Καρνιτινη και πώς μπορεί να βοηθήσει την καρδια, τον εγκεφαλο και τον μεταβολισμο μας

-
Πώς να αυξήσουν οι γυναικες τη σεξουαλικη διαθεση και να ανεβάσουν τη λιμπιντο τους

-
Γυναικείες Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Υγεια που μας είναι απολύτως απαραίτητες

-
Ένα χρήσιμο μυστικό για την καταπολέμηση της κακης χοληστερολης καταναλώνετε ελαιολαδο

   

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<