Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Ατσεντοφιλους (Acidophilus) Ένα Προβιοτικο βακτηριο που διατηρεί και μπορεί να ενισχύσει κιόλας την υγεια μας σε πολλά επίπεδα
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Pan Tin   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Όταν ακούμε τη λέξη «βακτηρια» αυτόματα και δίχως να γνωρίζουμε σκεφτόμαστε κάτι αρνητικό γι’ αυτά.

Μπορεί ορισμένα βακτήρια να προκαλούν πράγματι λοιμώξεις αλλά και κάποια φιλικά βακτήρια να βοηθούν την υγεια μας.

Οπότε, η αρνητική άποψη για τα βακτήρια μπορεί να μην είναι πάντα αλήθεια, ιδίως για την πεπτική σας οδό, η οποία κατέχει σημαντικό αριθμό βακτηρίων και εξελίχθηκε στην πορεία για να χρησιμοποιεί ορισμένα «καλά» βακτήρια σε ορισμένες σημαντικές λειτουργίες και αποτελέσματα.

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίσουμε ότι η πεπτική μας οδός περιέχει περίπου 400 διαφορετικά είδη βακτηρίων και ζύμης, και ότι μεταξύ αυτών, το Lactobacillus acidophilus και τα άλλα μέλη της οικογένειας Lactobacillus εξυπηρετούν σημαντικές λειτουργίες της υγείας μας.

Μιλώντας για το acidophilus, είναι ένα «προβιοτικό» βακτήριο και θεωρείται ως τέτοιο λόγω του ότι αυτό το βακτήριο ενισχύει τη διατήρηση της υγείας του εντέρου μας.Το acidophilus χρησιμεύει σε μεγάλο βαθμό ως φυσικό αντιβιοτικό κατά των πιθανών ζημιογόνων οργανισμών.Η λήψη του acidophilus ως εκ τούτου μας βοηθάει να διατηρήσουμε τη φυσιολογική ισορροπία των πολύτιμων βακτηρίων στα έντερα και στον κόλπο.


Μία από τις απαράμιλλες πηγές τροφίμων του acidophilus θεωρείται ότι είναι το γιαούρτι.


Το γιαούρτι έχει μεγάλη αξία ως προς τα θρεπτικά και θεραπευτικά του οφέλη.


Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές στην ποσότητα του acidophilus που περιέχεται στο γιαούρτι.

Ορισμένες μάρκες γιαουρτιών δεν περιέχουν καθόλου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν αξιόπιστες ποσότητες.

Έτσι, για να σιγουρευτούμε για την ποιότητα του acidophilus, ορισμένοι εμπορικοί κατασκευαστές πρόσφατα προσέθεσαν ενεργή καλλιέργεια μετά την παστερίωση, η οποία είναι μια διαδικασία θέρμανσης που μπορεί να καταστρέψει και τους ανεπιθύμητους και τους ωφέλιμους οργανισμούς.Τα συμπληρώματα διατροφής του acidophilus είναι μια αποτελεσματική επιλογή.


Τα συμπληρώματα acidophilus συχνά συνδυάζονται με μια άλλη ομάδα οργανισμών που είναι γνωστή ως Bifidobacteria και που λειτουργεί και ως προβιοτικό.Άλλα οφέλη για την υγεία από τη λήψη του acidophilus.


Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν acidophilus για να αντιμετωπίσουν και να προλάβουν πεπτικές διαταραχές, κολπικές λοιμώξεις και άλλες ασθένειες.

Πολυάριθμες μελέτες ανέφεραν ότι αυτή η ομάδα των βακτηρίων ενισχύει την ανοσοποίηση, και μπορεί να περιορίσει τις τοξικές επιδράσεις της καρκινογένεσης, οι οποίες είναι καρκινογόνες ουσίες.


Ειδικά αναφέρεται ότι το acidophilus χρησιμοποιείται συνήθως για να χαλαρώσει το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου
, το οποίο είναι σχηματισμός γαστρεντερικών συμπτωμάτων που περιλαμβάνει φούσκωμα στην κοιλιά, κράμπες, και διάρροια.

Σχετικά με αυτό, αυτός ο οργανισμός ελέγχει τη διάρροια, τη μείωση του μετεωρισμού, και καταπολεμά τα κολπικά ένζυμα και άλλες λοιμώξεις που συνδέονται με την Candida, η οποία είναι μαγιά που ζει συνήθως μέσα στο σώμα μας.


Το Acidophilus επίσης δρα αποτελεσματικά στην ανακούφιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και καταπολεμά την κακή αναπνοή.


Θεωρείται ότι μια ποσότητα acidophilus μπορεί να βοηθήσει την αποτελεσματικότερη χώνεψη και τη μείωση του αριθμού των βακτηρίων που παράγουν οσμή.

Το acidophilus λόγω των αναγνωρισμένων οφελών του είναι ευρέως διαθέσιμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Τα διάφορα είδη μανιταριών και ποια η χρησιμότητά τους στην υγεια, τη διατροφη και στην προληπτική και εναλλακτικη ιατρικη

-
Καπνισμα και βελονισμος – Πώς μπορεί να βοηθήσει ο βελονισμος για να κόψουν εκείνοι που θέλουν το τσιγαρο;

-
Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε για την επιλογή του τατουαζ που θέλετε να κάνετε ώστε να μην κάνετε λάθη που δεν διορθώνονται

Οι επιπτώσεις της καφεΐνης στην υγεια μας – Τι πρέπει να γνωρίζουμε οπωσδήποτε για να δούμε αν ο καφες κάνει καλό ή όχι στην υγεια μας

      

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<