Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ομορφιά-Δίαιτα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Κοινά λάθη που κάνουμε σχετικά με την αλκαλικη διατροφη pH – Πώς να διατηρήσουμε υγιη και ομορφο το σωμα και τον οργανισμό μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η θαυματουργή διατροφη pH είναι κυρίως για την υγεια και την ομορφια του σωματος και του οργανισμου μας ένας καινούργιος συναρπαστικός τρόπος για να έχουμε και να μπορούμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο.

Μειώνοντας την εξάρτησή μας από τα όξινα που παράγουν τα τροφιμα στο σωμα και τον οργανισμό μας και αυξάνοντας την πρόσληψη αλκαλικών τροφών μπορούμε να επιτύχουμε τη βέλτιστη υγεια και μια καλύτερη εξωτερική εμφάνιση.

Η κλίμακα pH είναι από 1 έως 14, το 1 για τα πολύ όξινα και 14 για τα πολύ αλκαλικά.

Το αίμα στο ανθρώπινο κυκλοφοριακό είναι ελαφρώς αλκαλικό στο 7,35. Όλα τα τρόφιμα, τα ποτά και στην πραγματικότητα οτιδήποτε βάζουμε στο σώμα μας διαχωρίζονται σε όξινα ή αλκαλικά.

           

Ο οργανισμός ανάλογα αποθηκεύει ή εξαλείφει τις πλεονάζουσες ποσότητες.


Μια επιπλέον ποσότητα οξέων που αποθηκεύεται στο σώμα, κάνει το αίμα να κυκλοφορεί στον οργανισμό, προκαλώντας του κόπωση και τραύματα σε κυτταρικό επίπεδο.


Όταν συμβαίνει τόσο μεγάλη διαταραχή στο σώμα, το ανοσοποιητικό σύστημα πέφτει, ανοίγοντας το δρόμο στις ασθένειες και τις αρρώστιες.

Διατηρώντας την ισορροπία του επίπεδου του pH στο 7,35 και άνω στο σώμα μπορούμε να εξασφαλίσουμε καλή υγεία.


Τρώμε περισσότερα αλκαλικά τρόφιμα, αποφεύγοντας τα πολύ όξινα ώστε να διατηρηθεί η σωστή ισορροπία.


Ψάχνοντας ποια είναι τα τρόφιμα που ‘αλκαλίζουν’ και ποια αυτά που ‘οξύνουν’ μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε συνειδητές επιλογές.

Γνωρίζοντας που βρισκόμαστε στην κλίμακα pH μπορούμε να καθορίζουμε τις αλλαγές που χρειάζεται να εφαρμόσουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.


Ο έλεγχος αυτής της ισορροπίας μπορεί να επιτευχθεί με την τακτική χρήση των ταινιών μέτρησης του pH στο σάλιο.


Με τόσα πολλά που αναφέρονται για την ορθή τεχνική και μορφή, το επίπεδο της προσωπικής ευθύνης είναι αρκετά υψηλό όταν ξεκινούμε για πρώτη φορά αυτή τη διατροφή, ιδίως εάν χρησιμοποιούμε και άλλες δίαιτες που δεν χρειάζονται τόσο μεγάλη ευθύνη όσο η δίαιτα του pH.


Μπορεί να είναι δύσκολο για όσους ξεκινούν τη θαυματουργή διατροφή pH.  Παρακάτω αναφέρονται δυο συνηθισμένα λάθη και οι λύσεις τους.
 


Προσπαθώντας να προσθέσουμε πάρα πολλά αλκαλικά στο σώμα μας είναι μια κοινή παγίδα που πέφτουν όλοι οι υπερβολικά ενθουσιώδεις της διατροφής.


Ο σκοπός της θαυματουργής διατροφής pH είναι να δημιουργηθεί ένας μόνιμος τρόπος ζωής τονίζοντας την ιδέα της ισορροπίας.


Πολλοί που ξεκινούν αυτή τη δίαιτα θέλουν να επιλύσουν το πρόβλημα γρήγορα πέφτοντας με τα μούτρα στην πρόσληψη αλκαλικών τροφών. Αυτό συμβαίνει όταν διατρεφόμαστε με συμπληρώματα και ποτά που υπόσχονται αύξηση των αλκαλικών επίπεδων σε ανθυγιεινά επίπεδα.

Όπως αναφέρθηκε η υπερβολική ποσότητα οξέων στο αίμα είναι ανθυγιεινή, όπως άλλωστε και η υπερπληθώρα αλκαλικών.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ακόμα και μια χρόνια ασθένεια όπως ο καρκίνος δεν μπορεί να επιβιώσει σε αλκαλικό περιβάλλον, το οποίο είναι αλήθεια, αλλά τίποτε στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να επιβιώσει πολύ καιρό σε ένα καθαρά αλκαλικό περιβάλλον.


Ναι, είναι αλήθεια, τα πολλά αλκαλικά μπορεί να σκοτώσουν.


Το κλειδί της ζωής είναι τα πάντα με μέτρο και η διατροφή του pH δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τα όξινα και τα αλκαλικά είναι προορισμένα να λειτουργούν μαζί. Τα όξινα υπηρετούν το σώμα μας και παίζουν ρόλο στη διαδικασία της πέψης. Το στομάχι είναι μια δεξαμενή οξέων που μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια.


Τα αλκαλικά περιμένουν στον εντερικό σωλήνα γι’ αυτό το πρόσφατα ενεργοποιημένο γεμάτο οξύτητα υλικό να εξουδετερώσουν και καθώς μεταβολίζεται, απορροφάται και κυκλοφορεί στο αίμα.


Η διατήρηση αυτής της αρμονικής συνεργασίας εξασφαλίζει ότι το επίπεδο του pH στο σώμα διαμένει σε βέλτιστο πλαίσιο.

Πολλοί άνθρωποι όταν ξεκινούν δεν αφιερώνουν αρκετό χρόνο να εξετάσουν τον πλήρη κατάλογο των επίπεδων pH στα τρόφιμα που καταναλώνουν.

Υπάρχουν πολλοί κατάλογοι που διατίθενται και διάφορα βιβλία με κατάλογους τροφίμων που τα διαχωρίζουν σε δυο ομάδες: όξινα και αλκαλικά.

Η επιλογή ενός ολοκληρωμένου κατάλογου εγγυάται την ακέραιη διατροφή.

Ο κατάλογος που περιλαμβάνει συμπληρώματα, βότανα, μπαχαρικά, καρυκεύματα είναι ο καλύτερος.
Χρειαζόμαστε τον πιο πλήρη κατάλογο κατά το δυνατόν που περιλαμβάνει τρόφιμα που είναι ουδέτερα.

Δίνοντας προσοχή στο τρόπο με τον οποίο πολλά τρόφιμα προσλαμβάνονται, όξινα και αλκαλικά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη ισορροπία στη διατροφή και άρα στο ίδιο μας το σώμα και οργανισμό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Όξινες και αλκαλικες τροφες στη θαυματουργή διαιτα - διατροφη pH που κάνει καλό

Η αλκαλικη διαιτα – Αισθανθείτε και δείξτε νεότεροι και πιο ζωντανοί από ποτέ!

-
Κάντε πιο ελαστικο και ευελικτο νου και σωμα με τη γιογκα – Για να είστε ομορφοι μέσα – έξω

Οι καλύτερες τροφες για να μη παίρνετε κιλα και να χάνετε κιόλας – Βοηθήστε την ομορφια του σωματος σας με υγιεινη διατροφη          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<