Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ομορφιά-Δίαιτα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Λάθη που κάνουμε και μπορούμε να αποφύγουμε όταν γυμναζόμαστε για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Τάσος Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ομορφια μας όλοι θέλουμε να έχουμε το τέλειο κορμι, που όχι μόνο να είναι λεπτό, αλλά και γραμμωμένο, καλογυμνασμένο.

Μπορείτε, λοιπόν, να πηγαίνετε και να γυμνάζεστε πολύ συχνά στο γυμναστηριο, ή να αγοράσετε τα απαραίτητα για να κάνετε γυμναστικη στο σπιτι (βαράκια, ποδήλατο ή διάδρομο κ.ά), αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό.

Ακόμα κι αν γυμνάζεστε σκληρά εδώ και μήνες, μπορεί να βλέπετε πως τα αποτελέσματα δεν έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Ξέρετε το γιατί; Εκτός από το γεγονός πως το σώμα χρειάζονται τουλάχιστον έξι μήνες καλής και σωστής γυμναστικης, τα καλύτερα αποτελέσματα θα έρθουν από την έξυπνη γυμναστικη, όχι πάρα πολύ δυνατή και όχι πολύ χλιαρή, με μεθοδικότητα και οργανωμένη.

Παρακάτω σας δίνουμε τρία βήματα που πρέπει να αποφύγετε όταν γυμνάζεστε, έτσι ώστε να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για το σωμα σας.

Μην κάνετε τη γυμναστική ρουτίνα
Αν κάνετε τις ίδιες ασκήσεις κάθε μέρα, εκτός ότι γρήγορα θα βαρεθείτε, και μαζί σας και οι μυς σας.


Οπότε θα φτάσετε πολύ γρήγορα τα όριά σας επειδή κάθε συγκεκριμένη άσκηση γυμνάζει μια ομάδα μυών και οι άλλες θα μείνουν αγύμναστες, αλλά και οι συγκεκριμένοι μυς δεν θα αντέξουν όλη αυτή τη γυμναστική και μπορεί να «καούν».Προσπαθήστε να προσθέτετε κάθε μέρα και άλλες ασκήσεις που αφορούν άλλες μυϊκές ομάδες του σώματός σας σε άλλες στάσεις ή μηχανήματα (ρωτήστε τον γυμναστή σας) έτσι ώστε θα γυμναστεί ομοιόμορφα όλο το σώμα σας.

Για κάθε μυϊκή ομάδα θα πρέπει να έχετε δύο-τρεις διαφορετικές ασκήσεις με διαφορετικά όργανα ή διαφορετικές τεχνικές (ρωτήστε τον γυμναστή σας) τις οποίες θα εναλλάσσετε συχνά.


Αποφύγετε την ραγδαία αύξηση του ρυθμού στη γυμναστική σας
Η ραγδαία αύξηση του ρυθμού της γυμναστικής σας όχι μόνο δεν δυναμώνει αρκετά τους μύες αλλά μόνο θερμίδες μπορείτε να κάψετε.


Από την άλλη μεριά όμως ρισκάρετε να βλάψετε τους μυες σας και το σώμα σας γενικότερα. Κάθε φορά που θα κάνετε μια σειρά από ασκήσεις, περιμένετε να περάσουν περίπου έξι δευτερόλεπτα πριν τις επαναλάβετε.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως αυτό το κενό ανάμεσα στις ασκήσεις είναι το πιο σημαντικό στη διαμόρφωση των μυών και στα βελτιωμένα αποτελέσματα στην γυμναστική.


Όταν ακολουθείτε συχνά και πολύωρα δυνατά προγράμματα γυμναστικής δεν θα έχετε και πιο γρήγορα καλά αποτελέσματα
Μήπως μετά από ένα εξαντλητικό ωριαίο πρόγραμμα γυμναστικής θέλετε να συνεχίσετε και σε δεύτερο;


Νομίζετε πως έτσι θα τα καταφέρετε και θα έχετε πιο γρήγορα τις γραμμώσεις που θέλετε στο σώμα σας; Αυτό είναι λάθος, γιατί πρέπει να μάθετε πως το σώμα χρειάζεται και ξεκούραση.

Αν δεν φροντίσετε να ξεκουράζετε το σώμα σας ανάμεσα στα προγράμματα γυμναστικής που ακολουθείτε δεν θα δείτε σύντομα καμιά πρόοδο και μπορεί ακόμα και να χάσετε την μυϊκή μάζα που πήρατε.

Για να διατηρήσετε τους μύες σας γραμμωμένους, για να είστε συνεχώς σε φόρμα και για να συνεχίσετε να έχετε υψηλό κίνητρο για γυμναστική, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τις δύσκολες, επίπονες και πολύωρες ασκήσεις των σαράντα και εξήντα λεπτών με πιο χαλαρές των είκοσι λεπτών.


Δεν χρειάζονται παρά μόνο δύο πολύωρα σετ την εβδομάδα.
Και να θυμάστε πως ανάλογα το χρόνο και το πόσο δυνατά ασκείστε, ανάλογα το σώμα σας χρειάζεται και ακόμα πιο συχνές παύσεις και ανάλογη ξεκούραση.

Μην ξεχνάτε επίσης πως το σώμα σας χρειάζεται τουλάχιστον μία μέρα κενό ανάμεσα στις ασκήσεις της ίδιας μυϊκής ομάδας.


Το συμπέρασμα από όλα αυτά; Σταματήστε τις ακρότητες. Δεν είναι καθόλου καλό να μην γυμνάζεστε καθόλου, αλλά δεν είναι και καλό να σας γίνει η γυμναστική έμμονη ιδέα και να το παρακάνετε.

Καθώς η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα πρέπει να διατηρήσετε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής. Μάθετε
ναείστεενεργοί, αλλάυπομονετικοί. Αποφασισμένοι, αλλά προσεχτικοί.

Προσέξτε, οργανωθείτε σωστά με ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής και τα αποτελέσματα που θέλετε σύντομα θα έρθουν και θα μπορείτε και να τα διατηρήσετε.ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Πλεονεκτήματα του πιλατες για την ομορφια σας όταν κάνετε μια σωστή διαιτα – διατροφη - Τι είναι αυτό που κάνει το πιλατες να ξεχωρίζει;

- Πώς να χρησιμοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο μια πρεσα, ένα σιδερο μαλλιών για ομορφα μαλλια ίσια ή με μπουκλες

- Τί πρέπει να γνωρίζετε για το φυσικο-μεταλλικο μακιγιαζ και τα φυσικα καλλυντικα

- Πως δουλεύει πραγματικά για την ομορφια μας η διαιτα HCG;

       

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<