Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Σχέσεις Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Δημιουργείτε αυθεντικές σχεσεις; Πώς είναι η τωρινή σας σχεση; Είναι μια αυθεντική σχέση; Πώς να ξεχωρίσετε τις αυθεντικές από τις μη αυθεντικές σχεσεις στη ζωή σας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται για τις σχεσεις τους να μπορέσουν να γνωρίσουν τον τέλειο άνθρωπο.

Όπου θα κάνει την καρδια τους να χτυπάει δυνατά κάθε φορά που θα τον/την βλέπουν και θα τους φέρεται τέλεια.

Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να επιθυμούμε έναν άνθρωπο πολύ στην αρχή, με πάθος και να απογοητευόμαστε όταν προσελκύουμε συντρόφους που τελικά βλέπουμε πως δεν μας κάνουν.

Παντού βλέπουμε, διαβάζουμε, ακούμε για τον τέλειο άνθρωπο που θα έρθει στη ζωή μας για να μας ολοκληρώσει.

Γύρω μας, στα περιοδικά, στις ταινίες, στα τραγούδια που ακούμε.

Έτσι δημιουργούμε λανθασμένη άποψη για το τι σημαίνουν τελικά οι σχέσεις μας
.     

Από τι εξαρτάται αν θα έχουμε τελικά ή όχι αυθεντικές σχέσεις στη ζωή μας;
Γιατί οι αυθεντικές σχέσεις δεν έρχονται στη ζωή μας μόνο για να μας δώσουν και να πάρουν αγάπη. 

Έρχονται κυρίως για να συμβάλουν να εξελιχθούμε ως άτομα.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά σημάδια για το πώς θα ξεχωρίσετε τις αυθεντικές σχέσεις που σας βοηθούν να εξελιχθείτε ως άτομα και προσωπικότητες.


Δείτε αν τα έχετε στις τωρινές σας σχέσεις και αν δεν τα έχετε, απλά αναζητήστε τα την επόμενη φορά.      


Έχετε σχέση με ένα άτομο που όχι μόνο δεν σας περιορίζει αλλά σας δίνει το ίδιο ερεθίσματα για να είστε πιο ελεύθεροι.
Το σημαντικότερο για το άτομο που έχετε δίπλα σας είναι να σας βλέπει μέσα στην καλή χαρά.

Μακριά από απαγορεύσεις. Και χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας. Μπορεί διακριτικά να σας «σπρώξει» προς δύσκολες κατευθύνσεις για να αναπτύξετε δυνατότητες που υπάρχουν μέσα σας και δεν γνωρίζατε ούτε εσείς.

Είναι ένα άτομο γεμάτο υποστήριξη σε καθημερινή βάση για αυτά που θέλετε να πετύχετε και σας δείχνει με πράξεις πόσο πολύ πιστεύει σε σας. Είναι εκεί και σας υπενθυμίζει πόσο καλοί είστε σε κάτι, όταν ακόμα κι εσείς χάνετε το κουράγιο σας.     


Θεωρεί πως η επικοινωνία είναι το Α και το Ω μιας σχέσης.
Αυτό το πετυχαίνετε με το να συζητάτε πολύ συχνά και με το να «ανοίγεστε».

Όχι με το να κάνετε μόνο άσκοπες συζητήσεις. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται να αφιερώνετε χρόνο στη σχέση σας, να έχετε υπομονή και φυσικά να υπάρχει αμοιβαία αγάπη, κατανόηση και σεβασμός. Πολλοί άνθρωποι μπλέκουν σε σχέσεις και ξεχνάνε τον εαυτό τους. Άλλοι πάλι δημιουργούν μια ψεύτικη εικόνα όπου τους παρέχει ασφάλεια και κοινωνική αποδοχή. Μια αυθεντική σχέση είναι πολύ μακριά από αυτά τα πρότυπα και αυτή την εικόνα.

Το να έχεις μια πραγματική και ουσιαστική ψυχική σύνδεση που πηγάζει από την ένωση πραγματικών συναισθημάτων και λειτουργιών είναι η εικόνα μιας ουσιαστικής σχέσης.     


Είναι εκεί για να σου παρέχει υποστήριξη όταν είσαι πολύ σκληρός/ή με τον εαυτό σου.
Η κριτική είναι κάτι αναπόφευκτο στις μέρες μας.

Έχουμε την κριτική από τους άλλους, αλλά υπάρχει και η αυτοκριτική που μερικές φορές είναι πολύ πιο σκληρή. Συνεχώς θέλουμε να κάνουμε μεγαλύτερα και περισσότερα πράγματα, να είμαστε πιο τέλειοι, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δυνατοί. Αυτό 
δεν γίνεται όμως. Δεν είναι ανθρώπινο.

Ο δικός σου άνθρωπος δεν θα είναι αυτός που θα σου ρίξει ακόμα μία κλοτσιά όταν είσαι στα «κάτω» σου. Είναι εκείνος/η που θα σε ανεβάσει επικεντρώνοντας όλη την προσοχή σου στα θετικά και κάνοντάς σε να δεις και μια άλλη οπτική, μια διαφορετική σκοπιά. Γιατί στην ουσία μόνο αυτά υπάρχουν για εκείνον/η και μόνο αυτά θα πρέπει να υπάρχουν και για σένα σε κάθε δυσκολία, για να πιαστείς από αυτά και να πας παρακάτω.       
Θα πρέπει να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί.
Θα πρέπει να είστε «παρόν» όσο το δυνατόν πιο συχνά.

Αυτό είναι χρήσιμο για να αυξάνεται και να βαθαίνει με τον καιρό όλο και περισσότερο η σύνδεση μεταξύ σας. Θα μάθετε έτσι πως με το να αφιερώνετε πραγματικό χρόνο στη σχέση σας, χωρίς αντιπερισπασμούς, μόνο οι δύο σας, με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώνει και η αφοσίωσή σας και θα νιώθετε ένα, χωρίς να χάσετε και οι δυο την προσωπικότητά σας.        


Συνεχίζετε να εξελίσσεστε ξεχωριστά ως άτομα και ως ξεχωριστές προσωπικότητες.
Επειδή είστε σε σχέση αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να λήξουν τα όνειρα, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας.

Η σχέση αυτή θα πρέπει να σας αφήνει τα περιθώρια να μπορείτε να κάνετε τα πράγματα που θέλετε στη ζωή σας και να εξελιχθείτε έτσι όπως εσείς θέλετε. Επίσης το άτομο που είναι δίπλα σας θα πρέπει να στηρίζει με όλο του το είναι τα όνειρα και τους στόχους σας και να μπορεί να σας βοηθάει όταν θα έχετε τα πάνω και τα κάτω σας.

Αν οι στόχοι που έχετε έρχονται σε αντίθεση με τη σχέση αυτή, τότε απλά αυτό δεν είναι το σωστό άτομο για σας. Όταν θα το βρείτε, εντελώς μαγικά, όλα θα ταιριάζουν. Μην μένετε σε σχέσεις που χρειάζεται να συμβιβάσετε ένα μέρος από τα όνειρά σας, γιατί απλά δεν είναι αυθεντικές.       


Νιώθετε ασφάλεια στη σχέση αυτή, υπάρχει εμπιστοσύνη και είναι γεμάτη θετική ενέργεια και θετικά συναισθήματα.
Ζούμε σε ένα σύμπαν όπου γύρω μας τα πάντα αλλάζουν.

Όπου κι αν γυρίσουμε να δούμε υπάρχουν πολλά δυσάρεστα γεγονότα σε προσωπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να είμαστε, λοιπόν, εμείς καλά θα πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια στη σχέση που βρισκόμαστε και πως μπορούμε να εμπιστευτούμε το άτομο που βρισκόμαστε μαζί. Μπορούμε πολύ εύκολα να γίνουμε αρνητικοί και να είμαστε συνεχώς μέσα στην γκρίνια. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορείς να χαρείς τίποτα. Η σχέση σου θα πρέπει να είναι αυτή που θα νιώθεις πως μπορείς να την εμπιστευτείς για τα πάντα και είναι εκείνη που θα σε γεμίσει με χαρά και θετικά συναισθήματα γενικότερα.

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν τόσο πολύ το να ζούνε μέσα στην αρνητικότητα με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και με τον αρνητικό αντίκτυπο που τα πολλαπλασιάζουν καθημερινά τα μέσα, όπου επιλέγουν και αρνητικές σχέσεις.

Οι σχέσεις μας δεν θα πρέπει να είναι μια συνέχεια σε όλον αυτόν τον αρνητισμό. Θα πρέπει να προάγουν την θετική ενέργεια και τα θετικά συναισθήματα στη ζωή μας. Οποιαδήποτε ένταση ή άλλο αρνητικό συναίσθημα στη σχέση, αν συνεχίζεται και πολλαπλασιάζεται με τον καιρό, θα πρέπει να μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως αυτή η σχέση δεν είναι αυθεντική. Βγάλτε την αρνητική ενέργεια από τη σχέση σας πριν τη διαβρώσει.    


Οι αυθεντικές σχέσεις μας μαθαίνουν πώς να αγαπάμε χωρίς όρους.
Γκρεμίζουν τα τείχη που έχουμε φτιάξει για να προστατευτούμε από πιθανούς κινδύνους που μπορούν να μας πληγώσουν.

Οι αυθεντικές σχέσεις μας βοηθούν να «ανοιχτούμε» περισσότερο, να είμαστε πιο ευαίσθητοι απέναντι στους άλλους και τα συναισθήματά τους. Μαθαίνουμε να είμαστε πιο ευέλικτοι. Να προσέχουμε περισσότερο κάποια πράγματα, ήρεμα και δίχως άγχος.

Μια αυθεντική σχέση σου δίνει τη δύναμη και σου αφήνει τον χώρο να βγάλεις προς τα έξω όλες σου τις δυνατότητες, με το να μάθεις πρώτα απ’ όλα τη δική σου αυθεντική προσωπικότητα και να αγαπάς τον ίδιο σου τον εαυτό για αυτό που πραγματικά είναι.

Όταν το νιώσεις αυτό, τότε σίγουρα βρίσκεσαι σε μια αυθεντική σχέση.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σημάδια πως οι σχεσεις σας, σας κάνουν δυστυχισμένους – Πώς να σιγουρευτείτε πως συμβαίνει

Πώς θα χειριστείτε τους συγγενεις στις σταθερες σχεσεις σας για να μην δημιουργήσετε πρόβλημα ούτε σε σας αλλά και ούτε στις σχεσεις σας – Πώς θα βρείτε τη χρυσή τομή

Σχεσεις, ταξιδια και διακοπες: Είναι καλύτερο για τις σχεσεις μας να πάμε μόνοι μας ένα ταξίδι στις διακοπες μας ή μήπως όχι; Τι θα ωφελήσει εμάς αλλά και τις σχέσεις μας περισσότερο;

Σχεσεις ζωής: Πώς θα γνωρίσω το άλλο μου μισό; Πώς θα καταλάβω όταν έρθει ότι είναι αυτό πραγματικά και όχι άλλη μια σχέση που θα τελειώσει αργά ή γρήγορα;

Σχεσεις στο τέλος τους: Μήπως πρέπει να χωρίσω; Δείτε τα σημάδια που μπορεί όλοι να βλέπουν στη σχέση σας εκτός από εσάς και δείχνουν πως πρέπει να χωρίσετε

Τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες από τις σχέσεις τους με τους άντρες για να είναι μαζί τους και χαρούμενες; Τι θα πρέπει να τους δώσετε αποφεύγοντας όλες τις λάθος κινήσεις και λόγια εξ αρχής  
   

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω