Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Προβληματικοί συντροφοι στις σχεσεις και πώς να τους αναγνωρίσουμε – Οι βασικοί προβληματικοί τύποι
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: AGGIL LOUPESCOU, τηλ.γραφείου:2108010069   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Όπως μας δειχνει η ψυχολογια οι συνήθεις αιτίες που προκαλούν προστριβες στη σχεση ενός ζευγαριού*, συνιστούν οι σχεσεις που είχε ή εξακολουθεί να έχει ο αντρας με τη μητερα του. Γενικά, είναι σχεσεις πιο πολύπλοκες από τις σχεσεις πατερα - κορης, γιατί το μητρικο ενστικτο είναι πολύ πιο δυνατό από το πατρικο και εκδηλώνεται κυρίως στη σχεση μανας-γιου και λιγότερο στη μανας-κορης, λόγω της υποσυνειδητης ελξης των αντίθετων φύλων. Τον έλεγχο των σχέσεων μάνας - γιου τον ασκεί συνήθως ο πατέρας και τα προβλήματα, όπως είναι αυτονόητο, προκύπτουν, όταν είναι ανύπαρκτος, είτε γιατί είναι παθητικός στη σχέση του με τα παιδιά είτε γιατί είναι απών από την οικογένεια για διάφορους λόγους. Το αγόρι τότε εξαρτάται από τη μητέρα του ποικιλοτρόπως και από αυτή την εξαρτηση προκύπτουν διάφοροι τύποι αντρών, που καλό είναι να τους έχετε υπόψη σας.
- Συνήθης τύπος είναι ο γνωστός ως ο άντρας της μάνας του.
Αμέσως μόλις γεννηθεί η μητέρα του αφοσιώνεται ολοκληρωτικά σε αυτόν και απωθεί τον σύζυγό της.
Αυτός ο τύπος σχέσης έχει καταστροφικές συνέπειες για το αγόρι, γιατί είτε θα καθυστερήσει υπερβολικά να αυτονομηθεί, είτε θα έχει πάντα προβλήματα αυτοπεποίθησης.

 

- Άλλη μορφή της εξάρτησης μάνας – γιου είναι ο τύπος του αιώνιου παιδιού.
Είναι του αγοριού που καταδυναστεύει τη μητέρα του με τα προβλήματά του.
Σ’ αυτή την περίπτωση η μάνα θυσιάζεται για το αγόρι της και θεωρεί ύψιστη υποχρέωσή της να το προφυλάξει από καθετί.
Όταν το αγόρι το αντιληφθεί αυτό, πιστεύει ότι έχει βρει μόνιμο αποκούμπι σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ζωής του και η αίσθηση ευθύνης παραμένει μειωμένη σε κρίσιμες φάσεις.Το αιώνιο παιδί, δεν ενηλικιώνεται ποτέ ψυχολογικά.
Περιμένει πάντα μια γυναίκα να αποφασίζει για λογαριασμό του…- Σε αντίθεση με τον προηγούμενο ο τύπος του καταπιεσμένου άντρα:

Αποκρούει την μητρική προστασία, που την ερμηνεύει ως προσπάθεια να κρατηθεί κοντά στη μάνα του για να την ικανοποιεί συναισθηματικά.
Αυτή η ερμηνεία του δημιουργεί την εμμονή ότι απειλείται η ανεξαρτησία του και όταν ενηλικιωθεί, αρνείται κάθε συναισθηματική δέσμευση.
Η σεξουαλική πράξη δεν προϋποθέτει την ύπαρξη συναισθημάτων, γιατί αυτά έχουν βιωθεί ως αποκλειστικό προνόμιο της μάνας.

 
- Οι επαναστάτες:
Σε άλλες περιπτώσεις πολλά αγόρια προχωρούν σε έντονη συναισθηματική ρήξη με τη μάνα τους για να επιτύχουν το γρηγορότερο δυνατό την ψυχολογική τους ανεξαρτησία.
Ο φόβος μήπως μείνουν για πάντα εγκλωβισμένα στον κόσμο της μάνας τους, τα μεταβάλλει σε επαναστάτες. Τα τεχνάσματα αυτών των αγοριών για να προκαλέσουν τη ρήξη είναι ποικίλα.
Ακούνε δυνατά σκληρή μουσική, γίνονται πρωτόγονα στους τρόπους και απορρίπτουν όλες τις μορφές της καλής συμπεριφοράς που τους έχει μάθει η μάνα τους.

Όταν τα αγόρια αυτού του τύπου ενηλικιωθούν, θεωρούν ότι αυτή η στάση τους είναι ο μοναδικός τρόπος για να γίνουν σεβαστά τα όρια τους από τις γυναίκες και υιοθετούν φαλλοκρατική συμπεριφορά, που πολλές φορές οδηγεί και σε μισογυνισμό.
 
- Πολύ πιο συχνός από τον προηγούμενο, είναι ο τύπος του καλού παιδιού.
Αποδέχεται την μητρική υπερπροστασία παθητικά και δεν την αμφισβητεί από φόβο μήπως πληγώσει τη μητέρα του.
Αρνείται πεισματικά και μετά την ενηλικίωσή του να αλλάξει στάση και ισχυρίζεται ότι ο σωστός άντρας δεν πρέπει για κανέναν λόγο να πληγώνει τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο.
Το καλό παιδί, πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, ζητάει τη συγκατάθεση της μάνας του.
Όλοι, και κυρίως όλες οι γυναίκες, γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτή η παθολογική εξάρτηση των αντρών από τη μάνα.
 
Είναι προφανές ότι όσο περισσότερο ανεξάρτητος είναι ένας άνθρωπος από τα οικογενειακά πρότυπα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τον ή την σύντροφό του.
Τι συμβαίνει όταν το παιδί μας έχει άγχος αποχωρισμού και πώς μπορούμε πραγματικά να το βοηθήσουμε; Το πλέγμα των οικογενειακών μας σχέσεων επηρεάζει υποσυνείδητα τη συμπεριφορά προς τον σύντροφό μας, που συχνά δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει.
 
*όπως αναφέρω στο βιβλίο μου Όταν ο Αδάμ συνάντησε την Εύα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
- 7 τύποι προσωπικότητας – Αναγνωρίστε τη δική σας και διορθώστε τα λάθη σας με σκληρή προσωπική δουλειά

- Τι είναι πραγματικά το αγχος και πόσο παθολογικο μπορεί να γίνει για τον καθένα μας;

- Μάθετε τα πάντα για την Ψυχογενή Ανορεξία πριν να είναι πραγματικά αργά για την υγεια ή για την ίδια τη ζωή σας

- Αγχος και καταθλιψη – Κατά πόσο μπορούν να μας κρατούν δέσμιους και τι μπορούμε να κάνουμε

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<