Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς να χειριστείτε τα παιδια όταν μάχονται για να πάρουν την εξουσια από προτυπα εξουσιας όπως οι γονεις
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αναστασία Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στην ψυχολογια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η αντιμετώπιση διαμαχης εξουσιας είναι το πιο δύσκολο όταν είστε γονιος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στην ψυχολογια να ασχοληθείτε με την κατάσταση όπου το παιδι δεν παίρνει αυτό που επιθυμεί και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει πως δεν είναι ακόμα σε θέση να έχει την εξουσία επάνω σας.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτά τα είδη αγώνων μπορεί να ξεκινήσουν ακόμα και από την πρόωρη ηλικία των δυο ετών. Υπάρχουν στιγμές που το παιδι θέλει να δοκιμάσει τα όρια του.

Εδώ είναι ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τη διαμαχη εξουσιας με σύνεση και αποτελεσματικά. Όταν το παιδί δεν παίρνει αυτό που θέλει, αναπτύσσει μια συμπεριφορά όπου γίνεται σαφή σχετικά με τους στόχους του. Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε αυτή τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Αυτό θα του κάνει πολύ καλό στο μέλλον.

Οι τσακωμοί με το παιδί δεν θα σας βγάλει πουθενά.

Αυτό δεν θα φέρει λύση.

Είναι μια φυσική τάση του παιδιού να κάνει παιδικά πείσματα. Να είστε ώριμοι και να χειρίζεστε τα ξεσπάσματα με θετικό τρόπο. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε εδώ είναι να παραθέσετε ορισμένες καταστάσεις που το παιδί καταλαβαίνει ότι είναι λάθος και να είστε ο καλοθελητής του.

 
 

Οι περισσότεροι γονείς έχουν την τάση να κάνουν θέμα το παραμικρό από το τίποτα, όταν πρόκειται για χειρισμό του παιδιού τους.
Ωστόσο, εμπειρογνώμονες από το πεδίο της παιδικής ψυχολογίας συνιστούν να αποφεύγετε τα περιττά μικρό-καβγαδάκια με το παιδί.

Να θυμάστε ότι δεν θα επιτύχετε τίποτα εάν κάνετε την τρίχα τριχιά. Μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να κατανοήσει τη διαφορά μεταξύ μικρό-διαφωνιών και σοβαρών προβλημάτων.

Ως ένα ώριμο άτομο, πρέπει να επικεντρωθείτε στη ζωή.

Προσπαθήστε να αγνοήσετε μικρά και ασήμαντα προβλήματα.

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΖΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ:
ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ 25 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβιβάσετε ορισμένους κανόνες και αρχές όταν ασχολείστε με το παιδί.
Να θυμάστε ότι θα είναι ευκολότερο για το παιδί να σπάσει άλλους κανόνες, όταν εύκολα το έχει ξανακάνει και δεν αντέδρασε κανείς από την πλευρά σας.

Ωστόσο, να χάσετε την ψυχραιμία σας δεν είναι η λύση. Δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι δεν εγκρίνετε αυτό που έκανε και είστε πληγωμένοι. Αν νευριάσετε λιγάκι και το τιμωρήσετε κιόλας θα του κάνει καλό.

Αποφύγετε την αυστηρά την σωματική τιμωρία στο παιδί σας. Το καλύτερο είναι να τιμωρηθεί χάνοντας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάποια από τα προνόμιά του.
 

Όταν ασχολείστε με εξουσία αγώνες, πρέπει να παρακολουθείτε τα συναισθήματα σας.

Είναι πολύ εύκολο να ξεσπάτε το θυμό και την απογοήτευση στο παιδί.

Ωστόσο, πρέπει να διατηρήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας ειδικά όταν ασχολείστε με το παιδί σας. Έτσι, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα άνετα και ευκολότερα για το παιδί σας. Αντιδρώντας υπερβολικά μπορεί να χαλάσετε τα πράγματα μακροπρόθεσμα.
 
Εάν εστιάσετε να ακολουθήσετε αυτές τις απλές οδηγίες που προαναφέρθηκαν θα είστε σε θέση να χειριστείτε τον αγώνα για εξουσία του παιδιού σας εύκολα.

Την επαναστατημένη αυτή συμπεριφορά του δεν μπορείτε οπωσδήποτε να τη διαχειριστείτε χάνοντας την ψυχραιμία σας. Χειριστείτε τα πράγματα με στρατηγική.

Το θέμα είναι το μέλλον του παιδιού σας. Ως εκ τούτου, χρειάζεται να είστε πιο μεθοδικοί. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- Εφηβοι που μπλέκουν σε προβλήματα - Προειδοποιητικά σημάδια για να προλάβετε το κακό στη ρίζα του 

- Χρυσες αληθειες – χρυσοί κανόνες σχετικά με την καλή ανατροφη των παιδιών

- Πειθαρχήστε το παιδι σας χρησιμοποιώντας τη θαυματουργη αγαπη με την ενίσχυση της αυτοπεποιθησης του

- Η Ζηλια στις σχεσεις – Μήπως η ζηλια καταστρέφει τη σχεση και γενικότερα τη ζωή σας; Τι κρύβεται από πίσω και πώς να το αντιμετωπίσετε
 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<