Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Βοηθήστε την ψυχολογια των παιδιων για να αντιμετωπίσουν έναν προσωρινό χωρισμο ή και ένα διαζυγιο
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την ψυχολογια ενός παιδιου το διαζυγιο είναι αναμφίβολα μια οδυνηρή εμπειρία. Σύμφωνα με την ψυχολογια είναι επώδυνο και για εσάς και το σύντροφο σας επειδή μόλις έχετε διακόψει μια σχεση και δεν νιώθετε καλά. Τι συμβαίνει με την ψυχολογια των παιδιών σας όμως;

Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσο επίπονο θα ήταν για αυτά;

Γίνεται πολύ δύσκολο για ένα παιδί να αποφασίσει ανάμεσα σε μια μητέρα και ένα πατέρα. Στην πραγματικότητα δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να ζήσει χωρίς και τους δυο γονείς του. Η διαδικασία διαζυγίου έχει αρνητικό αντίκτυπο σε ένα παιδί.
Μπορεί να είναι πραγματικά βασανιστικό και σκληρό να βλέπει τους γονείς του να μαλώνουν μεταξύ τους και να θέλουν να χωρίσουν.


Εάν έχετε ήδη αποφασίσει να χωρίσετε και τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να μείνετε μαζί, τότε είναι σημαντικό να καταβάλετε προσπάθειες να μειώσετε το συναισθηματικό αντίκτυπο για τα παιδιά σας. Υπάρχουν πολυάριθμα μέτρα που μπορείτε να πάρετε για αυτή την περίπτωση.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:
 

Πρώτη συμβουλή
Μια τελευταία προσπάθεια να παραμείνετε μαζί είναι απαραίτητη.
 
Πρέπει να το κάνετε αυτό για το παιδί σας. Η προσπάθεια συμφιλίωσης μπορεί να σώσει τη σχέση σας. Δοκιμάστε το και ενδέχεται να κάνετε ευτυχισμένο το παιδί σας.

 
Δεύτερη συμβουλή
Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα για να μείνετε μαζί και να τα βρείτε αλλά απoτύχατε, τότε θα πρέπει να προετοιμάσετε το παιδί σας για το χωρισμό.

 
Τρίτη συμβουλή
Να είστε ειλικρινείς στο παιδί σας και να μην δώσετε φρούδες ελπίδες.
 
Πείτε στο παιδί σας ότι εσείς και ο σύντροφός σας παίρνετε διαζύγιο και ότι δεν είναι δυνατό να σας δει να ζείτε μαζί και πάλι.
 

Τέταρτη συμβουλή
Εξηγήστε τα πράγματα στο παιδί σας με θετικό τρόπο.
 
Πείτε του ότι δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλο, και θέλετε να χωρίσετε. Μπορείτε να του το εξηγήσετε δίνοντας παράδειγμα από τη ζωή του παιδιού. Ρωτήστε το τι έκανε όταν ένας φίλος του δεν ήταν πια φιλικός απέναντί του. Πείτε του ότι, ακριβώς όπως αποφάσισε να έχουν άλλο φίλο, θέλετε να ξεκινήσετε μια νέα ζωή και πάλι. Αυτό θα βοηθήσει τον κατανοήσετε καλύτερα τα πράγματα.

 
Πέμπτη συμβουλή
Διαβεβαιώστε ότι ορισμένα πράγματα δεν θα αλλάξουν.
 
Πείτε του ότι μπορεί να σας βλέπει και τους δυο όποτε επιθυμεί, και ότι η αγάπη που έχετε γι’ αυτό στην καρδιά σας δεν θα ξεθωριάσει ποτέ.

Διαβεβαιώστε το παιδί σας επίσης, ότι πάντα θα είστε εκεί για αυτόν όταν θα χρειάζεται την προσοχή και την φροντίδα σας.


 
Έκτη συμβουλή
Προσπαθήστε να μην αφήσετε το παιδί να αισθανθεί τις επιπτώσεις του διαζυγίου.
 
Εάν δεν είστε σε θέση να του παρέχετε το ίδιο πλουσιοπάροχο τρόπο ζωής, απλά αναζητήστε μια υψηλότερη αμειβόμενη εργασία.
 
 
Έβδομη συμβουλή
Ακούστε τους φόβους και τις ανησυχίες του παιδιού σας.
 
Το παιδί ίσως θελήσει πολλές απαντήσεις από εσάς. Μην αγνοήσετε το παιδί σε αυτή τη καμπή της ζωής του. Καθίστε με το παιδί σας και μιλήστε. Αυτό θα επιτρέψει στο παιδί σας να διώξει όλους τους φόβους του.
 
Καθίσταται ευθύνη σας να καθησυχάσετε το παιδί σας και να το κάνετε να καταλάβει τι πρόκειται να συμβεί. Διαβεβαιώστε το παιδί σας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει για εκείνο μετά το διαζύγιο όσον αφορά την αγάπη και την φροντίδα που έχει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- Ενθαρρύνετε την αδερφικη αγαπη – φιλια - Χρήσιμες και έξυπνες συμβουλες

- Τι να κάνετε με την κακη συμπεριφορα που έχουν τα παιδια όταν τους δίνετε τα πάντα

- Επιτυχημένοι γονεις - Σε τι πρέπει να εστιάσετε περισσότερο όσον αφορά την ανατροφή των παιδιων σας

- Εφηβικη ανάπτυξη - Κατανοώντας την ανάπτυξη ενός παιδιου στην εφηβεια – Δείτε τι περνάει...

 

           

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<