Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να αποβάλεις από τη ζωή σου για να έχεις περισσότερη χαρά και πιο ανεβασμένη ψυχολογια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά πράγματα να έχουμε στη ζωή μας για να είμαστε πιο χαρούμενοι και με πιο ανεβασμένη ψυχολογια.

Μπορεί πολλοί να σκέφτονται πως χρειάζονται περισσότερα υλικά αγαθά, περισσότερα χρήματα, μια ευτυχισμένη σχέση, αλλά τι είναι διατεθειμένοι να αποβάλουν από τη ζωή τους για να νιώσουν πιο χαρούμενοι;

Από συνήθεια πολλές φορές προσκολλούμαστε σε πρόσωπα και πράγματα που δεν μας ταιριάζουν και μας κάνουν δυστυχισμένους.

Πολλά από αυτά θα πρέπει να τα αποβάλουμε από τη ζωή μας, αλλά κατά πόσο έχουμε τη δύναμη; Βρείτε τη δύναμη να αποβάλετε από τη ζωή σας ότι σας κάνει δυστυχισμένους, γιατί η ευτυχία και η ψυχική σας ισορροπία, αξίζει πολύ περισσότερο.Δείτε τα πιο συνηθισμένα από αυτά που μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε πως θα πρέπει να αποβάλουμε από τη ζωή μας για μια καλύτερη ψυχολογία και περισσότερη καθημερινή χαρά:


  
Θα πρέπει να αποβάλεις όλα τα αρνητικά ή τοξικά άτομα Ανακάλυψε πρώτα ποια είναι αυτά.

Μπορεί να είναι άτομα που είναι σχεδόν αδύνατο να αποβάλεις, γιατί μπορεί να είναι συγγενείς, ή άτομα από μια δουλειά που δεν μπορείς να αφήσεις. Αν δεν είναι τίποτα από αυτά τα δύο, τότε είναι πιο εύκολο. Αν είναι μία από αυτές τις κατηγορίες, τότε απλά προσπάθησε να τα βλέπεις και να έχεις άμεση επαφή όσο το δυνατόν λιγότερο.

Φρόντισε 
όσο μπορείς να είσαι μακριά τους.

Καλύτερα μόνοι, παρά με κακή παρέα.    


Σταμάτα να πληρώνεις λάθη του παρελθόντος 

Ότι έγινε, έγινε. Θα πρέπει να ξεπεράσεις τα όποια λάθη έχεις κάνει και να συγχωρήσεις τον εαυτό σου.

Το να σκέφτεστε συνεχώς τα λάθη που έχεις κάνει, με το φόβο πως θα τα ξανακάνεις δεν κερδίζεις τίποτα. Σήμερα 
είναι μια νέα μέρα. Ζήσε την. Μην ζεις στο παρελθόν, γιατί τώρα είσαι στο παρόν, και το παρόν σου είναι γεμάτο νέες προοπτικές και ευκαιρίες, που θα τις χάσεις αν σκέφτεσαι συνέχεια το παρελθόν. Ζήσε το τώρα.    


Θα πρέπει να αποβάλεις την ανάγκη να έχεις συνεχώς δίκιο σε όλα 

Μπορεί να είναι δύσκολο να συνηθίσουμε το γεγονός πως δεν έχουμε δίκιο σε όλα, αλλά κανονικά δεν θα πρέπει καν να μας νοιάζει.

Τι είναι πιο σημαντικό να έχουμε την ηρεμία και την ησυχία μας, κυρίως εσωτερικά, ή να προσπαθούμε να έχουμε σε όλα δίκιο; Η ανάγκη να έχουμε σε όλα δίκιο είναι η ανάγκη να είμαστε σε όλα τέλειοι και αυτό είναι απλά κάτι που είναι εικονικό και δεν υπάρχει. Είναι σκέψεις που δημιουργεί το μυαλό μας και απλά δεν θα πρέπει να τις πιστεύουμε.    


Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου 

Όταν μας συμβαίνει κάτι «φαινομενικά» δυσάρεστο, αυτό που κάνουμε σχεδόν αυτόματα είναι να λυπόμαστε τον εαυτό μας και αυτή η αυτολύπηση οδηγεί στην αρνητικότητα.


Ενώ στην ουσία αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να φιλοσοφήσουμε την κάθε «φαινομενική» δυσκολία, και να δούμε τι θέλει να μας πει, τι θέλει να μας μάθει. Όλα στη ζωή πρέπει να τα βλέπουμε σας εμπειρίες που έρχονται να μας μάθουν πράγματα, να μας ωριμάσουν, να μας οδηγήσουν σε συγκεκριμένα μονοπάτια.

Δεν πρέπει να τα βλέπουμε ως αρνητικά ή θετικά, αλλά ως ευκαιρίες για να περάσουμε σε ένα επόμενο επίπεδο, για να εξελιχθούμε.   


Θα πρέπει να αποβάλεις την εσωτερική αρνητική συζήτηση με τον εαυτό σου 

Πολλοί κάνουν συχνά αρνητικές σκέψεις που οδηγούν σε αρνητικές συζητήσεις με τον εαυτό τους.


Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το αποβάλουν καθώς θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα. Η 
πραγματικότητα είναι πως δεν είναι αληθινές. Δεν θα πρέπει αν πιστεύουμε ότι μας λέει το μυαλό μας. Οι περισσότερες από αυτές τις εσωτερικές συζητήσεις είναι αποτελέσματα φόβων, ανησυχιών, άγχους, όπου όλα αυτά δεν είναι πραγματικά. Είναι φόβοι για κάτι που μπορεί να συμβεί και φαινομενικά μας απειλεί, ενώ δεν είναι έτσι, δεν απειλούμαστε πραγματικά.

Παρατηρήστε τις σκέψεις σας και όταν γίνουν αρνητική εσωτερική συζήτηση απλά αναπνέεται για να επέλθει η ηρεμία στο σώμα σας, και αναρωτηθείτε αν είναι πραγματική η απειλή αυτή που σκέφτεστε και που συζητάτε εσωτερικά ή όχι.

Ο διαλογισμός, και ένας ζεν τρόπος ζωής, αν τον βάλετε στη ζωή σας και γίνει καθημερινή πρακτική, βοηθάει να ξεπεραστούν.  


Αποβάλετε την ανάγκη να εντυπωσιάσετε τους άλλους  

Αν νομίζετε πως με το να εντυπωσιάσετε τους άλλους θα τους κρατήσετε στη ζωή σας, απλά κάνετε λάθος.
Κάποια στιγμή η αλήθεια θα έρθει στην επιφάνεια και απλά θα τους χάσετε. Και θα έχετε χάσει και τόσο χρόνο με το να προσπαθείτε κάτι, το οποίο δεν είστε πραγματικά εσείς. Δεν έχετε ανάγκη τους άλλους στη ζωή σας για να είστε χαρούμενοι, ήρεμοι και με καλή ψυχολογία.

Φροντίστε να είστε αληθινοί με τον εαυτό σας, αμέσως μετά με τους άλλους και θα δείτε που θα νιώθετε πολύ καλύτερα.   


Προσπαθήστε να αποβάλετε πεποιθήσεις που σας περιορίζουν

Θα πρέπει να έχετε πιο «ανοιχτό» μυαλό για να είστε πιο ευτυχισμένοι.

Αν κάποια γεγονότα και εμπειρίες σας έκαναν να δημιουργήσετε περιοριστικές πεποιθήσεις, αυτό έγινε για να προστατευτείτε και να νιώσετε ασφαλείς.

Εφόσον 
είστε ασφαλείς πλέον, δεν τις χρειάζεστε. Μπορεί να αρχίσετε σιγά-σιγά να τις ξεπερνάτε, εφόσον βλέπετε πως σας περιορίζουν με διάφορους τρόπους. Βρείτε τον τρόπο να παραδεχτείτε πως δεν τις χρειάζεστε πιά, εξυπηρέτησαν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν και απλά προχωρήστε παρακάτω.   


Απέβαλε την ανάγκη να τους ευχαριστείς όλους 

Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς.


Δεν 
μπορείς να τους ευχαριστείς όλους. Προφανώς είναι πολύ δύσκολο να πεις όχι, αλλά θα πρέπει να αρχίσεις και άμεσα.

Δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως θα κερδίσεις περισσότερα με τα όχι που θα πεις παρά με τα ναι. Δεν χρειάζεται να εξηγείς κάθε φορά γιατί δεν μπορείς να ευχαριστήσεις κάποιον. Ένα 
απλό όχι χωρίς εξήγηση αρκεί.  Μείνε μακριά από κουτσομπολιά, παράπονα και διαμαρτυρίες 

Δεν σου χρειάζεται τίποτα από αυτά.


Το κουτσομπολιό είναι μια διαρκή κριτική για τους άλλους, γεγονός που μόνο σε αρνητικότητα μπορεί να οδηγήσει, και το ίδιο και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες προς τους άλλους. Δεν σε ωφελούν σε τίποτα εσωτερικά και δεν είναι δημιουργικά.

Όταν θα κρατήσεις μια απόσταση από αυτά τότε θα νιώσεις την πραγματική ελευθερία.  


Σταμάτα να ανησυχείς για το μέλλον 

Το μέλλον είναι τουλάχιστον ένα βήμα μετά από το τώρα.
Κι εσύ ζεις πάντα στο τώρα.

Οπότε το μέλλον απλά δεν υπάρχει. Είναι μια φαντασίωση που έχουμε. Όπως και φαντασίωση είναι πως μπορούμε να το προγραμματίσουμε, να το ελέγξουμε ή πως αν ανησυχούμε για αυτό θα μπορούμε να το προσδιορίσουμε.

Ζήσε στο τώρα, γιατί απλά μόνο αυτό έχουμε και μόνο αυτό μπορούμε να προσδιορίσουμε και να ελέγξουμε, δίχως να ανησυχούμε για αυτό, γιατί απλά μέχρι να πάρουμε μια ανάσα, έφτασε, είναι εδώ και απλά το ζούμε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Θυμος: Πώς να τον μειώσω και να τον σταματήσω τελείως φυσικά, για να μην κάνω κακό στην ψυχολογια μου και στην ψυχολογια των άλλων 

Πώς να σταματήσετε να ανησυχείτε για τα πάντα χωρίς νόημα, ώστε να φτιάξετε την ψυχολογια σας – Τεχνικές για να αφαιρέσετε το αγχος 

Πώς να χειριστείτε τα τοξικά άτομα όσο πιο θετικά γίνεται για να μην χαλάσετε την θετική ενέργεια και ψυχολογια σας

Φάκελος φιλία: Πόσο σημαντικοί είναι οι φιλοι μας για τη ζωή και την ψυχολογια μας γενικότερα – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τι θα πρέπει να έχει ένας φίλος στον οποίο μπορείτε να υπολογίζετε

Πώς μπορείτε μόνο με ένα λεπτό διαλογισμου την ημέρα να αλλάξετε θετικά την ψυχολογια σας και να δείτε και να νιώσετε διαφορετικά κάποια πράγματα 

Τρόποι για να χειριστείς με τον πιο θετικό τρόπο την κριτικη που σου γίνεται ώστε να μην ρίξεις την ψυχολογια σου και να διατηρήσεις τη θετικότητά σου

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω