Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Ψυχολογία Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς να εξαφανίσετε τους φοβους σας μια και για πάντα κρατώντας παράλληλα ψηλά και την ψυχολογια σας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στην ψυχολογια περνάμε σιγά-σιγά από αυτό που είναι στην πραγματικότητα η ζωή μας, σε ό,τι λέμε είναι φτιαγμένο από "τα δικά μας και μόνο όνειρα».

Αλλά συχνά σύμφωνα με την ψυχολογια κάνουμε δύο βήματα προς τα εμπρός και τρία προς τα πίσω γιατί… υπάρχει μέσα μας φοβος.

Φοβόμαστε, όπως μας δείχνει η ψυχολογια, την αποτυχία, την επιτυχια, την αγαπη, το μισος κλπ. Φοβόμαστε, σύμφωνα με την ψυχολογια, μην απογοητεύσουμε, μη δε σταθούμε στο ύψος των επιβαλλόμενων προτύπων της κοινωνίας.

Φοβόμαστε, όπως μας δείχνει η ψυχολογια, το απρόβλεπτο, το καινοτόμο και πολλά άλλα που ίσως δεν τα έχουμε προσδιορίσει ακόμα.
Το θέμα είναι ότι, ο φόβος είναι μια παθολογική ασθένεια του σύγχρονου ανθρώπου.

Αυτός ο φόβος είναι προς ό,τι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει ή δεν θέλει πραγματικά.

Ό,τι δεν έχει σαφή ταυτότητα, κάτι που μπορεί να τον κάνει ακόμη και λίγο ευάλωτο, μπορεί να τον μετατρέψει σε αυτή την κατάσταση της ανησυχίας. Σε αυτές τις ψυχικές διαταραχές, αλλά και σε σωματικές που δημιουργούνται με το φόβο ενός νέου πιθανού κινδύνου.           


Στον οδηγό χαλάρωσης για τα ζευγάρια.

Στους "Τρόπους για να είστε πιο οικείοι, στοργικοί και χωρίς άγχος στη σχέση σας", υπάρχει μια παράγραφος που προσδιορίζει με ειλικρίνεια τις σημαντικότερες επιπτώσεις του φόβου για την ποιότητα της ζωής μας:


"Φοβάστε το τί μπορεί να συμβεί με αυτά τα τεράστια χρέη που κάνατε μαζί; Ανησυχείτε για τα προβλήματα υγείας που παρατηρήσατε στους γονείς σας και τις πιθανές επιπτώσεις στη δική σας υγεία, στο μέλλον; Φοβάστε ότι μπορεί κάποιος να ανακαλύψει ότι είστε μια απάτη, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο;

Όλα αυτά είναι αληθινοί φόβοι, που μπορούν ή δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, αλλά αν τους έχετε όλη την ώρα μαζί σας, ακριβώς όπως ένα παλιό και φθαρμένο σακίδιο δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να είστε συνεχώς ενοχλημένοι και δυσαρεστημένοι.".


Να παραδεχτείτε, να εντοπίσετε, να ταξινομήσετε

Το πρώτο βήμα για να απαλλαγούμε από τους φόβους είναι το ίδιο βήμα που επιβάλλεται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και κάθε άλλο αρνητικό γεγονός:

Παραδεχτείτε ότι τα έχετε, ότι ζείτε μαζί τους, ότι σας τρώνε ζωντανό κάθε μέρα και ότι κάνουν δυσκολότερη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σας.

Ωστόσο, μην τα αποδεχτείτε στο σύνολό τους, αλλά εντοπίστε το καθένα από αυτά
και ταξινομήστε τα σε σαφείς κατηγορίες: χρηματοοικονομικά, οικεία, ως προς την παιδική ηλικία, όσον αφορά την αρμοδιότητα κλπ.


Μετά από αυτό, θα είναι ακριβώς όπως στην παιδική ηλικία:


Όταν θα έχετε το θάρρος να δείτε το πρόσωπο του «μπαμπούλα» θα διαπιστώσετε εντυπωσιακά ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Παρόλα αυτά, στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι φόβοι δικαιολογούνται από πρακτικά και ισχυρά επιχειρήματα, ένα άλλο στάδιο είναι να επιβληθούν:
οργανωμένα για την εξεύρεση των λύσεων.


Μην ξεχνάτε: πάντα υπάρχουν λύσεις για όλα!

Δεν πρόκειται όμως να τις βρείτε αν έχετε παγώσει από τον φόβο και δεν ενεργήσετε πρακτικά και οργανωμένα.

Τί μέτρα επιβάλλονται στη χώρα σας για να απαλλαγείτε από τα χρέη; Με ποιό τρόπο σας επηρεάζει η κρίση του εραστή, φίλου ή αφεντικού σας; Πόση αλήθεια υπάρχει στους ισχυρισμούς τους και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για το καλό σας, για να γίνετε καλύτεροι;


Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια κατηγορία φόβων που δεν έχουν λύση.

Που θεωρούνται δεδομένοι.

Όπως μια νόσος στο περιβάλλον σας. Ή η πιθανότητα να την αποκτήσετε εάν είναι κληρονομική.

Βέβαια, σε ό, τι αφορά τις κληρονομικές ασθένειες, υπάρχει μια πιθανότητα να τις αποκτήσετε, όχι βεβαιότητα.

Οπότε, ναι, μπορεί να είστε περισσότερο προπέτες, για παράδειγμα, θα ήταν προτιμότερο να εξετάζεστε από καιρό σε καιρό, αλλά δεν χρειάζεται να το μετατρέψετε αυτό σε μια εμμονή! Δεν θα βοηθήσει καθόλου. Αντιθέτως, όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα θα στραφούν εναντίον σας και θα επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή σας!Σε ό,τι αφορά τη σχέση με το σύντροφό σας.


Μετατρέψτε το φόβο της απώλειας του σε αποδοχή της δυνατότητας για ένα αβέβαιο μέλλον.


Οποιοσδήποτε από τους συντρόφους σε μια σχέση δεν μπορεί να δώσει απόλυτες εγγυήσεις.

Αντί αυτού, θα μπορούσατε να ζήσετε πλήρως το παρόν και να δημιουργήσετε ορισμένες αξέχαστες και απίστευτες αναμνήσεις και, ως εκ τούτου, να γίνετε καλύτεροι.


Καταλήγουμε ξέροντας πως οι αβεβαιότητες θα μας κυνηγάνε για όσο ζούμε και αναπνέουμε, αλλά εξαρτάται από εμάς και μόνο αν θέλουμε να ζήσουμε εθισμένοι σε αυτούς τους φόβους ή αν θέλουμε να τους αντιμετωπίσουμε και να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από αυτούς.

           

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

-
Δημιουργήστε τη δική σας ευτυχια ανεβάζοντας την ψυχολογια σας εκ των εσω – Μερικές χρήσιμες ψυχολογικες οδηγίες

-
Καταθλιψη: Η στιγμή για μεγάλες αλλαγές στην ψυχολογια μας – Πώς να την ξεπεράσετε

-
Επαγγελματικη καταθλιψη – Τι γίνεται όταν έχεις δουλεια αλλά χάνεις άλλα σημαντικά κομμάτια της ζωής σου από τις πολλές ώρες δουλειάς και καταλήγει η δουλεια να είναι η ζωή σου;

-
Πώς να καταφέρετε να είσαι ειλικρινείς, δυνατοί, χαρούμενοι διατηρώντας καλή ψυχολογια ακόμα και στα δύσκολα 

          

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<