Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Αμβροσια και Ανθοκυανες - Δύο υπέροχα Αντιοξειδωτικα φυτικά συστατικά, φυσικα φαρμακα για την υγεια μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Βασιλική Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στην υγεια η δύναμη των αντιοξειδωτικών είναι ήδη ευρέως γνωστή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη διατήρηση της υγείας του σώματος. Όλοι μας γνωρίζουμε στην υγεια τις ελεύθερες ρίζες και την έκταση των βλαβών που μπορούν να επιφέρουν.

Η παρουσία τους στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε κάθε είδους ασθένεια για την υγεια μας από την πιο ήπια (κρυολόγημα, γρίπη, βήχα) μέχρι το χειρότερο είδος (καρκίνο, καρδιακές παθήσεις, αρθρίτιδα, Αλτσχάιμερ, κλπ).

Τα αντιοξειδωτικά είναι οι φυσικοί εχθροί των ελεύθερων ριζών που δεν είναι καλές για την υγεία μας. Κρίνοντας από το όνομά τους ο ρόλος των «αντι»-οξειδωτικών είναι να καταστρέψουν τα οξυγονωμένα σωματίδια στην υγεία μας όπως τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν επιζήμιες αλυσιδωτές αντιδράσεις και επηρεάζουν τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων.


Μεγάλο μέρος της επιστημονικής έρευνας επικεντρώνεται στα αντιοξειδωτικά και στα προφανή οφέλη τους στην υγεία, ακόμη και στις ενδεχόμενες μελλοντικές θεραπείες.Η Αμβροσία

Προέκυψαν αμέτρητα συμπεράσματα τα οποία επισημαίνουν τις θετική επίδραση των αντιοξειδωτικών.
Επίσης, ως αποτέλεσμα αυτών των πορισμάτων, πολλά αντιοξειδωτικά προϊόντα διατίθενται ως συμπληρώματα για να τα καταναλώνουν οι άνθρωποι μαζί με την καθημερινή τους διατροφή.

Το νεότερο προϊόν είναι η Αμβροσία (ambrotose) το καλύτερο αντιοξειδωτικό. Το καλύτερο αντιοξειδωτικό η Αμβροσία (ambrotose) είναι ένα προϊόν που κυκλοφορεί σε μια κάψουλα που περιέχει σε συνδυασμό μείγμα Ambrotose, MTech ΑΟ, και εκχυλίσματα πολλών τροφίμων πλούσιων σε αντιοξειδωτικά και λαχανικά. Η αμβροσία που περιέχεται στο καλύτερο αντιοξειδωτικό ΑΟ ambrotose, έχει δύο φορές περισσότερη αμβροσία από ό,τι η κανονική αμβροσία σε κάψουλες.
Η Αμβροσία (ambrotose ΑΟ) παρεμπιπτόντως, είναι μια φυσική ένωση υδατανθράκων που βρίσκεται κυρίως στα φυτά.

Είναι φυτοχημικά που ενεργούν στη μεμβράνη των κυττάρων, ενισχύει τη λειτουργία τους και ενδυναμώνει από τις «επιθέσεις» των ελεύθερων ριζών.

Η Αμβροσία (ambrotose ΑΟ) από την άλλη πλευρά είναι αυτό που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να επιβραδύνει τη γήρανση. Χρησιμοποιείται επίσης για τη διατήρηση της καλής υγείας με το να διατηρεί τις κανονικές διαδικασίες του σώματος σε καλή κατάσταση. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάνω από το 70% όλων των ασθενειών και της γήρανσης προκαλείται από οξειδωτικές ουσίες, όπως οι ελεύθερες ρίζες. Λαμβάνοντας το καλύτερο αντιοξειδωτικό Αμβροσία (ambrotose ΑΟ) σε κάψουλες, είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσετε τα βλαβερά οξειδωτικά και να διατηρηθείτε υγιείς.


Το απόσταγμα που περιέχεται στην Αμβροσία (ambrotose ΑΟ) περιλαμβάνει απόσταγμα από τη φλούδα των σταφυλιών και πράσινο τσάι.

Και τα δύο αυτά φυτά λέγεται ότι είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το καλύτερο αντιοξειδωτικό Αμβροσία (ambrotose ΑΟ) συμπεριλαμβάνει στον συνδυασμό των εκχυλισμάτων από ισχυρά αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, το καλύτερο αντιοξειδωτικό Αμβροσία (ambrotose ΑΟ) περιέχει και quercetin, Αυστραλιανή δαμασκηνιά και βιταμίνη Ε.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των πλούσιων αντιοξειδωτικών ουσιών δημιουργεί μία ισχυρή και συνδυασμένη αντιοξειδωτική δράση.

Η λήψη μόνο 2 κάψουλων την ημέρα από το καλύτερο αντιοξειδωτικό ambrotose ΑΟ είναι αρκετή για να διατηρήσετε το αντιοξειδωτικό επίπεδο στο αίμα σας σε καλή κατάσταση.


Ανθοκυάνες

Οι ανθοκυάνες που κατανάλωναν οι περισσότεροι πρωτόγονοι άνθρωποι, είναι ουσιαστικά φυσικές ενώσεις που σε μεγάλο βαθμό παράγουν το χρώμα των φρούτων, των λαχανικών, και των φυτών. Αυτές οι ενώσεις που αντλούν το όνομά τους από δύο ελληνικές λέξεις το «άνθος» και «κυανούς», οι ανθοκυάνες είναι χρωστικές ουσίες που κάνουν τα σμέουρα κόκκινα και τα βακκίνια μπλε.


Οι ανθοκυάνες θεωρείται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικής δραστηριότητας που παρατηρήθηκε στα μπλε και κόκκινα λαχανικά και τα φρούτα.

Είναι επίσης κατά μεγάλο μέρος χρήσιμες για τον κόκκινο χρώμα των μπουμπουκιών και των νέων βλαστών καθώς και για το πορφυρό-κόκκινο χρώμα των φύλλων του φθινοπώρου. Αυτό το θαύμα των ανθοκυάνων ανακαλύφθηκε ως αποτέλεσμα μιας μελέτης που βρήκε περίπου 300 ανθοκυάνες.


Κάθε λαχανικό και φρούτο έχει και το αντίστοιχο προφίλ ανθοκυάνων του.

Αυτό το συστατικό των φρούτων και των λαχανικών συνθέτει ένα μοναδικό «δακτυλικό αποτύπωμα». Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα είναι ότι το κόκκινο κρασί αποτελείται από πάνω από 15 μονομερή ανθοκυάνων, τα οποία είναι είδη χημικών ενώσεων, στις οποίες οι διαφορετικές αναλογίες στηρίζονται κατά μεγάλο μέρος στον τύπο των σταφυλιών που διαμορφώνουν τις διαφορετικές αποχρώσεις του χρώματος του κρασιού.

Πολυάριθμες μελέτες ανακάλυψαν επίσης ότι το έντονο φως και οι χαμηλές θερμοκρασίες ευνοούν την καθιέρωση των χρωστικών ουσιών ανθοκυάνων. Όλα τα φυτικά υλικά συνθέτουν ποικίλες χρωστικές ουσίες και κατά μεγάλο μέρος μερικές απ’ αυτές αλλάζουν χρώμα καθώς το pH των ιστών του φυτού προσαρμόζεται, ιδιαίτερα στην περίπτωση της προσθήκης ξιδιού ή άλλων οξέων την ώρα που μαγειρεύονται ή επεξεργάζονται.

Σημειώνεται ότι οι μέσες ανθοκυάνες είναι κόκκινες στο οξύ, βιολετί στα ουδέτερο, και μπλε στα αλκαλικά διαλύματα. Σύμφωνα με αυτό, είναι επομένως καλύτερα να προστίθεται μια όξινη ουσία όπως το ξίδι στα κόκκινα τρόφιμα όταν μαγειρεύονται όπως το κόκκινο λάχανο, για να αποτραπεί η μετατροπή του χρώματός τους σε μοβ.


Υπάρχουν φυσικά μερικοί παράγοντες που μεταδίδουν ορισμένα αποτελέσματα στη σταθερότητα των ανθοκυανών.

Δύο από αυτές είναι η θερμότητα και η ευαισθησία στο φως.

Με αυτούς τους παράγοντες, οι χρωστικές ουσίες ανθοκυάνες μπορούν εύκολα να αλλοιωθούν, ειδικά κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των φρούτων και των λαχανικών. Στην παρουσία υψηλής συγκέντρωσης ζάχαρης, οι ανθοκυάνες καταστρέφονται γρήγορα, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν μεγαλύτερα ποσά ζάχαρης ή σιροπιού δεν έχουν την ίδια σύσταση ανθοκυανών με τις μη επεξεργασμένες.

Οι ανθοκυάνες, που διανέμονται ευρέως από τα λουλούδια, στα φρούτα και στα λαχανικά ανήκουν σε μια ομάδα φυτικών ενώσεων που είναι συνήθως γνωστή ως φλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις είναι υποκατηγορία των πολυφενόλων που μπορεί να έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες και γίνονται μελέτες για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Από διάφορες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκε ότι οι ανθοκυάνες έχουν ορισμένες επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Θεωρείται ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των ανθοκυάνων έχουν επιπτώσεις στο κολλαγόνο και το νευρικό σύστημα. Επίσης, η δυνατότητά προστασίας των μεγάλων και μικρών αιμοφόρων αγγείων από την οξειδωτική βλάβη λέγεται ότι προέρχεται από μια σειρά επιπτώσεων στην υγεία που περιλαμβάνουν μικρές βλάβες των αιμοφόρων αγγείων από τα υψηλά επίπεδα ζακχάρου στο αίμα που είναι η κύρια αιτία των διαβητικών επιπλοκών.

Σύμφωνα με αυτά οι ανθοκυάνες έχουν ορισμένες θετικές επιδράσεις στις φλεγμονές, το κολλαγόνο, το νευρικό σύστημα, τα μεγάλα και τα μικρά αιμοφόρα αγγεία, το διαβήτη και έχουν μεγάλη δυνατότητα για βελτίωση της όρασης από άλλους μηχανισμούς. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

- Ότι πρέπει να γνωρίζετε για την Τροφική Δηλητηρίαση την περίοδο αυτή

- Η κακοσμία του στόματος, ποιοι παράγοντες είναι επιβαρυντικοί και ποιες οι θεραπειες

- Ο Διαβητης, η ινσουλινη και πως επιδρά η θαυματουργή διατροφη pH για την καλυτέρευση της υγειας

- Πώς να σταματήσετε έναν πονοδοντο ακόμα και όταν βρίσκεστε σε ένα ταξιδι

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<