Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Τι γίνεται με τους πονους στην πλατη και στον αυχενα; Πώς προκαλούνται και πώς μπορούμε να ανακουφιστούμε;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Μαρία Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στην υγεια μας καθώς μεγαλώνουμε οι πόνοι της πλάτης και του αυχένα γίνονται όλο και πιο συνήθεις.

Η κατάσταση δεν επηρεάζει μόνο τη σωματική υγεια αλλά και την κοινωνική και οικονομική ευημερία μας.

Σύμφωνα με την υγεια ο πόνος της πλάτης και του αυχένα μπορεί να αναστατώσει τη δουλειά, τις καθημερινές συνήθειες και τις άλλες καθημερινές μας ασχολίες.

Στην πραγματικότητα σύμφωνα με την υγεία αυτή η κατάσταση είναι μία από τις κύριες αιτίες επίσκεψης στο γιατρό και ένας από τους πιο συνήθεις λόγους που οι άνθρωποι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Αν και ο πόνος στην πλάτη και στον αυχένα μπορεί να κάνει τη ζωή μας πολύ δύσκολη, οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ιάσιμες και δεν χρειάζονται χειρουργική επέμβαση.

Υπάρχουν επίσης ορισμένα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να χειριστούμε τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα του πόνου στην πλάτη και στον αυχένα.

Αυτά τα μέτρα δεν βοηθούν μόνο στην ανακούφιση του πόνου αλλά και στη μείωση της πιθανότητας να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση.


Αιτίες


-
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πόνος στην πλάτη και στον αυχένα προκαλείται από διαστρέμματα ή άλλους τραυματισμούς των μυών και των συνδέσμων που περιβάλλουν τη σπονδυλική στήλη.

Αυτά, με τη σειρά τους, μπορεί να προκληθούν από τον αθλητισμό ή την ξαφνική αύξηση κάποιας σωματικής δραστηριότητας για την οποία το άτομο δεν έχει συνηθίσει.


- Οι ιογενείς λοιμώξεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν συμπτώματα όπως της γρίπης που συχνά συνοδεύονται από μυϊκούς πόνους που επηρεάζουν τον αυχένα και την πλάτη.

Η κατάσταση είναι γνωστή στους ιατρικούς κύκλους ως μυαλγία.


- Μια άλλη πιθανή αιτία του πόνου της πλάτης και του αυχένα είναι η εκφυλιστική αλλαγή που υφίσταται η σπονδυλική σας στήλη.

Η σπονδυλική στήλη ενός ατόμου αποτελείται από μεμονωμένα τα κόκαλα (σπόνδυλοι), τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με τους μεσοσπονδύλιους δίσκους, τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους.


Όλα αυτά συνδυαζόμενα αποτελούν την ισχυρή αλλά ευέλικτη δομή της σπονδυλικής μας στήλης.

Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, ο πόνος της πλάτης και τον λαιμό (αυχένα) εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της φθοράς του μεσοσπονδύλιων δίσκων, και άλλα συναφή στοιχεία της σπονδυλικής σας στήλης.


Υπ’ αριθμόν ένα αιτία αυτών των εκφυλιστικών αλλαγών είναι η κίνηση.

Η κίνηση προκαλεί τον αυχένα και τα κάτω μέρη (οσφυϊκή μοίρα) της σπονδυλικής στήλης παύει να λειτουργεί σταδιακά.

Ως βιολογικές δομές οι σύνδεσμοι και οι αρθρώσεις σας προσπαθούν να θεραπευτούν και να διορθωθούν μόνοι τους, με αποτέλεσμα όμως η σπονδυλική σας στήλη να παραμορφώνεται και μερικοί δίσκοι να εξογκώνονται, να λυγίζουν τα οστά και να μετακινούνται οι σύνδεσμοι.


Οι αλλαγές αυτές μπορεί να επηρεάσουν επίσης τα κανάλια μέσα από τα οποία διέρχονται τα νεύρα με αποτέλεσμα να τα μαγκώνουν.
Θεραπεία


Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, ο πόνος στην πλάτη και τον αυχένα είναι μια εξαιρετικά ιάσιμη κατάσταση.


- Η πιο συνηθισμένη θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πόνου της πλάτης και του αυχένα είναι παυσίπονα ή φάρμακα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


- Η παθητική σωματική θεραπεία, τα διάφορα μασάζ, που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την άσκηση (ενεργητική φυσική θεραπεία) είναι και αυτή μια άλλη επιλογή.


- Ζεστά ή κρύα επιθέματα τοποθετούνται στις πληγήσες περιοχές, καθώς και κάποιες φυσιοθεραπείες προκειμένου να ανακουφίσουν τον πόνο.


Άλλοι μέθοδοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν, συμπεριλαμβανομένης και της εφαρμογής ηλεκτρικών ερεθισμάτων για να εκτοπίσουν τους μυϊκούς σπασμούς που τόσο συχνά χαρακτηρίζουν τον πόνο της πλάτης και του αυχένα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ, τις ΟΡΜΟΝΕΣ μας και τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ για να αντιληφθούμε πως πλησιάζει

- ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ - Πώς εμφανίζονται από το πουθενά, πώς τις αντιλαμβανόμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτές;

- Τι είναι η λυσινη, πόσο απαραίτητη είναι για τον οργανισμό μας και τη σωστή υγεια μας;

- Πώς να σταματήσετε έναν πονοδοντο ακόμα και όταν βρίσκεστε σε ένα ταξιδι

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<