Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για την Εμμηνοπαυση, τις Ορμονες μας και τα Συμπτωματα για να αντιληφθούμε πως πλησιάζει
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Κ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στη υγεια συζητώντας γύρω από τις ορμόνες εμμηνόπαυσης έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Στην υγεια μας η εμφάνιση της εμμηνόπαυσης που είναι ήδη τόσο περίπλοκη όσο και η ενασχόληση με αντικρουόμενες απόψεις για τις ορμόνες εμμηνόπαυσης και κάτι που σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε. Σύμφωνα με την υγεια μερικές γυναίκες περνούν στην εμμηνόπαυση με μεγαλύτερη δυσκολία από άλλες.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης στην υγεια μας ως επί το πλείστον προκαλούν ενόχληση και καθιστούν δυσκολότερη την εμμηνόπαυση. Ωστόσο σύμφωνα με την υγεία, υπάρχουν και γυναίκες που δεν αισθάνονται καμία αλλαγή και το τέλος της εμμηνόρροιας τους είναι το μόνο ένα πράγμα που τους λέει ότι έχει έρθει η εμμηνόπαυση.

Εάν η εμμηνόπαυση φέρνει έντονη δυσφορία

Το να συμβουλευτείτε κάποιον ιατρικό σύμβουλο είναι το καλύτερο μέτρο που μπορείτε να λάβετε. Μπορεί να σας συνταγογραφήσει ορμόνες εμμηνόπαυσης για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Μην παίρνετε μόνες σας φάρμακα. Έστω και αν η φίλη σας είπε ότι οι ορμόνες εμμηνόπαυσης της είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές, είναι πολύ πιθανόν να μην λειτουργήσουν καλά για σας. Επιπλέον, υπάρχουν ορμόνες εμμηνόπαυσης που δεν πρέπει να ληφθούν από γυναίκες που η κατάσταση υγείας τους είναι διαφορετική.


Πολλές τυχερές γυναίκες δεν ενοχλούνται από τα τυχόν συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.


Είναι εκείνες που βιώνουν την εμμηνόπαυση με μεγαλύτερη ευκολία από ότι να μάθουν ποδήλατο.
Αν και είναι σκόπιμο να δείτε το γιατρό σας για τους κινδύνους υγείας που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση και τη γήρανση, οι ορμόνες εμμηνόπαυσης δεν είναι απαραίτητες. Υπάρχουν γιατροί που συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να παίρνουνε φαρμακευτικές ορμόνες για την εμμηνόπαυση, αλλά οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτές είναι πολύ μεγαλύτεροι από τα οφέλη τους.


Πολλά επιχειρήματα έχουν ξεφυτρώσει σχετικά με τη χρήση των ορμονών εμμηνόπαυσης.

Αυτό που την καθιστά πιο περίπλοκη είναι ο συνεχής πόλεμος μεταξύ των παραδοσιακών ορμονών εμμηνόπαυσης και των «σύνθετων» ορμονών εμμηνόπαυσης
. Αυτές οι «σύνθετες» ορμόνες που ονομάζονται επίσης βιολογικά ταυτόσημες ορμόνες, επειδή παράγονται από φυτικά οιστρογόνα που δρουν ως οιστρογόνα του σώματος.

Οι κατασκευαστές εμπορικών ορμονών εμμηνόπαυσης αμφισβητούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα αυτών των δήθεν φυσικών ορμονών εμμηνόπαυσης. Αυτές οι φυσικές εναλλακτικές λύσεις είναι η πιο δημοφιλής επιλογή των γυναικών, επειδή αισθάνονται ότι είναι ασφαλέστερες από τις παραδοσιακές. Επιπλέον, οι εμπορικές ορμόνες εμμηνόπαυσης αμφισβητούνται λόγω των μελετών που βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία που να τις συσχετίζουν με μερικούς κινδύνους στην υγεία.
Οι γυναίκες βρίσκουν μεγαλύτερη παρηγοριά στις σύνθετες ορμόνες εμμηνόπαυσης.

Σε αυτά τα φάρμακα με φυτική βάση έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή από τις γυναίκες εκείνες που ζητούν ανακούφιση από τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς αυτά τα εναλλακτικά ιάματα, γιγαντιαίοι εμπορικοί κατασκευαστές ορμονών αμφισβήτησαν την ασφάλεια των φυσικών φαρμάκων. Λένε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φάρμακα που δεν ελέγχονται επαρκώς, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φάρμακα που ελέγχονται σωστά.


Η επιλογή του σωστού φαρμάκου απαιτεί κάτι περισσότερο από θάρρος.

Η εμπιστοσύνη στην γυναικεία διαίσθησή σας δεν είναι αρκετή για να σας καθοδηγήσει στην σωστή επιλογή. Ο γιατρός σας γνωρίζει ποιό θα λειτουργήσει καλύτερα για σας.


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ
Ποια είναι τα συνηθέστερα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης για καλύτερη αξιολόγηση της εμφάνισης της εμμηνόπαυσης.
Έχετε εξάψεις και συχνές αλλαγές στη διάθεσή σας τελευταία; Θα μπορούσαν να είναι Ψυχολογικά Συμπτώματα για την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης;

Τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης είναι τόσο μεταβλητά όσο οι γεύσεις του παγωτού. Κανένα σύμπτωμα δεν είναι ίδιο για όλες τις γυναίκες. Μερικές δεν αισθάνονται κανένα σύμπτωμα εκτός από το γεγονός ότι τους έχει σταματήσει η εμμηνόρροια. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης που ίσως βιώνετε μπορεί να μην τα βιώνει η καλύτερή σας φίλη, που κι αυτή περνά την εμμηνόπαυση. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξέρετε με βεβαιότητα ότι όντως περνάτε στο τέλος του έμμηνου κύκλου σας, είναι αν δεν είχατε καθόλου περίοδο τους τελευταίους 12 μήνες. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να αισθανθείτε είναι:


Ψυχολογικά Συμπτώματα Εμμηνόπαυσης

Μεταβολές στη διάθεση, ευερεθιστότητα, άγχος, κατάθλιψη και απώλεια μνήμης είναι μόνο μερικά από τα ψυχολογικά συμπτώματα εμμηνόπαυσης που βιώνουν οι γυναίκες. Ωστόσο, ορισμένες επιστημονικές μελέτες δεν επιρρίπτουν την ενοχή στην εμμηνόπαυση. Καταστάσεις, όπως το διαζύγιο, η γήρανση, τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι, η συνταξιοδότηση από την εργασία όλων συμβαίνουν περίπου την ίδια στιγμή με την εμμηνόπαυση. Τα προβλήματα ύπνου που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση μπορεί και αυτά να είναι η αιτία για ορισμένα ψυχολογικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.


Εξάψεις

Αυτές απέχουν από τα συνηθέστερα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Η έξαψη χαρακτηρίζεται ως αιφνίδιο «αίσθημα» καύσου συνήθως στο πρόσωπο ή στο θώρακα, κρύος ιδρώτας, αναψοκοκκίνισμα και αίσθημα υγρασίας. Αυτά μπορεί να τα είχατε αισθανθεί πριν τέσσερα χρόνια πριν το πραγματικό τέλος της εμμηνόρροιας και μπορεί να διαρκέσουν ακόμα μερικά χρόνια.


Προβλήματα ύπνου

Ορισμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ύπνου, όπως αϋπνία κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Άλλες ξυπνούν ακόμα κατά τη διάρκεια της νύχτας και δυσκολεύονται να ξανακοιμηθούν.


Ζητήματα σχετικά με το σεξ

Τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης σχετικά με το σεξ υπήρξαν το επίκεντρο των συζητήσεων για πολλά χρόνια. Η απώλεια οιστρογόνου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους στη σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, λόγω της κολπικής ξηρότητας που επιφέρει η εμμηνόπαυση, οι γυναίκες βρίσκουν τη σεξουαλική επαφή επώδυνη. Υπάρχουν διαθέσιμα λιπαντικά που συμβάλουν στην άμβλυνση του προβλήματος αυτού.


Προβλήματα ουροποιητικού

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην ακούσια έκκριση ούρων ιδιαίτερα αν υπάρχουν λοιμώξεις του ουροποιητικού. Το γέλιο, το φτέρνισμα, ο βήχας, το τέντωμα και άλλες σωματικές κινήσεις, μπορεί να πιέσουν την ουροδόχο κύστη και να προκαλέσουν διαρροή ούρων.


Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης δεν είναι και τόσο εύκολα στην αντιμετώπισή τους.

Μερικές γυναίκες μπορούν ακόμη να βιώνουν μερικά από τα πολλά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, ενώ άλλες όχι. Είναι φυσικό φαινόμενο στη ζωή μιας γυναίκας, που έχει προκαλέσει την περιφρόνηση και την αποστροφή πολλών, αλλά άλλες την καλωσορίζουν με χαρά. Ως εκ τούτου, μόνο με την αποδοχή της εμμηνόπαυσης και των σχετικών συμπτωμάτων μπορεί κανείς να βρει πραγματική αρμονία αφού πρέπει να ζει μ’ αυτή.
Φυτικά Μίγματα Εμμηνόπαυσης

Τι είναι το Φυτικό Μίγμα Εμμηνόπαυσης; Το όνομά του τα λέει όλα.
Το Φυτικό Μίγμα Εμμηνόπαυσης είναι μερικά χρήσιμα βότανα που αναμείχθηκαν μαζί για παροχή θεραπείας. Επειδή περιέχεται σε μία μόνο κάψουλα, σας απαλλάσσει από την ταλαιπωρία να κάνετε εσείς το μείγμα των βοτάνων και των προϊόντων. Το Φυτικό Μίγμα Εμμηνόπαυσης είναι ένας βολικός τρόπος θεραπείας των συμπτωμάτων που αντιμετωπίζει συνήθως κάθε γυναίκα που μπαίνει το στάδιο της εμμηνόπαυσης.


Τα βότανα

Το Φυτικό Μίγμα Εμμηνόπαυσης μπορεί να αποτελείται από πολλά και διαφορετικά βότανα. Ωστόσο, ορισμένα βότανα είναι στάνταρ σχεδόν για κάθε διαθέσιμο τύπο. Αυτά τα βότανα, μερικές φορές αναφέρονται ως «γυναικεία βότανα», και είναι τα εξής:

- Black Cohosh
Γνωστό για τα θεραπευτικά οφέλη του, το black Cohosh, ή Cimicifuga racemosa, είναι ένα μικρό βότανο που χρησιμοποιήθηκε από τους ιθαγενείς Αμερικανούς για διάφορα γυναικεία προβλήματα. Πρόσφατες κλινικές μελέτες του εν λόγω φυτού οδήγησαν στην ανακάλυψη ορισμένων δραστικών συστατικών που το κατατάσσει ως φυτοοιστρογόνο. Τα συστατικά αυτά περιλαμβάνουν acetin, cimicifugioside, acetylacteal, 27-deoxyactin, cimigenol, και deoxyacetylateal. Αν και δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς λειτουργεί, διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα στοιχεία ενεργούν στο ορμονικό σύστημα. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, το black Cohosh είναι κοινό συστατικό στα περισσότερα Φυτικά Μίγματα Εμμηνόπαυσης.

- Chaste Berry
Το Chaste Berry είναι ένας μεγάλος θάμνος που φύεται στη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη. Το Chaste Berry ονομάζεται έτσι λόγω της ικανότητάς του να καταστέλλει τη σεξουαλικότητα. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν για να ενθαρρύνουν την αγνότητα, ενώ οι μοναχοί στο μεσαίωνα το πρόσθεταν στα τρόφιμά τους για να μειώσουν την σεξουαλική επιθυμία. Σήμερα, το Chaste Berry χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για τις παθήσεις του αναπαραγωγικού συστήματος των γυναικών. Είναι ένα φυτικό φάρμακο που συνιστάται από φυσιοπαθολόγους γιατρούς για τη θεραπεία του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης όπως τις εξάψεις. Για το λόγο αυτό, το Chaste Berry είναι ένα πρότυπο βότανο που περιλαμβάνεται στα Φυτικά Μίγματα Εμμηνόπαυσης.

- Dong Quai
Ένα άλλο σημαντικό συστατικό ενός Φυτικού Μίγματος Εμμηνόπαυσης είναι το βότανο Dong Quai. Το Dong Quai, επίσης γνωστό ως Angelica sinensis και είναι ένα διάσημο βότανο της Κίνας, που χρησιμοποιούνταν για χιλιάδες χρόνια, ως προσθετικό τροφίμων και ως φάρμακο για τη θεραπεία όλων των ασθενειών. Ανάμεσα στις πολλές χρήσεις του, το φυτό Dong Quai χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων σχετικών με την εμμηνόπαυση και τις δυσκολίες εμμηνόρροιας. Στην πραγματικότητα, αυτό το βότανο έγινε γνωστό σε πολλές δυτικές χώρες, ως το «βότανο της εμμηνόπαυσης» για τα αμέτρητα οφέλη του στη διόρθωση της ορμονικής ανισορροπίας.

Άλλα συστατικά
Εκτός από τα βότανα που αναφέρονται παραπάνω, το φυτικό μίγμα εμμηνόπαυσης μπορεί να περιέχει και άλλα βότανα, για να θεραπεύσουν συγκεκριμένα συμπτώματα. Πολλά φυτικά μίγματα εμμηνόπαυσης σόγια, κάβα, και ρίζα πικραλίδας προστίθενται με μια δόση βιταμινών E, C και Β, μαγνησίου και ασβεστίου.
Αν και αυτά τα μίγματα μπορεί να περιέχουν μόνον πολύ μικρές ποσότητες βοτάνων από αυτές που τυπικά συνιστάται για να λειτουργήσουν, το Φυτικό Μίγμα Εμμηνόπαυσης σας δίνει το συνολικό αποτέλεσμα που μπορεί να σταματήσει τις εξάψεις και άλλες ενοχλήσεις αναφορικά με τα συμπτώματα εμμηνόπαυσης.


Πληροφορίες Προϊόντων
Το Φυτικό Μίγμα Εμμηνόπαυσης οφείλει τα οφέλη της υγείας σε άλλα βότανα. Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα βότανα, αλλά να βεβαιωθείτε ότι ερευνήσατε καλά το καθένα, επειδή ορισμένα βότανα μπορεί να μην λειτουργούν και τόσο καλά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα βότανα. Ακόμη χειρότερα, ορισμένα μπορεί ακόμη και να αποδειχθούν επικίνδυνα.

Πριν δοκιμάσετε ένα Φυτικό Μίγμα εμμηνόπαυσης, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα για να εξακριβώσετε ότι περιέχει όλα τα βασικά συστατικά. Ψάξτε ειδικά για το βότανο Black Cohosh και στη συνέχεια ελέγξτε τον αριθμό των χιλιοστόγραμμων σε κάθε συστατικό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Πρόωρη εμμηνοπαυση - Τα πολλά γεγονότα πίσω από την πρώιμη και πρόωρη εμμηνοπαυση – Τι ρόλο παίζουν

- Η διαιτα-διατροφη των ορμονων - Ένα ακόμα βήμα προς την επίτευξη ενός υγιους οργανισμου

- Ο ρόλος των βιταμινών στη διατήρηση ενός υγιή οργανισμού – Πώς οι βιταμινες βοηθούν στην προληψη

- Απλοί τρόποι για να καταπολεμήσουμε φυσικα την τριχοπτωση  

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<