Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
RAPID TEST ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΙΟ
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

RAPID TEST ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝEWPHARM

H δυνατότητα  διάγνωσης του Covid 19 με rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου ίσως αποδειχθεί η πιό δραστική άμεση λύση  για μείωση της διάδοσης του COVID 19, πολλαπλασιάζοντας την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και περιορίζοντας άμεσα τα θετικά κρούσματα. Το τεστ με δείγμα σάλιου, λόγω της ευκολίας του, ίσως αποδειχθεί το καλύτερο εργαλείο  και για την επαναλειτουργία των σχολείων  με διενέργεια μαζικών τεστ σε όλα τα παιδιά.  

Στο ξεκίνημα της πανδημίας το μόνο αποδεκτό τεστ από τον ΠΟΥ ήταν το μοριακό PCR, που παραμένει  να είναι ο χρυσός κανόνας για επιβεβαίωση των κρουσμάτων, ενώ πρόσφατα όταν πιά  δεν ήταν εφικτός ο έλεγχος της διάδοσης, έγινε αποδεκτό το τεστ διάγνωσης του  αντιγόνου του COVID 19  το οποίο διαθέτει ψηλή αξιοπιστία, με την χρήση μέχρι σήμερα  δειγματοληψίας  ρυνοφαρυγγικού δείγματος από εξιδικευμένο προσωπικό.

Πως γίνεται το τεστ αντιγόνου με δείγμα σάλιου

 

Ο εξεταζόμενος εισάγει σάλιο σε δοκιμαστικό σωλήνα στον οποίο προστίθεται το ειδικό διάλυμα / αντιδραστήριο αναμιγνύοντάς το. Στην συνέχεια λαμβάνονται τρεις σταγόνες από το μίγμα και τοποθετούνται στην ειδική κασετίνα διάγνωσης, αναμένοντας το αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών.

Μοριακά test  και test ταχείας διάγνωσης 

Στο ξεκίνημα της πανδημίας το μόνο αποδεκτό τεστ από τον ΠΟΥ ήταν το μοριακό PCR, που παραμένει  να είναι ο χρυσός κανόνας για επιβεβαίωση των κρουσμάτων, ενώ πρόσφατα όταν πιά  δεν ήταν εφικτός ο έλεγχος της διάδοσης, έγινε αποδεκτό το τεστ διάγνωσης του  αντιγόνου του COVID 19  το οποίο διαθέτει ψηλή αξιοπιστία, με την χρήση μέχρι σήμερα  δειγματοληψίας  ρινοφαρυγγικού δείγματος από εξειδικευμένο προσωπικό.

Το νέο  τεστ αντιγόνου με δείγμα σάλιου  δίνει την δυνατότητα εύκολης, πολλαπλής και γρήγορης διενέργειας τεστ για έγκαιρη απομόνωση των  θετικών κρουσμάτων και καλύτερο έλεγχο της πανδημία, συμβάλλοντας  στην σταδιακή  επαναφορά της κανονικότητας στην οικονομία και στην κοινωνία. 

Το τεστ με δείγμα σάλιου έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι απλούστερα στην εκτέλεση, με μικρότερο κίνδυνο επιμόλυνσης  και δεν είναι  ενοχλητικά και επίπονα όπως η εξαγωγή ρινοφαρυγγικού δείγματος, ενώ παράλληλα ο  χρόνος εκτέλεσης είναι σαφώς πιο γρήγορος. Είναι γνωστό ότι το άτομο που υποβάλλεται σε εξαγωγή ρινοφαρυγγικού δείγματος έχει συχνά αντανακλαστικά απόρριψης, με ακούσιο βήξιμο,  φτέρνισμα ή ακόμη και φτύσιμο στον επαγγελματία υγείας που διενεργεί το τεστ ενώ παράλληλα είναι δύσκολη, αν όχι ανέφικτη η δειγματοληψία σε παιδιά.

Κλειδί στην αντιμετώπιση της πανδημίας η έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση

Σύμφωνα με μελέτες , αν όλος ο κόσμος έκανε κατά μέσο όρο 2 τεστ τον μήνα  θα μπορούσε να περιοριστεί η μεταδοτικότητα μέχρι και  70% με 80% σε μόλις ένα μήνα. Ο ερευνητής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Στέφεν Κίσλερ ανέφερε ότι αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι εάν ένας ασθενής είναι μεταδοτικός, για να τον απομονώσουμε έγκαιρα και να μειώσουμε την μετάδοση  στην κοινότητα και το τεστ αντιγόνων είναι το πιο ισχυρό και γρήγορο εργαλείο για να το αποδείξουμε. 

Τα γρήγορα τεστ αντιγόνου και ειδικά το νέο τεστ με δείγμα σάλιου τείνουν να αλλάξουν  την δυνατότητα διάγνωσης του Covid-19 και αποτελούν την νέα στρατηγική για την έγκαιρη διάγνωση των κρουσμάτων γιατί είναι γρήγορα και φθηνά ανιχνεύοντας τις αντιγόνες πρωτεΐνες που επιτρέπουν τον εντοπισμό θετικών περιπτώσεων.  

Η ευκολία και η αμεσότητα με δείγμα σάλιου έχει την δυνατότητα να πολλαπλασιάσει την διενέργεια τεστ και να συμβάλλει στην σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων, τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, τις κοινωνικές και  επιχειρηματικές συναντήσεις. Θα μπορούν επίσης  να ελέγχονται όλες οι αφίξεις στην χώρα ή στα νησιά και όλοι οι επιβάτες ή να ελέγχονται οι επιβάτες σε μέσα συγκοινωνίας πριν επιβιβαστούν σε  αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία και τραίνα .  

Το βασικό πλεονέκτημα των rapid test έναντι των μοριακών τεστ, είναι ότι γνωρίζει άμεσα ο εξεταζόμενος αν είναι θετικός ή αρνητικός και αυτό μειώνει την μετάδοση κατά δύο μέρες, με την έγκαιρη καραντίνα.  Παράλληλα η ινχηλάτηση επαφών μπορεί να ξεκινήσει  2  ημέρες νωρίτερα.  Το κλειδί στον έλεγχο της πανδημίας είναι η ταχύτερη ιχνηλάτηση, ο έγκαιρος  εντοπισμός των επαφών και η απομόνωσή τους.  

Τα τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου έχουν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα: είναι γρήγορα και είναι φθηνά.

Τα διπλά τεστ αντιγόνου με επιλογή δείγματος σάλιου ή ρινοφαρυγγικό με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση, διατίθεται από την εταιρεία  Newpharm A.E. η οποία έχει  εξασφαλίσει την  αποκλειστική αντιπροσώπευση για Ελλάδα και Κύπρο.   Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στον κύριο Κωνσταντίνο Αργυρίδη στο 2651085858  c.argyrides@newpharm.gr

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<