Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Υγιείς συνήθειες για τις σημαντικότερες σχέσεις σας για να είναι καλή η υγεια σας και η σχεση μας μαζί – Τι πρέπει να προσέχετε
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αναστάσης Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η υγεια σας είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για σας, αλλά και για τις σημαντικότερες σχεσεις σας.


Ελπίζετε ότι η φλόγα θα παραμείνει αναμμένη για πάντα;


Οι άνθρωποι ζούνε σήμερα 100 χρόνια, ίσως ακόμη περισσότερο, και πρόσφατες έρευνες δείχνουν πώς μπορείτε να βοηθήσετε το σύντροφό σας να υιοθετήσει κάποιες υγιείς συνήθειες για να μείνει σε φόρμα, τώρα αλλά και αργότερα.

Μην καπνίζετε 

Το κάπνισμα, ακόμη και όταν απουσιάζουν άλλοι παράγοντες, διπλασιάζει τον κίνδυνο για τους άνδρες να πεθάνουν πριν από 90 χρόνια.


Επίσης, μειώνει την πνευματική τους ικανότητα. «Το κάπνισμα είναι επιβλαβές για όλο το σώμα», λέει ο Lauren Yates, γιατρός στην ιατρική επιστήμη και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Επιβλαβές για τα αιμοφόρα αγγεία, για τον εγκέφαλο, τους πνεύμονες και είναι σίγουρα καρκινογόνο. Έχει τόσες πολλές αρνητικές συνέπειες, που είναι το πρώτο στους κορυφαίους επιβλαβείς παράγοντες.»

Ο Yates υπογραμμίζει την ιδέα ότι ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να σταματήσουμε το κάπνισμα.

Αυτοί που κατάφεραν να το κόψουν πριν από την έρευνα εξάλειψαν το μεγαλύτερο μέρος του θανατηφόρου κινδύνου που συνδέεται με τον καπνό. 


Δώστε προσοχή στο διαβήτη
 

Για την αντρική μακροζωία, ο διαβήτης είναι ένας παράγοντας κινδύνου σχεδόν τόσο σημαντικός όσο και το κάπνισμα.

Σε άλλες έρευνες, το μεταβολικό σύνδρομο - πρόδρομος του διαβήτη, που εκφράζεται από υπέρταση, χοληστερόλη και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, συνδέεται σημαντικά με την άνοια.

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη του διαβήτη είναι να αποφευχθεί η υπερβολική διατροφή και, επομένως, η απόκτηση βάρους.  


Μην γίνετε παχύσαρκοι 

Έχετε ποτέ παρατηρήσει ότι όταν βλέπετε έναν ηλικιωμένο να περπατάει στο δρόμο έχει τις περισσότερες φορές μια λεπτή και χαριτωμένη διάπλαση;


Η παχυσαρκία έγινε μια από τις μεγαλύτερες απειλές ελπίδας ζωής, δηλώνει ο Yates.

Η πάθηση αυτή μειώνει τις πιθανότητες για τους άνδρες να ζήσουν μέχρι τα 90 χρόνια σε ποσοστό 32%.

Σε ιατρικούς όρους, θεωρείστε παχύσαρκοι όταν φτάσετε σε ένα δείκτη μάζας σώματος πάνω από 30. 


Προσέξτε με την υπέρταση
 

Μελέτες απέδειξαν ότι η υπέρταση μειώνει τις πιθανότητες για τους άνδρες να ζήσουν για πολύ καιρό κατά 42%.


Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, η άσκηση ενός αθλήματος, η διακοπή του καπνίσματος, η μείωση των ποσοτήτων αλατιού και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ είναι παράγοντες που εγγυώνται μια φυσιολογική αρτηριακή πίεση.

Επίσης, μια άλλη μελέτη για τα άτομα με ηλικίες μεταξύ 20 και 68 ετών έδειξε ότι εκείνοι που βρίσκονται σε έναν ευτυχισμένο γάμο έχουν χαμηλότερη ένταση σε σχέση με τους άγαμους ή αυτούς σε δυστυχισμένο γάμο.

Έτσι, αν τα πράγματα δεν είναι καλά στη σχέση σας, σκεφτείτε μια στρατηγική για την παροχή συμβουλών σε ζευγάρια που να μοιάζει σαν αυτή: "Δεν σώζετε μόνο τη σχέση σας, αλλά ακόμη και τη ζωή σας". 


Αθληθείτε
 

Οι άνδρες που ασκούν τακτικά και επιμελώς ένα άθλημα από δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα μείωσαν τις πιθανότητες θνησιμότητας κατά 30%.
 


Μην αμελήσετε τη σεξουαλική ζωή σας

Μολονότι οι εμπορικές θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία υπόσχονται να σας μεταμορφώσουν, η αλήθεια είναι ότι η στυτική δυσλειτουργία που εμφανίστηκε στους άνδρες της δεύτερης ηλικίας μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας καρδιακής νόσου.

Ορισμένες έρευνες συνέδεσαν τα δύο προβλήματα και μια πρόσφατη απέδειξε ότι η μερική στύση μπορεί να δείξει ακόμα και 5 χρόνια μετά καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως η στηθάγχη ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Μία δημοσιευμένη μελέτη έδειξε ότι πολλοί από αυτούς που επηρεάζονται από καρδιαγγειακά νοσήματα χρησιμοποιούν Viagra.

Πείτε στο σύντροφό σας ότι οι υγιεινές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν θετικά τον ανδρισμό του  και αυτό και μόνο είναι όλα όσα χρειάζεστε για να τον παρακινήσετε. 


Φροντίστε τον εαυτό σας. Υπάρχουν έμπρακτες αποδείξεις ότι οι σταθερές σχέσεις και ο γάμος είναι σημαντικά ιδιαίτερα για την υγεία των ανδρών, για δύο λόγους:

Επειδή οι γυναίκες τείνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τους συζύγους τους όσο περνούν τα χρόνια και επειδή οι χήροι άνδρες είναι πιο καταθλιπτικοί από τις γυναίκες χήρες.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς οι φρεσκοι πρασινοι χυμοι και ροφηματα μπορούν να βοηθήσουν την υγεια του οργανισμού μας γενικότερα – Τι περιλαμβάνουν;

Πώς να ζήσετε μια υγιεινή ζωή με την αποφυγή καταχρήσεων και να βάλετε στην καθημερινότητά σας μερικές υγιεινές συνήθειες για το καλό της υγειας σας 

Βιοτινη (βιταμινη H): Πόσο χρήσιμη για τα μαλλια, την ανακούφιση του μυϊκού πόνου, τη δερματιτιδα και σε πολλά άλλα για την υγεια μας

Λυκοπένιο: Τι είναι το Λυκοπενιο; Πού το συναντάμε και πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεια και το σώμα μας;


Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<