Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Βιοτινη (βιταμινη H): Πόσο χρήσιμη για τα μαλλια, την ανακούφιση του μυϊκού πόνου, τη δερματιτιδα και σε πολλά άλλα για την υγεια μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Σύμφωνα με την υγεια η Βιοτινη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που είναι ένα στοιχείο του συμπλέγματος της βιταμίνης Β, κοινώς γνωστή ως βιταμίνη Η.

Χρειάστηκε να περάσουν σαράντα χρόνια έρευνας στο χώρο της υγειας από την εισαγωγή της βιοτίνης για να θεωρείται ως μορφή βιταμινης.

Από κει και πέρα η βιοτινη χρειάζεται ιδιαίτερα από όλους τους οργανισμούς, αλλά μπορεί μόνο να συντεθεί από βακτήρια, ζύμες, μύκητες, ορισμένα είδη φυτών, και φύκια.

Η βιοτίνη είναι ένα σύμπλεγμα βιταμίνης Β που είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό και την ανάπτυξη του ανθρώπου.

Αυτή η βιταμίνη ενεργεί ειδικά σε σχέση με τη δημιουργία των λιπαρών οξέων, τα πεπτικα ένζυμα, τα αντισώματα, καθώς και τη νιασινη ή το μεταβολισμό της βιταμινης Β3.  
Επιπλέον η βιοτίνη είναι χρήσιμη:   

- για τη θεραπεία της φαλακρας,

- την ανακούφιση του μυϊκού πόνου  

- την καταθλιψη, και  - λειτουργεί επίσης θεραπευτικά στη δερματιτιδα 


Αν και δεν υπάρχουν ακόμη σαφή στοιχεία για την υποστήριξη των ισχυρισμών αυτών, πολλοί ειδικοί αναμένουν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα αυτά της βιοτινης. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης μπορεί στη συνέχεια να επιφέρει:
 

- κοπωση,  

- καταθλιψη,

- ναυτια,  

- μυϊκους πονους,  

- τριχοπτωση, και  

- αναιμια Η βιοτίνη είναι χρήσιμη για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη.
  

Ο ισχυρισμός αυτός υποστηρίζεται από τα πορίσματα της βιοτίνης, ως συμπαράγοντας των ενζύμων που απαιτούνται για τη σύνθεση λιπαρών οξέων που λέγεται ότι ενισχύει τη χρήση της γλυκόζης για να συνθέσει τα λιπαρά.


Πράγματι διαπιστώθηκε ότι η βιοτίνη έχει την ικανότητα να προκαλεί γλυκοκινάση, η οποία είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στο ήπαρ, που έχει σαν συνέπεια την αυξημένη σύνθεση του γλυκογόνου, το οποίο στη συνέχεια αποτελεί μια μορφή αποθήκευσης της γλυκόζης.

Εκτός από αυτό, η βιοτίνη διεγείρει την έκκριση της ινσουλίνης στο πάγκρεας των αρουραίων, που οι περισσότερες μελέτες θεωρούν ότι επηρεάζει το αποτέλεσμα της μείωσης της γλυκόζης στο αίμα.   Βοηθάει επίσης στα νυχια


Υπάρχουν επίσης ορισμένες διαπιστώσεις που δείχνουν ότι τα συμπληρώματα βιοτίνης είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία των ανωμαλιών των οπλών των αλόγων καθώς και των χοίρων που αργότερα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα βιοτίνης μπορεί να είναι
ευεργετικά στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών του ανθρώπου.

Στην πραγματικότητα, έχει διαπιστωθεί ότι με τη χρήση των συμπληρωμάτων βιοτίνης, το πάχος των νυχιών αυξάνεται κατά 25% και το σκίσιμο μειώνεται μετά τη θεραπεία.  Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η βιοτίνη χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της τριχόπτωσης.


Ωστόσο, ακόμη και αν η απώλεια μαλλιών είναι ένα σύμπτωμα οξείας ανεπάρκειας της βιοτίνης,
εξακολουθούν να μην υπάρχουν δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες που να στηρίζουν αυτή τη άποψη.   


Όσον αφορά τις πηγές της, η βιοτίνη βρίσκεται γενικά σε πολλά τρόφιμα.
 

Αλλά πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται ως επί το πλείστον σε χαμηλότερα ποσά σε σχέση με άλλες υδατοδιαλυτές βιταμίνες.


Μερικές τροφές που είναι πλούσιες σ’ αυτή τη βιταμίνη περιλαμβάνουν τον κρόκο του αυγού, το συκώτι, και τη μαγιά.   Ίσως μια από τις καλύτερες ιδιότητες της βιοτίνης είναι ότι είναι γνωστή ως μη τοξική.


Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι η χορήγηση συμπληρωμάτων αυτής της βιταμίνης ήταν καλά ανεκτή σε δόσεις μέχρι 200 mg την ημέρα, ιδίως στους ανθρώπους που έχουν κληρονομικές διαταραχές στο μεταβολισμό βιοτίνης.


Και σε αυτούς που δεν έχουν διαταραχές του μεταβολισμού βιοτίνη, δόσεις μέχρι 5 mg την ημέρα από το στόμα η χορήγηση συμπληρωμάτων βιοτίνης για δύο χρόνια δεν συνδέονται με τυχόν δυσμενείς επιδράσεις.

Ωστόσο, ακόμη και αν έχει γίνει αυτή η αναφορά, πολλοί ειδικοί συνιστούν ακόμη τη δέουσα συμβουλή από τους γιατρούς πριν τη λήψη αυτών των βιταμινών. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λυκοπένιο: Τι είναι το Λυκοπενιο; Πού το συναντάμε και πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεια και το σώμα μας;

Αστραγαλος (Astragalus): Ένα βοτανο τόνωσης του ανοσοποιητικου, κατά των λοιμώξεων και υπέρ της γενικότερης υγειας του οργανισμού μας – Τι στοιχεία περιέχει και πώς βοηθάει;

Το φυτο Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo Biloba) πως μπορεί να βοηθήσει τον εγκεφαλο και την πνευματικη μας υγεια γενικότερα

Τα οφέλη για την υγεια μας από ένα πρόγραμμα διατροφης χωρίς γλουτενη για εκείνους που έχουν δυσανεξια 

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<