Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Το φυτο Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo Biloba) πως μπορεί να βοηθήσει τον εγκεφαλο και την πνευματικη μας υγεια γενικότερα
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Μαρία Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η δημοτικότητα του βοτανου Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba) για την υγεια μας υφίσταται για χιλιάδες χρόνια.

Οι Κινεζοι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά αυτό το φαρμακευτικό βοτανο χιλιάδες χρόνια πριν, για να θεραπεύουν ασθένειες που κυμαίνονταν από συνηθισμένες διαταραχες, έως πολύ πολύπλοκες.

Τα θετικά αποτελέσματα του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba)είναι πολλά.


 

 

Τριακόσιες κλινικές μελέτες διεξήχθησαν σε ένα διάστημα 30 ετών για να αποδείξουν τις επιπτώσεις του ginkgo biloba στο σώμα.


Σε μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba), διαπιστώθηκε ότι μία από τις κύριες επιδράσεις του είναι η δυνατότητά του να αυξήσει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο διαμέσου των αγγείων του αίματος.

Η συγκεκριμένη επίδραση του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba), είναι ιδιαίτερα χρήσιμη δεδομένου ότι τα αγγεία του αίματος είναι και αυτά υπεύθυνα για την παροχή αίματος και οξυγόνου στα όργανα.

Συνεπώς, οι επιδράσεις του
Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba)θα περιλάμβαναν τη βελτίωση του μεταβολισμού, ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών και αύξηση των επιπέδων του οξυγόνου στον εγκέφαλο.


Η αύξηση της κυκλοφορίας στον εγκέφαλο είναι μία από τις πολλές θετικές επιδράσεις του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba).


Η επίδραση αυτή του
Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba) συμβάλλει στη βελτίωση των βραχυπρόθεσμης και της μακροπρόθεσμης μνήμης και τη βελτίωση της διανοητικής σαφήνειας.

Εξαιτίας αυτών των επιδράσεων του ginkgo biloba, το βότανο ginkgo biloba χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τη νόσο της Αλσχάιμερ και άλλες εγκεφαλικές παθήσεις και ανεπάρκειες, όπως δυσκολίες στη συγκέντρωση, την πνευματική κόπωση, άγχος, ζάλη, κεφαλαλγίες, καταθλιπτική διάθεση, κ.λ.π.


Άλλη επίδραση του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba) είναι ότι αμύνεται στις ανισορροπίες και επιδεινώσεις στον εγκέφαλο και στο σώμα, με το να αναστέλλει τον παράγοντα ενεργοποίησης αιμοπεταλίων (PAF - palelet activity factor).

Το PAF είναι ένα κοινό σωματικό αλλεργιογόνο το οποίο, εάν υπερδιεγερθεί, μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη, καρδιαγγειακή διαταραχή, διαταραχή της ακοής και άλλες ανοσοποιητικές και φλεγμονώδεις παθήσεις.


Η πρόληψη του υπερβολικού παράγοντα ενεργοποίησης αιμοπεταλίων (PAF), είναι μία από τις πολλές θετικές επιδράσεις του
Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba).


Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, παρά τις πολλές θετικές συνέπειες του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba), παρατηρούνται επίσης και κάποιες παρενέργειες.


Μία από τις αρνητικές επιπτώσεις του
Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba) είναι η γαστρεντερική δυσφορία και οι πονοκέφαλοι ιδιαίτερα αν δεν το πάρετε στις κατάλληλες δοσολογίες.


Αν έχετε μια διαταραχή πήξης του αίματος ή παίρνετε αντιπηκτικά, ή Ωμέγα βιταμίνη (Π.χ.: Ωμέγα 3, ωμέγα 6) ή Q10, άλλη μία από τις αρνητικές επιδράσεις του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba) είναι ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Άλλη παρενέργεια του
Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba) είναι ότι αλληλεπιδρούν αρνητικά με αντικαταθλιπτικά φάρμακα που ονομάζονται αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης (ΜΑΟΙ).

Οι έγκυες γυναίκες θα μπορούσαν να είναι επιρρεπείς σε παρενέργειες του
Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba). Τέλος, ορισμένοι παρατήρησαν επίσης εμετό, ανησυχία, ναυτία και διάρροια ως παρενέργειες του Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba).

Εάν αυτά τα αποτελέσματα παρατηρηθούν, τότε θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί η πρόσληψη του
Τζινγκο μπιλομπα (Ginkgo biloba) ή να το σταματήσετε εξολοκλήρου.  

Γι’ αυτό καλύτερα να συμβουλευτείτε τον ομοιοπαθητικό σας για τη δόση που πρέπει να το πάρετε και να σας συμβουλέψει γενικότερα να το πάρετε ή όχι αν έχετε και κάποιο ιατρικό πρόβλημα. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα οφέλη για την υγεια μας από ένα πρόγραμμα διατροφης χωρίς γλουτενη για εκείνους που έχουν δυσανεξια

Βασικά προβλήματα που φέρνουν στην υγεια μας οι τροφικες αλλεργιες – Ποιες είναι και πώς αντιμετωπίζονται

Απλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την τριχοπτωση που προσβάλει την υγεια των μαλλιών σας και μπορεί να είναι δείκτης και άλλων ελλείψεων

Ένας έξυπνος οδηγός για το ρόλο που παίζουν μερικές από τις σημαντικότερες βιταμινες στη διατροφη και κατ’ επέκταση στην υγεια μας

 

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<