Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Τα οφέλη για την υγεια μας από ένα πρόγραμμα διατροφης χωρίς γλουτενη για εκείνους που έχουν δυσανεξια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ιωάννης Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Ολο και περισσότερα άτομα σε θέματα υγειας συνειδητοποιούν ότι έχουν δυσανεξια στη γλουτενη και πρέπει να αποφεύγουν τη κατανάλωση οποιωνδήποτε τροφιμων που την περιέχουν.

Πολλοί αναγνωρίζουν την ανάγκη να σταματήσουν την κατανάλωση γλουτενης στη διατροφη τους για να μην έχουν πρόβλημα υγειας.

Στην πραγματικότητα η κοιλιοκάκη, είναι μια εξουθενωτική αυτοάνοση παθηση του πεπτικου συστήματος, όπου μπορεί να είναι καταστροφική για πολλά άτομα όταν εμφανίζεται μια σοβαρή επίθεση. 




Η γλουτένη είναι μια φυσική πρωτεΐνη του σπόρου του σιταριού.


Αυτή είναι που παρέχει ελαστικότητα στο ψωμί, στη ζύμη πίτσας και στα κέικ.


Το ελαστικό συστατικό δίνει μορφή και αναπτύσσεται σε κάθε προϊόν δημητριακών σιταριού.

Με τη πάροδο του χρόνου, πολλά άτομα μπορούν να αναπτύξουν δυσανεξία στο σιτάρι και αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα ως αποτέλεσμα. 




Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κοιλιοκάκης είναι ο υποσιτισμός.


Είναι το αποτέλεσμα όταν ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά.


Δεν μπορεί να απορροφήσει τα μέταλλα και τις βιταμίνες από την κατανάλωση τροφίμων με γλουτένη και απλά αποβάλλει τα θρεπτικά συστατικά μέσω των κοπράνων.

Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, το άτομο που πάσχει από αυτή τη νόσο μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλή οστική πυκνότητα, νευρολογικά προβλήματα και καχεκτική ανάπτυξη. 



Διατροφή αδυνατίσματος χωρίς γλουτένη 


Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του να είστε σε ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής είναι η αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων.


Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χρήση της γλουτένης δεν περιορίζεται μόνο σε προϊόντα αρτοποιίας.



Η γλουτένη χρησιμοποιείται σχεδόν σε κάθε επεξεργασμένη τροφή.


Ως πυκνωτικό μέσο σε σούπες, σάλτσες, ακόμα και σε γλυκά.


Εκτός του ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν γλουτένη, περιέχουν επίσης επιβλαβή τεχνητά αρώματα, συντηρητικά και χημικές ουσίες. 



Με την αποφυγή της γλουτένης από την κατανάλωση τέτοιου είδους τροφίμων, εξαλείφετε επίσης ανθυγιεινά έλαια και υδατάνθρακες.


Με τον καιρό, ένα πρόγραμμα διατροφής χωρίς γλουτένη μπορεί να μειώσει τη πιθανότητα για καρδιακές παθήσεις, διάφορες μορφές καρκίνου, καθώς και άλλα σχετικά σοβαρά προβλήματα υγείας συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.


Στην πραγματικότητα, μια αποτελεσματική τέτοια διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει στην προστασία από μικρόβια και ιούς επειδή τα τρόφιμα περιέχουν απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. 



Υγιής απώλεια βάρους 


Σχεδόν όλες οι δίαιτες χωρίς γλουτένη έχουν σχεδιαστεί για την προώθηση μιας υγιούς ποσότητας απώλειας βάρους.


Η δίαιτα αυτή είναι ιδιαίτερα ευεργετική όταν διαμορφώνεται γύρω από μια καλά ισορροπημένη κατανάλωση φαγητού που περιέχει τις κατάλληλες ποσότητες λίπους, υδατανθράκων και πρωτεϊνών σε συνδυασμό με άσκηση. 



Όπως όλες οι δίαιτες, θα πρέπει να διατηρείτε ένα υγιές μέγεθος μερίδας ακόμη και όταν τρώτε προϊόντα χωρίς γλουτένη.

Αυτό σημαίνει την ελαχιστοποίηση της ποσότητας όλων των τροφών,
ακόμα και του κινόα, των γλυκοπατατών και του καφέ ρυζιού που καταναλώνετε κάθε μέρα.

Όταν αγοράζετε "επεξεργασμένα" προϊόντα χωρίς γλουτένη, να έχετε υπόψη σας την ετικέτα και τα συστατικά αντικατάστασης που περιέχει το προϊόν.

Τα άτομα συχνά μπερδεύονται με τα διαθέσιμα προϊόντα χωρίς γλουτένη και τα οφέλη που παρέχουν.

Ένας απλός τρόπος για να αποφευχθεί αυτή η σύγχυση είναι να αναπτύξετε το δικό σας φυσικό πρόγραμμα διατροφής χωρίς γλουτένη με το μαγείρεμα και την προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι. 



Πολλά άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσες διαταραχές και φλεγμονώδεις νόσους έχουν βρει μεγάλη ανακούφιση σε αυτού του είδους τη διατροφή χωρίς γλουτένη
.

Συχνά, άτομα που είναι ευαίσθητα στη γλουτένη έχουν μια αίσθηση φουσκώματος και αερίων κάθε φορά που καταναλώνουν σιτάρι ή προϊόντα σιταριού.


Επιπλέον, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι ευεργετικά για τους άνδρες και τις γυναίκες με λύκο, ή για εκείνους που πάσχουν από τη νόσο του Crohn, μια σοβαρή ιατρική πάθηση του γαστρεντερικού.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βασικά προβλήματα που φέρνουν στην υγεια μας οι τροφικες αλλεργιες – Ποιες είναι και πώς αντιμετωπίζονται

Απλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε την τριχοπτωση που προσβάλει την υγεια των μαλλιών σας και μπορεί να είναι δείκτης και άλλων ελλείψεων

Ένας έξυπνος οδηγός για το ρόλο που παίζουν μερικές από τις σημαντικότερες βιταμινες στη διατροφη και κατ’ επέκτση στην υγεια μας
Τι είναι ακριβώς ο Βελονισμος και πώς μπορεί να συμβάλει σε μια καλη υγεια; Είναι μια ενεργειακη θεραπεια που μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές παθησεις;

Κοινοποίηση

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<