Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Ποια είναι τα πιο συχνά σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα για την υγεια μας, πόσο επικίνδυνα είναι και πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε για να τα αποφύγουμε
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Για την υγεια μας η πρόληψη από τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα είναι πολύ σημαντική καθώς είναι αρκετά συχνά.

Σύμφωνα με σοκαριστικά στατιστικά στοιχεία, έχει αποδειχθεί ότι πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, μολύνονται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ετησίως!

Αυτό αποδεικνύει πόσο κοινά είναι τα σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα και ίσως δεν γνωρίζετε πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεια μας. Και ενώ η ενημέρωση είναι πολύ σημαντική και υπάρχει, συνεχίζει αυτό το νούμερο να αυξάνεται καθημερινά, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο.

Ο καλύτερος τρόπος για να μείνετε μακριά από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι πολύ γνωστός και είναι να κάνετε χρήση του προφυλακτικού κατά τη σεξουαλικη επαφή.


Ας γνωρίσουμε τα πιο γνωστά σεξουαλικως μεταδιδομενα νοσηματα που αποτελούν ένα από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας:  

Ένα από τα πιο κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι τα Χλαμύδια

Αυτή είναι μια ιάσιμη ασθένεια.

Η πάθηση είναι γνωστό ότι προσβάλλει το εσωτερικό μέρος της περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η ουρήθρα και ο τράχηλος της μήτρας στις γυναίκες είναι τα πιο συχνά προσβαλλόμενα μέρη από τα χλαμύδια. Τα χλαμύδια είναι συχνό φαινόμενο μεταξύ των γυναικών και μπορεί να εντοπιστεί εύκολα από ορισμένα συμπτώματα.

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι τα συμπτώματα δεν φαίνονται εύκολα παρά μόνο μερικούς μήνες μετά την ασθένεια.
Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εδώ, είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία για κάποιον που είχατε σεξουαλική επαφή.Η γονόρροια είναι ένα ακόμα γνωστό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα
Επίσης ευρέως αναφέρεται ως «αφροδισιακό νόσημα».

Τα κυριότερα συμπτώματα της νόσου προκαλούνται εξαιτίας ενός στελέχους βακτηριδίου. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά που βιώνετε με τα χλαμύδια. Τα όργανα που προσβάλλονται από την ασθένεια και εμπλέκονται στη μόλυνση είναι ίδια με τα χλαμύδια.

Τα κυριότερα συμπτώματα περιλαμβάνουν τον ασθενή να βιώνει έντονο πόνο που μπορεί να συγκριθεί με μια αίσθηση καψίματος.
Αυτό συνήθως το βιώνετε κατά την ούρηση. Πυώδες υγρό είναι σύνηθες στους άνδρες. Στις γυναίκες τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ασυνήθιστες εκκρίσεις από το κόλπο. Η γονόρροια μπορεί να μολύνει ένα άτομο μέσω του στοματικού έρωτα, επίσης. Μεταφέρετε μέσα από το λαιμό σε αυτές τις περιπτώσεις.Η σύφιλη είναι επίσης ένα κοινό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα
 

Η ασθένεια μπορεί να αποκτηθεί σε περίπτωση που ο ασθενής έρχεται απευθείας σε επαφή με μια πληγή, μια αμυχή.

Οι σεξουαλικές δραστηριότητες είναι γνωστό ότι είναι ο σίγουρος τρόπος για να μολυνθείτε από την νόσο. Πληγές τείνουν να εμφανίζονται σε περιοχές όπου τα μικρόβια έρχονται σε επαφή με το μολυσμένο άτομο. Αυτές συνήθως περιλαμβάνουν το στόμα και τη περιοχή των γεννητικών οργάνων. Είναι πολύ σημαντικό να θεραπεύσετε τη σύφιλη, αμέσως μόλις έχετε μολυνθεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές στο μέλλον.Μην ξεχνάτε πως υπάρχει και το Έιτζ  
Το Έιτζ προσβάλει την άμυνα του οργανισμού και ο οργανισμός μας δεν παράγει αντισώματα όπου έχει ανάγκη για να αμυνθεί ενάντια στις ασθένειες.

Μπορεί να έχουν βρεθεί πολλά φάρμακα που βοηθάνε αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμα η πλήρης θεραπεία και όταν το άτομο αρρωστήσει, κάτι που μπορεί να γίνει μετά από πολύ καιρό όπου το άτομο θα έχει προσβληθεί με Έιτζ, τότε είναι δύσκολο να επιζήσει. Μια απλή γρίπη ή ένα απλό κρυολόγημα μπορεί να σκοτώσει το άτομο καθώς δεν λειτουργεί η άμυνα του οργανισμού.Γενικότερα όμως η θεραπεία των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων δεν είναι πολύ αποτελεσματική.
Μπορεί να είναι αντιμετωπίσημη και η αγορά να είναι γεμάτη από πολλά φάρμακα, όπως χάπια, τοπικές κρέμες, τζελ, αντιμυκητιακές σκόνες και πολλά άλλα, αλλά είναι δύσκολη. Δεν είναι αποτελεσματικές, πάντα. Αυτά μπορούν επίσης να έχουν πολλές παρενέργειες στον ασθενή.

Για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ανεξάρτητα από τον τύπο είναι να πάτε σε ένα ειδικευμένο γιατρό.

Αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε γνώση για μια πιο αποτελεσματική θεραπεία υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου γιατρού. Ο έμπειρος γιατρός θα σας εξετάσει πρώτα για τον τύπο του σεξουαλικού μεταδιδόμενου νοσήματος που έχετε και στη συνέχεια θα σας δώσει την απαιτούμενη θεραπεία.Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά.

Ως εκ τούτου, η πρόληψη είναι πολύ σημαντική μέσω του προφυλακτικού και επίσης σημαντικό είναι να τα θεραπεύσετε εγκαίρως.

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να περάσουν εύκολα τη νόσο στο αγέννητο παιδί. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η πρόληψη. Και αυτή είναι μόνο εφικτή με την χρήση του προφυλακτικού σε κάθε επαφή. Οι τακτικοί έλεγχοι με έναν γιατρό και η πρόληψη με την προφύλαξη θα σας βοηθήσουν να μείνετε μακριά από τις ασθένειες αυτές. Αυτό είναι απαραίτητο εάν είστε σεξουαλικά ενεργοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι σημαίνει όταν μας λένε πως πάσχουμε από κολπιτιδα, ποια είναι τα συμπτώματα για την υγεια μας και πώς αντιμετωπίζεται

Η σημασία των βιταμινων, της σωστής διατροφης και ασκησης για την υγεια μας και για μια πιο υγιεινη απωλεια βαρους δίχως δυσάρεστες εκπλήξεις  

Θέλετε να μείνετε εγκυος; Πόσα ωαρια νομίζετε πως έχουν απομείνει στις ωοθηκες σας;

Αλήθειες και Μύθοι για τα κρυολογηματα για να ξέρουμε τι λειτουργεί και τι όχι για τη διατήρηση της υγειας μας
 


 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<