Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Πληροφορίες για τα οιστρογονα και πως προκαλούν ανησυχία για την υγεια των γυναικών
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Μαρία Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια σύμφωνα με τον χώρο της υγειας ότι τα οιστρογονα είναι υπεύθυνα για την συναισθηματικη κατάσταση μιας γυναικας.

Είτε είστε χαρούμενες, είτε αντιθέτως υποφέρετε από αγχος, καταθλιψη τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν είναι πάρα πολλά ή πάρα πολύ λίγα τα οιστρογονα στον οργανισμό σας.

Επιστήμονες από το Χαρβαρντ ανακάλυψαν ότι η ευπάθεια των γυναικών που σχετίζεται με ψυχολογικές διαταραχές, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή και κατάθλιψη μετά τον τοκετό, μπορεί να εξηγηθεί από το χαμηλό επίπεδο των οιστρογόνων.


Τι ακριβώς γίνεται κατά τη διάρκεια της παραγωγής των οιστρογόνων.

Οι συναισθηματικές επιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετά προφανείς:


Κατά τη διάρκεια ορισμένων σταδίων του έμμηνου κύκλου, το χαμηλό επίπεδο αυτής της ορμόνης προδιαθέτει μια γυναίκα σε συναισθηματικό τραύμα και μετατραυματικό στρες.Η κατάθλιψη και το άγχος είναι δύο καταστάσεις διπλάσια πιο συχνές στις γυναίκες από τους άνδρες.


Αλλά ο ακριβής λόγος για αυτή τη διαφορά παραμένει κάπως ασαφής.


Πιστεύεται ότι η τεστοστερόνη, η αντρική σεξουαλική ορμόνη, μετατρέπεται στο επίπεδο του εγκεφάλου σε οιστρογόνα και, ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο σταθερή από ότι στην περίπτωση των γυναικών.Τα οιστρογόνα, ανάμεσα στο καλό και το κακό


Οι ωοθήκες μιας γυναίκας εκκρίνουν οιστρογόνα από την εφηβεία, σε σχέση με κάθε έμμηνο κύκλο.


Κάπου στη μέση του κύκλου το επίπεδο των οιστρογόνων αυξάνει ξαφνικά, επηρεάζοντας με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία της ωορρηξίας - απελευθερώνοντας ένα αυγό. Αμέσως μετά, το επίπεδο θα μειωθεί με την ίδια ένταση. Έτσι, το επίπεδο των οιστρογόνων αυξάνεται και μειώνεται σε όλο το μήνα ανάλογα με αυτούς τους παράγοντες.


Τα οιστρογόνα ταιριάζουν σε μια μεταβλητή ομαλότητα:

Οι μεγάλες διαφορές των οιστρογόνων στην περίπτωση μιας γυναίκας ή σε δύο γυναίκες την ίδια μέρα του κύκλου είναι φυσιολογικές.

Αν και τα οιστρογόνα ελέγχουν ολόκληρο το σώμα (πολλές φορές με την αρνητική έννοια) ακόμη και ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου σχετίζονται με τη διαχείριση συναισθημάτων.

Όταν το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, η επίδραση είναι αρνητική.Τα οιστρογόνα είναι υπερβολικά περίπλοκα για να είναι πλήρως κατανοητά

Παρά το γεγονός ότι, προφανώς, τα οιστρογόνα επηρεάζουν θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου
, η κατάσταση του πνεύματος των περισσότερων γυναικών βελτιώνεται μετά την εμμηνόπαυση, όταν το επίπεδο των οιστρογόνων μειώνεται συντριπτικά.

Παρόλα αυτά, μερικές γυναίκες είναι πιο ευάλωτες από άλλες όταν πρόκειται για φυσικές αλλαγές του επιπέδου των οιστρογόνων.


Τα αποτελέσματα στο επίπεδο του εγκεφάλου


Τα οιστρογόνα έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα νεύρα από τραυματισμούς και να αυξάνουν το επίπεδο της σεροτονίνης και επίσης το επίπεδο των δεκτών για αυτήν.


Επιπλέον, τα οιστρογόνα τροποποιούν την παραγωγή και επίδραση των ενδορφινών (χημικών ουσιών από τον εγκέφαλο οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή του κατάσταση). Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, οι επιστήμονες από το Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες ήταν λιγότερο προδιατεθειμένες να αισθάνονται φόβο, αν το επίπεδο των οιστρογόνων υπήρξε υψηλότερο.Τα αντισυλληπτικά εμποδίζουν το μετατραυματικό στρες;


Άλλες μελέτες απέδειξαν ότι το μετατραυματικό στρες θα μπορούσε να αποφευχθεί με τη βοήθεια των αντισυλληπτικών.


Ειδικά με τα αντισυλληπτικά της έκτακτης ανάγκης, όπως το χάπι της επόμενης ημέρας. Από τα άτομα που συμμετείχαν στις μελέτες, αυτές που έλαβαν τουλάχιστον μία φορά επείγοντα αντισυλληπτικά χάπια παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα μετατραυματικού στρες.

Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι ερωτήσεις απευθύνονται συνεχώς για την εύρεση απάντησης στα πιο σημαντικά ζητήματα σε σχέση με τη λειτουργία των οιστρογόνων στον οργανισμό μας.

Οι διαφορές φύλου είναι ασήμαντες, πραγματικές και τόσο σημαντικές που ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εντελώς διαφορετικά στους άνδρες και τις γυναίκες.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 Συνήθειες που μπορούν να σαμποτάρουν τη λιμπιντο σας και μαζί και την υγεια της ερωτικης σας ζωης  

Ποιες είναι οι τροφες αλλά και η γυμναστικη που πρέπει να επιλέξετε και ποιες να αποφύγετε για να έχετε μια καλη       

        υγεια
Προβλήματα υγειας για γυναικες και αντρες που μπορούν να σας εμποδίσουν από το να κάνετε ένα παιδι

Φολικo οξu - Γιατί είναι σημαντικό για την υγεια των γυναικων σε αναπαραγωγικη ηλικια;


 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<