Κάντε κλίκ απο κάτω
Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Υγεία Περισσότερα άρθρα υγείας | Συνοπτική λίστα άρθρων υγείας |
 
Θεραπεύστε τον εαυτό σας με το Πιλατες – Η ασκηση Πιλατες στην υπηρεσία της υγειας μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στην υγεια το πιλατες μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές παθησεις.

Το πιλατες περιγράφεται ως ένας πολύ απαλός αλλά και εξαιρετικά ισχυρός τρόπος για να γνωρίσετε το σωμα σας.

Το Πιλάτες είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της κοπωσης, της περιορισμένης κίνησης καθώς επίσης και της μειωμένης δύναμης.

Είναι εξίσου ωφέλιμο για την πρόληψη επιπλοκών, όπως πονο, δυσκαμψια, ή οιδηματα.


Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζουν το Πιλάτες ως μια δημοφιλή μορφή άσκησης.
Πιθανώς, η σκέψη για το Πιλάτες ως μια μορφή άσκησης, φέρνει στο νου την εικόνα των μυών.

Αλλά παρόλο που το Πιλάτες συμβάλλει ουσιαστικά κάνοντας σας δυνατό, δεν προσθέτει ογκώδη μυς. Αντί αυτού, σας βοηθά κάνοντας σας πιο ευέλικτο. Οπότε είναι
χρήσιμο για την πρόληψη των τραυματισμών.


Παρά το γεγονός ότι το Πιλάτες είναι μέρος της ζωής μας δεν έχει ακόμη κατανοηθεί πλήρως.

Αν και το Πιλάτες είναι χρήσιμο για τη μείωση του λίπους και την επίδραση του χρόνου πάνω μας, απολαμβάνει μια θέση πέρα από καθαρά οφέλη για την ομορφιά μας.

Το Πιλάτες είναι στην πραγματικότητα μια φιλοσοφία που αφορά τη σύνδεση μεταξύ του μυαλού και του σώματος, την απαλότητα του πνεύματος, της τεχνικής της αναπνοής, κλπ.

Ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι παράγει αποτελέσματα ανάλογα με της γιόγκα, ορισμένοι λένε ότι τους κάνει να αισθάνονται ελαφρύτεροι, ενώ μερικοί άλλοι δηλώνουν ότι αισθάνονται ψηλότεροι, καθώς και περισσότερο σίγουροι μετά από μια συνεδρία.Το Πιλάτες
έρχεται με ιστορία:

Σχεδιασμένο από τον Τζόσεφ Πιλάτες, αυτή η μέθοδος άσκησης σχεδιάστηκε αρχικά για την αποκατάσταση των αιχμαλώτων πολέμου.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την μέθοδο της άσκησης ήταν πολύ απλός - δαχτυλίδια από βαρέλι και ελατήρια κρεβατιών.


Ο Πιλάτες ενσωμάτωσε επίσης γιόγκα, ελληνική φιλοσοφία και Ζεν Βουδισμό στο Πιλάτες.

Αφού έχτισε μια φήμη ως θεραπευτής και προπονητής της φυσικής άσκησης στην Ευρώπη, ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του Κλάρα, δημιούργησαν ένα στούντιο κατά το έτος 1925.

Ο Πιλάτες πήρε έναν αριθμό φοιτητών, αν και αυτή η μορφή άσκησης είχε αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των χορευτών. Ο Πιλάτες εξακολουθεί να είναι δημοφιλής τόσο στους χορευτές όσο και στους γυμναστές. Στη δεκαετία του 1980, αυτή η μορφή άσκησης απέκτησε δημοτικότητα στη καθημερινή ζωή των Αμερικανών.


Η προσωπική όσο και η επαγγελματική επιτυχία του Τζόσεφ Πιλάτες έχει τις ρίζες του στην έννοια της συνολικής υγείας.

Κύριος στόχος του ήταν η ανάπτυξη της βασικής υγείας, δηλαδή, να ενισχύσει τη κοιλιά και τη σπονδυλική στήλη, επειδή πίστευε ότι η ευελιξία και η δύναμη που προέρχεται από αυτό τον τομέα είναι αποφασιστικής σημασίας, για την ανάπτυξη της ευελιξίας και της δύναμης σε ολόκληρο το σώμα.

Ο Πιλάτες ανέπτυξε, επίσης, μερικές ασκήσεις που επικεντρώνονται στα βασικά οστά της ωμοπλάτης – τα οστά των φτερών στη πλάτη σας.


Οι ασκήσεις Πιλάτες κατά κύριο λόγο πραγματοποιούνται σε στρώμα ή με μερικές απλές συσκευές.

Οι περισσότερες ασκήσεις στο Πιλάτες εκτελούνται, ενώ ξαπλώνετε με το στομάχι ή την πλάτη σας, και σε ορισμένες περιπτώσεις, στα πλάγια.

Αυτό παρέχει υποστήριξη και την ευκαιρία να απομονωθούν κάποιοι μυς ή να επικεντρωθούν σε μεγάλες μυϊκές ομάδες. Επιπλέον, οι εν λόγω ασκήσεις διευκολύνουν την αναπνοή, με την εισπνοή καθώς και εκπνοή, συντονισμένες με την προσπάθεια. Αυτό βοηθά στην θρέψη του σώματος σας.
Για την ιατρική κοινότητα:

Με μια ισορροπημένη πνευματική και επιστημονική προσέγγιση, ο Πιλάτες έχει κερδίσει την αναγνώριση στην ιατρική, και θεωρείται η κατάλληλη θεραπεία για μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ακόμα και ένας αριθμός από φυσιοθεραπευτές βλέπουν ότι η προσέγγιση του Πιλάτες είναι αρκετά χρήσιμη, και το συνιστούν και για τις κλινικές, καθώς και για τα προγράμματα άσκησης που γίνονται στο σπίτι.


Αυτή η άσκηση είναι εξίσου χρήσιμη για την ανάπτυξη δύναμης, ευελιξίας, καθώς και εμπιστοσύνης στις κινήσεις του σώματος.

Πολλοί επαγγελματίες θεραπευτές αναγνωρίζουν επίσης την ικανότητα του Πιλάτες για τη σταθεροποίηση των κεντρικών μυών.

Αυτό λειτουργεί ως βάση για την αύξηση των λειτουργιών, καθώς και μεγαλύτερη ανεξαρτησία σε πράγματα που σχετίζονται με τη ζωή, όπως την φροντίδα του εαυτού σας, τις δραστηριότητες της κοινότητας, την κατ 'οίκον φροντίδα, αλλά και τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου.


Το Πιλάτες είναι εξαιρετικά ευεργετικό στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Τώρα,
ας εξετάσουμε μερικά σημεία, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πως το Πιλάτες είναι αποφασιστικής σημασίας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού:

-
Το Πιλάτες είναι αποφασιστικής σημασίας για τη βελτίωση της λεμφικής παροχέτευσης δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις κοιλιακών, καθώς και βαθιά αναπνοή.

- Όπως το Πιλάτες είναι ζωτικής σημασίας για τη
βελτίωση του μεσαίου πίσω μυϊκού συστήματος, είναι χρήσιμο για την προώθηση της στάσης του σώματος που συχνά αλλοιώνεται μετά τη χειρουργική επέμβαση.

- Αφού το Πιλάτες δεν είναι υπέρ της επανάληψης, είναι
ιδανικό για εξαντλημένα άτομα ιδιαίτερα για εξάντληση μετά από χειρουργική επέμβαση.


Όπως μπορείτε να δείτε, το Πιλάτες είναι ευεργετικό για την πρόληψη και θεραπεία ορισμένων ασθενειών.

Ελπίζω ότι μετά από αυτό το άρθρο να πιστεύετε ότι αυτές οι ασκήσεις όχι μόνο είναι χρήσιμες για την ανοικοδόμηση των μυών, αλλά είναι χρήσιμες επίσης, για την πρόληψη και θεραπεία ορισμένων ασθενειών.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Ποιες βιταμινες σε συμπληρωματα χρειάζονται περισσότερο οι γυναικες – Πού μπορούν να βοηθήσουν

-
Η Αλφαβήτα της πλαστικης χειρουργικης – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε ή όχι την απόφαση

-
Τροφιμα που πρέπει να μείνουν μακριά από τη διατροφη σας προκειμένου να αποφύγετε την πετρα στα νεφρά

-
Πώς η κατανάλωση πρωτεϊνης από ορό γάλακτος μπορεί να βοηθήσει το σωμα μας - Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<