Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Τα οκτώ σύμβολα στο Φενγκ Σουι για καλή τυχη, ευημερια και αρμονια
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Κ.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Τα οκτώ ευοίωνα συμβολα που χρησιμοποιούνται στο Φενγκ Σουι σε όλη την Ασία, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως κοσμήματα αλλά και ως διακοσμητικά για το σπίτι.

Εμφανίστηκαν πρώτη φορά ως εμβλήματα της Ινδιας όπου χρησιμοποιήθηκαν στις τελετές στέψης και άλλες ξεχωριστές περιπτώσεις.

Συνήθως χρησιμοποιούνταν στο Θιβέτ ως διακοσμητικά για τους ναούς και τα μοναστήρια, και τα τελευταία χρόνια έγιναν δεκτά ως γενικά σύμβολα της καλής τύχης.

Χρησιμοποιούνται και φοριούνται για να προσελκύσουν την ευημερία και την αρμονία.


Παρακάτω εξηγούμε τις έννοιες αυτών των οκτώ αντικειμένων.

Λωτό
ς
Είναι παγκοσμίως το αγαπημένο σύμβολο της αγνότητας.


Ο όμορφος λωτός υψώνεται μεγαλόπρεπα από τη λάσπη, καθώς εκφράζει την απάρνηση από τις κοσμικές απολαύσεις. Η απίστευτη ομορφιά και η καθαρότητα του υποδηλώνει κρυμμένη προστασία από τις πιο σκοτεινές και άσχημες καταστάσεις. Ο λωτός αντιπροσωπεύει τη θεϊκή φύση των ειδωλίων του Βούδα και έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην εικονογραφία πολλών Ασιατικών πολιτισμών.Ο Μυστηριώδης Kόμπος
Οι Ινδοί πιστεύουν ότι ο κόμπος είναι το αγαπημένο έμβλημα της Shri (ονομάζεται επίσης Lakshmi), της Ινδής θεάς του πλούτου, και σύζυγος του θεού Βισνού.

Κοσμεί το στήθος του Βισνού, απεικονίζεται συνήθως ως θηλιά 8 κόμπων. Οι συνδέσεις αυτές του κόμπου έχει μυστηριώδεις θετικές δυνάμεις. Λέγεται ότι φέρνει την ευτυχία και την εκπλήρωση. Ο ίδιος προτείνει συνεχώς ούτε αρχή ούτε τέλος. Συμβολίζει την απέραντη σοφία και συμπόνια του Βούδα. Ως κοσμικό σύμβολο, εξασφαλίζει τη συνέχεια της αγάπης. Επιπλέον, στον κόμπο είναι γραμμένο τρεις φορές το σύμβολο του άπειρου, που αντιστοιχεί στον αριθμό 8.

Το ζευγάρι των χρυσών ψαριών

Έχουν τις ρίζες τους στα δύο ιερά ποτάμια της Ινδίας, το Γάγγη και το Yamuna.

Συμβολικά, οι ποταμοί αυτοί σηματοδοτούν τα σεληνιακά και ηλιακά κανάλια του σώματος στα ρουθούνια και τους εναλλασσόμενους ρυθμούς της αναπνοής ή chi, που ονομάζεται επίσης πράνα. Το χρυσό ψάρι φέρνει ζωή και ευτυχία. Αντιπροσωπεύουν τη γονιμότητα και την αφθονία, καθώς πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Τα ψάρια συχνά κολυμπούν σε ζεύγη, και στην Κίνα ένα ζευγάρι ψαριών συμβολίζει συντροφική πίστη, αρμονία και ενότητα.

Η λευκή ομπρέλα

Γνωστή ως ομπρέλα του Ήλιου.

Είναι ένα παραδοσιακό σύμβολο της προστασίας και ένα έμβλημα των δικαιωμάτων. Η λευκή ομπρέλα θεωρείται ένα σύμβολο που φέρνει μεγάλη τιμή και αναγνώριση. Προστατεύει από την καυτή ζέστη του ήλιου και συμβολίζει τη σκιά που δροσίζει. Μας προστατεύει από κάθε τι που μας απειλεί.

Το Λάβαρο της Νίκης
Αρχικά, ήταν μια πολεμική σημαία όπως περιγράφονταν στην Ινδικές ιερές ιστορίες.

Το λάβαρο της νίκης φορέθηκε στο πίσω μέρος του άρματος του πολεμιστή βασιλιά. Η σημαία της νίκης είχε επίσης το οικόσημο του αντίστοιχου πολεμιστή. Οι σημαίες της νίκης είναι συνήθως με τη μορφή κυλινδρικών στρωμάτων από μετάξι, διακοσμημένες με πολύτιμους λίθους και κεντήματα. Μερικές φορές οι βολάν σημαίες έχουν επάνω καμπάνες, συμβολίζοντας τη νίκη σε κάθε μας προσπάθεια.

Το βάζο του θησαυρού

Αυτό είναι το βάζο με τους ανεξάντλητους θησαυρούς.


Έχει επίπεδο πυθμένα, στρογγυλό περίγραμμα και στενό λαιμό σχήματος χωνιού. Ένα τυπικό πιάτο είναι πλούσια διακοσμημένο με τυχερά σύμβολα, ευοίωνο πέταλο λωτού να ακτινοβολεί προς τα έξω. Το μεγάλο βάζο του θησαυρού είναι διακοσμημένο με μια ποικιλία από πολύτιμους λίθους γύρω από το λαιμό του και με ένα κομμάτι από μετάξι. Βοηθάει στην αύξηση των οικονομικών και την καλή τύχη.


Το Κοχύλι
Το κοχύλι θεωρείται έμβλημα της δύναμης, της εξουσίας και της κυριαρχίας.

Ο ήχος του έχει τη δύναμη να διώχνει τα κακά πνεύματα, να προλαμβάνει φυσικές καταστροφές και να διώχνει μακριά τα δηλητηριώδη πλάσματα. Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά στρείδια. Τα αρσενικά έχουν πιο χοντρό κέλυφος. Τέτοια υπάρχουν στον Ινδικό Ωκεανό και την Αραβική Θάλασσα. Παλιά μύδια που βρέθηκαν στα βουνά των Ιμαλάιων και του Θιβέτ, ήταν κάποτε οι πάτοι των ωκεανών! Είναι σύμβολο προστασίας και ανάληψης δύναμης, υψηλής θέσης και εξουσίας.

Ο χρυσός τροχός

Είναι το πιο ιερό σύμβολο όλων.


Στην Ινδία, ο τροχός συμβολίζει τη δημιουργία και την προστασία. Θεωρείται ένα ηλιακό σύμβολο που συνδέεται με τους θεούς. Οι Θιβετιανοί πιστεύουν ότι συμβολίζει την πνευματική μεταμόρφωση και την αλλαγή. Αυτό είναι ένα όπλο για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια μέσω της ταχείας πνευματικής μεταμόρφωσης, αλλάζοντας τη νοοτροπία και τις αντιδράσεις μας για τους ανθρώπους και τις επιβαρυντικές καταστάσεις.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Υπέροχοι τρόποι για να ανανεώσετε την ενέργεια στο σπιτι που μένετε σύμφωνα με το Φενγκ Σουι

-
Πώς να χρησιμοποιήσετε το φως στον κηπο ή στο μπαλκονι σας για καλή φημη και καλη τυχη σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σουι

-
Πώς να επιλέξετε το σωστό διαμέρισμα για να μείνετε με τη βοήθεια του Φενγκ Σουι

-
Πώς μας βοηθούν ή όχι οι καθρεφτες στον χώρο μας σύμφωνα με το Φενγκ Σουι και πώς να διορθώσουμε ατέλειες

 

      

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<