Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς να αγγίξετε την επαγγελματικη και οικονομικη επιτυχια με τη βοήθεια του Φενγκ Σουι
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: AGGIL LOUPESCOU, τηλ.:2108010069   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

 

Στο φενγκ σουι κάθε επιχειρηση και κλάδος εργασιας αφορά ένα από τα πέντε στοιχεία του Φενγκ Σουι, τη φωτια, το νερο, τη γη, το ξυλο, το μεταλλο. Η συνειδητοποίηση του αντίστοιχου προς την επιχείρηση ή τον κλάδο εργασίας στοιχείου έχει μεγάλη σημασία για το οικονομικό σας μέλλον. Έτσι, για παράδειγμα στο στοιχείο της φωτιάς ανταποκρίνονται οι επιχειρήσεις, που την χρησιμοποιούν για την παρασκευή φαγητού και κάθε είδους υλικών. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι καλό να ενδυναμώνονται με τριγωνικές ή πυραμιδοειδείς παραστάσεις και κατασκευές στο νότιο τμήμα τους και να προτιμούν το κόκκινο χρώμα ή τις αποχρώσεις του, κυρίως το πορτοκαλί. Δεν είναι, καθόλου, τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες αλυσίδες έτοιμου φαγητού στον κόσμο έχουν στο σήμα τους κόκκινο χρώμα. Επιχειρήσεις αυτού του είδους δεν πρέπει να γειτνιάζουν με επιχειρήσεις - νερού, γιατί θα τις επηρεάζουν αρνητικά. Το στοιχείο του νερού: Τα μπαρ, οι επιχειρήσεις κλιματιστικών, οι χρη­ματιστηριακές, οι εται­ρείες ταξιδιών και ναυσιπλοΐας ανήκουν στο στοιχείο του νερού. Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να χρησιμοποιούν το μπλε και το μαύρο χρώμα και να ενισχύουν το βόρειο τμήμα του κτιρίου τους. Όλες οι μορφές του τρεχούμενου νερού, όπως σιντριβάνια, διακοσμητικές λίμνες, ενυδρεία και αντικείμενα ή κατασκευές από κρύσταλλο και γυαλί ενισχύουν την ενέργειά τους. Το μέταλλο, επίσης μπο­ρεί να ενδυναμώσει το στοιχείο του νερού, ειδικά όταν τοπο­θετείται στο βόρειο τμήμα της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις - ­νερό δεν πρέπει να γειτονεύουν με επιχείρηση - γη, γιατί η δεύτερη θα τις απορροφήσει.

Το στοιχείο της γης
: Μεσιτικά και αρχιτεκτονικά γραφεία, οικοδομές, μάντρες οικοδομικών υλικών και άλλες παρόμοιου είδους επιχειρήσεις ανήκουν στο στοιχείο της γης. Είναι πολύ ευνοϊκό σε μια τέτοια επιχείρηση να ενδυναμώνεται το κεντρικό της τμήμα με κρυστάλλους και πέτρινα αγάλματα, τετράγωνα και ορθογώνια σχήματα, καθώς και με έργα τέχνης που απεικονίζουν τοπία. Κατάλληλα χρώματα είναι οι αποχρώσεις του κίτρινου και της ώχρας. Οι επιχειρήσεις αυτού του είδους δεν πρέπει να γει­τονεύουν με ξύλο, γιατί απορροφά την ενέργεια τους.


Το στοιχείο του ξύλου: Στο στοιχείο του ξύλουανήκουν οι επιχειρήσεις που το εμπορεύονται με οποιαδήποτε μορφή. Σ’ αυτές τις επιχειρήσεις πρέπει να ενισχύεται το ανατολικό τμήμα τους με την τοποθέτηση φυτών εσωτερικού χώρου, με αντικείμενα κυλινδρικού σχήματος που παραπέμπουν σε κορμό δέντρου, με έργα τέχνης που απεικονίζουν δάση ή λουλούδια και καρπούς. Κατάλληλα χρώματα είναι το πράσινο και το ανοικτό μπλε. Εξυπακούεται ότι οι επιχειρήσεις – ξύλου δεν πρέπει να γειτνιάζουν με επιχειρή­σεις-φωτιά.

Το στοιχείο του
μετάλλου: Στο μέταλλο ανήκουν οι επιχειρήσεις που εργάζονται με μέταλλα, όπως οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι αντιπροσωπείες και συνεργεία αυτοκινήτων κ.ά.τ. Η θετική ενέργεια αυτών των επιχειρήσεων ενισχύεται με μεταλλικά και πέτρινα αντικείμενα και έργα τέχνης στο δυτικό μέρος τους καθώς και με κρυστάλλους. Κατάλληλα διακοσμητικά σχήματα είναι τα κυκλικά και το σωστό χρώμα είναι το λευκό. Πρέπει να αποφεύγεται η τοποθέτηση οποιουδήποτε αντικειμένου που σχετίζεται με το στοιχείο της φωτιάς, γιατί αυτό λιώνει το μέταλλο. Αν είστε δίπλα από κάποια επιχείρηση - φωτιά, τα προβλήματα είναι αναμενόμενα.    
Όσο σημαντικός είναι ο χώρος για την εγκατάσταση μιας επιχείρησης, το ίδιο σημαντικός είναι και για τη σταδιοδρομία και την οικονομική ευμάρεια ενός εργαζόμενου.
Συνήθως, οι απλοί υπάλληλοι δεν έχουν πολλές επιλογές και έτσι η δυνατότητα να εφαρμόσουν στον χώρο της εργασίας τους τις αρχές του Φενγκ Σούι είναι πολύ περιορισμένη. Μπορούν, πάντως, να κάνουν αρκετά για να ενισχύσουν την θετική ενέργεια ενός όχι και τόσο κατάλληλου χώρου, όπως λεπτομερώς αναπτύσσω στο βιβλίο μου Φενγκ Σούι, Γεωενέργεια και Χωροενέργεια. Αν όμως κάποιος είναι ανώτερο στέλεχος σε μια επιχείρηση και μπορεί να επιλέξει τον χώρο της εργασίας του, τότε πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του θα προδιαγράψει και το μέλλον του στην επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφύγετε να εγκατασταθείτε σε γραφείο που βρίσκεται στο βάθος ενός διαδρόμου. Είναι λάθος, γιατί ο υπάλληλος που θα ζητήσει τη συμβουλή του πάνω σε κάποια εκκρεμότητα, καθώς θα περνά από την αρνητική ενέργεια του διαδρόμου, θα αισθά­νεται συνεχώς αυξανόμενη επιθετική διάθεση απέναντί του.

Κακή επιλογή είναι και η τοποθέτηση του γραφείου ακριβώς απέναντι από μια πόρτα.
Να προτιμάτε μια θέση από την οποία θα έχετε τον έλεγχο του χώρου, χωρίς όμως να έρχεται σε άμεση επαφή με κάποιον που ανοίγει την πόρτα του. Ο βιαστικός ή εκνευρισμένος επισκέπτης θα του μετα­δώσει έτσι εύκολα κάποια αρνητικά κύματα ενέργειας. Αν όμως υποχρεωθεί να κοιτάξει δεξιά και αριστερά, πριν απευθυνθεί σ’ αυτόν, η αμηχανία που θα του δημιουργηθεί, θα τον ηρεμήσει. Το ίδιο λανθασμένη είναι και η επιλογή θέσης που θα τον υποχρεώνει να στέκει με την πλάτη του σε ένα παράθυρο ή στην είσοδο του γραφείου. Στην πρώτη περίπτωση, αν αισθανθεί ότι απειλείται από την αρνητική ενέργεια κάποιου προ­σώπου, δεν θα μπορεί να κάνει κανένα βήμα προς τα πίσω, γιατί θα κινδυνεύει να πέσει πάνω στην γυάλινη επιφάνεια του παραθύρου. Θα νιώθει όμως πολύ πιο ασφαλής, αν έχει πίσω του έναν τοίχο ή κάποια βιβλιοθήκη. Στη δεύτερη περίπτωση, θα είναι αναγκα­σμένος κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα να στριφογυρίζει για να βλέπει ποιος μπαίνει και αυτό, τελικά, θα του προκαλέσει περιττό άγχος και εκνευρισμό.
Η ύπαρξη στον ίδιο χώρο πολλών γραφείων, δεν μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό ή θετικό στοιχείο.
Κι αυτό γιατί εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός. Αν κάποιος πρέπει να είναι μόνος του για να μπορεί να συγκεντρωθεί, τότε είναι αρνητι­κό να εργάζεται με άλλους. Αν όμως είναι κοινωνικός και οι δια­προσωπικές σχέσεις ενισχύουν την παραγωγικότητά του, τότε είναι θετικό. Γενικά, πάντως, το Φενγκ Σούι προτείνει, όταν σε ένα χώρο εργάζονται πολλά άτομα, να χωρί­ζεται το γραφείο του καθενός με ένα παραπέτασμα ή με φυτά εσωτερικού χώρου, γιατί όλοι έχου­με αναπτυγμένο το αίσθημα του προσωπικού χώρου, τον οποίο χρειαζόμαστε για να διαφυλάξουμε την αυτοσυγκέντρωση και την ατομικότητά μας. Το ιδανικό για μια επιχείρηση είναι το γραφείο κάθε υπαλλήλου να βρίσκεται στον τομέα του Μπάγκουα* που αντιστοιχεί στα καθήκοντά του. Ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσε­ων πρέπει να έχει το γραφείο του στον τομέα τωνσχέσεων, ενώ ο γρα­φίστας στον τομέα της δημιουργίας, κ.ο.κ.
           
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τα γραφεία, στα οποία υπάρ­χουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, μόντεμ, κ.λπ.
Η ατμόσφαιρα σε αυτά τα γραφεία είναι κυριολεκτικά ηλε­κτρισμένη. Οι ραδιομαγνητικές ακτινοβολίες των συσκευ­ών ξηραίνουν την ατμόσφαιρα και κάνουν επιτακτικό τον φυσικό αερισμό του χώρου. Η ακτινοβολία της οθόνης ενός υπολογι­στή έχει την ιδιότητα να ξηραίνει τα μάτια και να προκαλεί μεγάλη κόπωση. Παράλληλα, ο συνεχής θόρυβος των μηχανημάτων για πολλές ώρες δημιουργεί στο προσωπικό υπνηλία. Η διεύθυνση της επιχείρησης πρέπει να προσπαθεί να μην είναι συγκεντρωμένοι πολλοί υπολογιστές στον ίδιο χώρο και να μην αντικαθιστά τον φυσικό εξαερισμό που προσφέρουν μερικά παρά­θυρα με τεχνητό, που εκπέμπει επίσης ηλεκτρο­μαγνητικά κύματα. Πολύ θετικό είναι να τοποθετούνται σε τέτοιους χώρους όσο το δυνατόν ­περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου, γιατί έχουν την ικανότητα να απορροφούν μεγά­λα ποσά ραδιομαγνητικής ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή υγραίνουν τον ξηρό χώρο και τον βελτιώνουν αισθητικά. Αν κάποιος υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται, πρέπει να είναι κλειστός. Είναι περιττό, νομίζω, να τονί­σω ότι ειδικά σε τέτοιους χώρους το κάπνι­σμα πρέπει να απαγορεύεται αυστηρότατα. Τέλος, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης να φροντίσουν τα γραφεία με τον καλύτερο φωτισμό και αερισμό να παραχωρούνται στους υπαλλήλους που περνούν πολλές ώρες της ημέρας στην επιχείρηση. Αντίθετα, οι δευτερεύουσες αίθουσες, η αίθουσα συνεδριάσεων, οι χώροι διαλείμματος, η αίθουσα αναμονής, κ.λπ. μπορούν να έχουν λιγότερο φωτισμό ή αέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέ­πει να είναι περιποιημένοι.
Να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη σας τις αρχές του Φενγκ Σούι, αν θέλετε να κάνετε πιο εύκολη τη δουλειά σας και γενικότερα τη ζωή σας. 
Βλ. Άτζιλ Λουπέσκου, Φενγκ Σούι, Γεωενέργεια και Χωροενέργεια, σελ. 118 κ.ε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Πρακτικές συμβουλές με τη βοήθεια του φενγκ σουι για θετική και αρνητική ενέργεια στο σπιτι

-
Η περιοχή του οικογενειακού δέντρου επηρεάζει άμεσα την ψυχικη μας υγεια

-
Η ερωτικη ζωη και οι συζυγικες σχεσεις στο φενγκ σουι – Μερικές πρακτικές συμβουλές

-
Αλλάξτε με τις πρακτικές εφαρμογές του Φενγκ Σουι το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο


- Η γωνια Καριερας του υπνοδωματιου - Φενγκ Σουι συμβουλές για το πώς θα την ενεργοποιήσετε

- Πώς να ρυθμίσετε την κουζινα σας σύμφωνα με το φενγκ σουι για ευημερια και υγεια

 

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Your Website Κάντε κλίκ απο κάτω