Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πρακτικες συμβουλες με τη βοήθεια του φενγκ σουι για θετική και αρνητική ενέργεια μέσα στο σπιτι μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: AGGIL LOUPESCOU, τηλ.:2108010069   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Το Φενγκ Σουι, που στην κινεζικη γλωσσα σημαίνει «άνεμος και νερό», είναι η τέχνη που μας βοηθάει να γνωρίσουμε την κοσμική ενέργεια (Τσι) και να την εκμεταλλευτούμε για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας σε κάθε τομέα της. Το Τσι προέρχεται από τη συνεχή και αιώνια εναλλαγή δύο άλλων ενεργειών: της θετικής Γιαγκ και της αρνητικής Γιν. Προσέξτε όμως το αρνητική στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει τη συνήθη σημασία, γιατί και οι δύο ενέργειες είναι απαραίτητες, όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για ολόκληρο το σύμπαν. Χωρίς τη συνύπαρξή τους δεν θα υπήρχε αρμονία πάνω στη γη. Η εφαρμογή των κανόνων του Φεvγκ Σούι συνεπάγεται την αρμονία και τη σταθερότητα των ενεργειακών κυμάτων, η οποία με τη σειρά της φέρνει καλή τύχη σε όποιον δέχεται τα κατάλληλα ενεργειακά κύματα. Η υπερβολική ροή σε κάποιο χώρο του Γιν ή του Γιαγκ μπορεί να είναι κατα­στρεπτική για όσους ζουν ή εργάζονται σ’ αυτόν αλλά και για τους επισκέπτες τους. Αντίθετα, η ισορροπία των δύο ενεργειακών δυνάμεων ευνοεί την ψυχoσωματική αρμονία και την υλική ευμάρεια.

Σχετικά με τις δύο μορφές της κοσμικής και την εξισορροπημένη συνύπαρξή τους, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μία διαδέχεται την άλλη, όπως συνυπάρχουν αρμονικά και διαδέχονται η μία την άλλη η μέρα και η νύχτα. 
Το Γιν, που θεωρείται θηλυκή ενέργεια, πρέπει να συμπληρώνει το αρσενι­κό Γιαγκ. Για παράδειγμα, ο αντρι­κός δυναμισμός, αν δεν συνοδεύεται από τη γυναικεία υπομονή, μπορεί να εκτραπεί σε βίαιες ενέργειες, ενώ η υπομονή χωρίς τον αντρικό δυναμισμό μπορεί να εκφυλιστεί σε απραξία. Η χρυσή, λοιπόν, τομή βρίσκεται στην αρμονική συνύπαρξη των Γιν και Γιαγκ. Μερικά τέτοια αρμονικά ζεύγη είναι η αντρική και η γυναικεία φύση, ο ουρανός και η γη, το άσπρο και το μαύρο, ο ήλιος και η σελήνη, η ζέστη και το κρύο, το βουνό και η πεδιάδα, το σκληρό και το μαλακό, η γέννηση και ο θάνατος, η ξηρασία και η ­υγρασία, η ενεργητικότητα και η παθητικότητα, ο δυναμισμός και η απραξία, κ.ά.

Στο χώρο, οι δύο ενέργειες μεταφράζονται σε συγκεκρι­μένες αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές επιλογές.
Ένα σπίτι χαμηλοτάβανο ή υπόγειο με χαμηλό φωτισμό και διακοσμημέ­νο με σκούρα χρώματα έχει πολύ έντονο το στοιχείο Γιν. Αντί­θετα, ένα ευρύχωρο, ψηλοτάβανο κτίριο, με πολύ έντονο φωτι­σμό και μοντέρνα έπιπλα με γωνίες, είναι ένας χώρος Γιαγκ. Και στις δύο περιπτώσεις επιβάλλονται αλλαγές στο εσωτερικό των χώρων, προκειμένου οι κάτοικοι ή οι εργαζόμενοι να μην αντι­μετωπίσουν προβλήματα ψυχοσωματικής ισορροπίας.

Όποιος κατοικεί σε σπίτι Γιν είναι χαμηλών τόνων, στερεί­ται δυναμισμού και μερικές φορές πάσχει από κατάθλιψη.
Αυτός που μένει σε σπίτι Γιαγκ έχει υπερβολικό δυναμισμό, έντα­ση, άγχος και πιθανώς να υποφέρει από καρδιακά νοσήματα. Είναι υπερβολικά εκτεθειμένος στην ενέργεια του χώρου και δεν μπορεί να την «δαμάσει».

Εντούτοις, φαίνεται ότι υπάρχει ένας φυσικός μηχανισμός σε όλους τους ανθρώπους, αφού συνήθως επιλέγουν ισορροπημένους ενεργειακά χώρους, ακό­μη και όταν αγνοούν τους κανόνες του Φενγκ Σούι.
Αυτό το κοινό αίσθημα ισορροπίας μερικές φορές φαίνεται ότι απουσιάζει σε κάποιους σύγχρονους αρχιτέκτονες. Επειδή αποβλέπουν στον εντυπωσιασμό των επισκε­πτών του κτιρίου, επιδίδονται, με τη σύμφωνη γνώμη των μεγάλων εταιρειών, σε κατασκευές με πολύ έντονο στοιχείο Γιαγκ. Αυτό όμως γίνεται σε βάρος των εργαζομένων. Τα υπερβολικά μεγά­λα παράθυρα, ο έντονος φωτισμός, οι αφύσικα μεγάλοι ενοποιημένοι χώροι, καθώς και τα έντονα χρώματα τους κουράζουν πολύ και τους δημιουργούν συνεχές αλλά ακατανόητο στους ίδιους στρες.

Ορι­σμένες εταιρείες, που έχουν συμβούλους Φεvγκ Σούι, προσθέτουν στο κτίριο κάποια στοιχεία Γιν για να καταπολεμήσουν το στρες και να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων.
Τηρουμένων των αναλογιών μακρόκοσμου - μικρόκο­σμου, το σύμπαν μας διδάσκει ότι και τα δύο στοιχεία είναι απαραίτητα για την αρμονία. Η Φενγκ Σούι αρχιτεκτονική στη­ρίζεται σε αυτό το πολύ απλό αλλά και ουσιαστικό δόγμα. Για να εξασφαλίσετε την ενεργειακή αρμονία στο σπίτι σας, να έχετε, κατ’ αρχήν, υπόψη σας ότι κάθε χώρος συνιστά μια εναλλαγή κενού και πληρότητας και δέχεται και εκπέμπει την ενέργεια του Τσι, όπως συμβαίνει και με κάθε αντικείμενο ανάλογα με το σχήμα του. 
Όταν μπαίνουμε σε κάποιο διαμέρισμα ή κάθε άλλο χώρο, στον οποίο η σχέση κενού - πλήρους είναι δυσανάλογη, τότε δεν μπορούμε να αισθανθού­με ευχάριστα.

Το κενό και το πλήρες πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται. Στο σωστό κατά τις επιταγές του Φενγκ Σούι σπίτι:

α)
Η είσοδος του σπιτιού είναι απαλλαγμένη από οτιδήποτε περιττό.
β)
Η κουζίνα αερίζεται πολύ καλά και δεν υπάρχουν δίπλα - δίπλα το ζεστό και το κρύο, π.χ. το ψυγείο ή ο νεροχύτης δίπλα στην κουζίνα (το νερό σβήνει τη φωτιά!).
γ)
Το σαλόνι είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο, με το περισσότερο φως από όλα τα άλλα και έχει εύκολη πρόσβαση.
δ)
Η τραπεζαρία βρίσκεται σε δικό της χώρο και όχι στην κουζίνα ή κάπου αλλού.
ε)
Δεν υπάρχουν υπολογιστής, τηλε­όραση, τηλέφωνο ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή στις κρεβατοκά­μαρες, ούτε καθρέφτης απέναντι από το κρεβάτι.
στ)
Το λουτρό αερί­ζεται πολύ καλά και δεν έχει μοκέτα.

 

 

Τα περισσότερο αρνητικά για το Φενγκ Σούι γεωμετρικά σχήματα, όπως διεξοδικά αναφέρω στο βιβλίο μου Φενγκ Σούι, γεωενέργεια και χωροενέργεια, είναι οι προεξέχουσες ευθείες και οι γωνίες.
Τα σχήματα αυτά εκπέμπουν ενέρ­γεια που διαιρεί τον χώρο με βίαιο τρόπο. Καθεμιά από τις γωνίες ή τις προεξέχουσες ευθείες είναι και ένα «δηλητηριασμένο βέλος», που καταστρέφει την ενεργειακή αρμονία του χώρου και μειώνει τη δική μας ενερ­γητικότητα. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια σχήματα ούτε στο σπίτι μας ούτε στον χώρο, όπου εργαζόμαστε, ούτε στους χώρους της ψυχαγωγίας μας.
Οι γωνίες, κυρίως επίπλων και τοί­χων, που βλέπουν προς την είσοδο, κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται ανεπιθύμητος, γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούμε κάποιον κάτω από γωνία τοίχου ή μπροστά από γωνία επίπλου, κρεβατιού ή πολυ­θρόνας.
Θα υπάρξει δυσμενής επίδραση στην ενέργειά του.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν τα εσωτερικά δοκάρια των τοίχων, οριζόντια ή κάθετα, ξύλινα ή από τσιμέντο, και οι γωνίες των επίπλων.
Όταν ένα δοκάρι δεν είναι σωστά τοποθε­τημένο και βρίσκεται στη μέση του δωματίου, γίνεται ένα φαρ­μακερό βέλος ενέργειας. Λειτουργεί σανσυσσωρευτής ενέργειας,την οποία εκπέμπει σε οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά του. Μια πολύ καλή λύση για να μειωθεί η αρνητική επίδραση είναι να τοποθετηθεί κάποιο αναρριχητικό φυτό ή να κρεμαστούν κάποια διακοσμητικά αντικείμενα, όχι βέβαια μυτερά.
Το ίδιο πρέπει να κάνουμε γενικότερα και με όλες τις γωνίες του σπιτιού που είναι πολύ αιχμηρές και κάνουν το Τσι να ρέει έντονα προκαλώντας αρνητικές συνέπειες σε όποιον κάθεται κοντά τους.
Τις περισσότερες φορές αυτές οι γωνίες υπάρχουν στα έπιπλα κυρίως του γραφείου, της κουζίνας και του σαλονι­ού, σε όλους δηλαδή τους χώρους, στους οποίους περνάμε πολλές ώρες καθημερινά. Αυτά τα αιχμηρά βέλη ενέργειας διαταράσσουν την αρμονία του Τσι αλλά και τη διάθεσή μας, αφού μας δημι­ουργούν μόνιμο άγχος.

Για να πειστείτε, να κάνετε το εξής:
Καθίστε σε μια καρέκλα μπροστά από τη γωνία του γραφείου σας ή οποιουδήποτε άλλου χώρου και κλείστε τα μάτια σας.
Συγκεντρωθείτε στα συναισθήματα που νιώθετε.
Πολύ γρήγορα, ούτε καν σε πέντε λεπτά, θα αισθάνεστε ανεξήγητη ενόχληση, που μπο­ρεί να γίνει μεγάλη, αν παρατείνετε τη διάρκεια της εκεί παραμονής σας.
Στη συνέχεια να κάνετε το ίδιο, αφού τοποθετήσετε την πλάτη της καρέκλας κοντά σε έναν τοίχο.
Όση ώρα και αν καθίσετε, δεν θα νιώ­σετε κανένα συναίσθημα δυσφορίας. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Πώς να αγγίξετε την επαγγελματικη και οικονομικη επιτυχια με τη βοήθεια του Φενγκ Σουι

- Η περιοχή του οικογενειακού δέντρου επηρεάζει άμεσα την ψυχικη μας υγεια και τις οικογενειακές σχεσεις

- Η ερωτικη ζωη και οι συζυγικες σχεσεις στο φενγκ σουι – Μερικές πρακτικές συμβουλές

- Αλλάξτε με τις πρακτικές εφαρμογές του Φενγκ Σουι το σπίτι και τον επαγγελματικό σας χώρο
 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Your Website Κάντε κλίκ απο κάτω