Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Φλοιος κινεζικης κανελας – Πώς μπορεί να βοηθήσει σύμφωνα με το Φενγκ Σουι την υγεια μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ιωάννης Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στο φενγκ σουι ο φλοιός κινέζικης κανέλας είναι ένας χρήσιμος φλοιός του μεσαίου μεγέθους αειθαλούς δέντρου που φύεται στην Κίνα και στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με το φενγκ σουι υπάρχουν πολλά είδη κανελόδεντρου, το οποίο πλέον καλλιεργείται ευρέως κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, της Καμπότζης, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Ιάβας, της Σρι Λάνκα, της Σουμάτρα, και του Βιετνάμ.

Πολλοί βοτανολόγοι στο φενγκ σουι πιστεύουν ότι ο φλοιός κινέζικης κανέλας έχει μεγάλες δυνατότητες στη θεραπεία διαφόρων διαταραχών και ενοχλήσεων. Έτσι, ο φλοιός κινέζικης κανέλας εφαρμόζεται στην παραδοσιακή κινεζική, ινδική και δυτική ιατρική.

Ο κινέζικος φλοιός κανέλας χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως καρύκευμα, γι’ αυτό είναι γνωστό ως δημοφιλές μυρωδικό σε πολλές κουζίνες, αλλά και για το υπέροχο άρωμά του. Το όνομά του προέρχεται πράγματι από την ελληνική λέξη «Κασσία» που σημαίνει «αφαιρώ το φλοιό».

Βασικά, ο κινέζικος φλοιός κανέλας έχει πολλές φαρμακευτικές χρήσεις.

Οι πρώτες φαρμακευτικές χρήσεις που αναφέρονται καταγράφηκαν για πρώτη φορά στο κινεζικό συνταγολόγιο το 2700 π.Χ.

Σε γενικές γραμμές, ο  φλοιός κινέζικης κανέλας εφαρμόζεται ως ενισχυτικό της θεραπείας για τα αέρια και τις στομαχικές διαταραχές, τους ρευματισμούς, τη διάρροια, το κοιλιακό άλγος, καθώς και ορισμένες παθήσεις των νεφρών.


Επιπλέον, υπάρχει και αυτό που αποκαλείται «σταγόνες» κανέλας που αποτελούνται κυρίως από τα απαραίτητα έλαια κανέλας και κασσίας που επίσης εφαρμόζονται ευρέως για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς.

Επειδή η κινεζική κανέλα έχει  μια αντισηπτική ιδιότητα, ο φλοιός της και τα απαραίτητα έλαια που περιέχει, είναι επίσης χρήσιμα για ορισμένα τοπικά προϊόντα, όπως λοσιόν,  σαπούνια και αλοιφές, αλλά και οδοντόκρεμες και  στοματικά διαλύματα.Οι πρόσφατες θεραπευτικές εφαρμογές της κινέζικης κανέλας

Συνήθως βασίζονται στην συμβατική χρήση της ως παραδοσιακό φάρμακο και σε ορισμένες κλινικές δοκιμές και δοκιμές σε ζώα.

Παρόλο που ορισμένες κλινικές δοκιμές ή δοκιμές σε ζώα σε δοκιμαστικούς σωλήνες δείχνουν ότι δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της κινέζικης κανέλας στους ανθρώπους, πολλοί γερμανικοί οργανισμοί υγείας συμφώνησαν στην εφαρμογή της κινέζικης κανέλας και της κασσίας για τις ήπιες γαστρεντερικές δονήσεις καθώς και το άνοιγμα της όρεξης.


Οι διάφορες εφαρμογές της κινεζικής κανέλας δεν έχουν τέλος. Η  Κινέζικη κανέλα συνδυάζεται πάντα με διάφορα συστατικά σε μια σειρά φυτικών σκευασμάτων.

Στην πραγματικότητα, λίγοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν την άποψη ότι η κινεζική κανέλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως μέσο θεραπείας.

Ωστόσο, έχει εξετασθεί σε ορισμένες κλινικές δοκιμές ως προς τη δυνατότητα να θεραπεύει διάφορες ασθένειες.


Τα μόνα συμπεράσματα που βγήκαν μετά από αρκετές κλινικές μελέτες για τις δυνατότητες της κινεζικής κανέλας σε ιατρικές εφαρμογές που πραγματοποιήθηκαν, είναι ο ισχυρισμός ότι το βότανο ενισχύει πραγματικά τη σωστή πέψη, άρα και στη σωστή ροή της ενέργειας στο σώμα μας.

Επειδή περιέχει χρήσιμες ενώσεις γνωστές ως κατεχίνες, οι οποίες συμβάλουν στην ανακούφιση της ναυτίας, το βοτανικό λάδι που βρίσκεται στο φλοιό ενισχύει το σώμα ώστε να επεξεργαστεί τις τροφές, διασπάζοντας τα λίπη κατά τη διάρκεια της πέψης.

Επίσης, ο φυτικός φλοιός έχει επίσης τη δυνατότητα να  ανακουφίζει από το φούσκωμα και το μετεωρισμό επειδή η κινεζική κανέλα λειτουργεί ως αναφυσώδες ή ανακουφιστικό στα αέρια.

Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακουφίζει την ήπια κοιλιακή δυσφορία που προκαλείται κυρίως από υπερβολικά αέρια.


Για τις διάφορες χρήσεις και λειτουργίες της, η κινεζική κανέλα διατίθεται τώρα στο εμπόριο σε μορφή τσαγιού μέσα  σε φακελάκια τσαγιού σε πολλά καταστήματα πώλησης τροφίμων, ιδίως σε καταστήματα υγιεινής διατροφής όπου πωλούνται πάντοτε ως χωνευτικά βοηθήματα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Ποια είναι η πρακτική του βαθύ Διαλογισμού της γιογκα στο Φενγκ Σουι

- Πόσο θετικά επιδρά επάνω μας το θυμίαμα σύμφωνα με τους κανόνες της Αρωματοθεραπείας

- Τι είναι ο ΖΕΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;

- Πώς να χρησιμοποιήσουμε τις αρχές του Φενγκ Σουι για να βελτιώσουμε τις ΣΧΕΣΕΙΣ μαςΨΩΝΙΣΤΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ AMAZON ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ:
ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ 25 ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΩΡΕΑΝ

         

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Your Website Κάντε κλίκ απο κάτω