Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Ποια είναι η πρακτική του βαθu Διαλογισμοu της γιογκα στο Φενγκ Σουι
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ιωάννης Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Στο Φενγκ Σουι ο διαλογισμος της γιογκα είναι το πρωταρχικό μέσο για την καλλιέργεια της εσωτερικής γαλήνης και της ευτυχίας που όλοι επιθυμούμε.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σουι η εσωτερική ειρήνη και η ευτυχία διαπιστώνεται ότι είναι έμφυτο κομμάτι της εσωτερικής μας φύσης, όταν μπορούμε να απομακρύνουμε τα εμπόδια στο νευρικό μας σύστημα από την καθαρτήρια επιρροή των πρακτικών της γιόγκα.

Η εσωτερική ηρεμία στο Φενγκ Σουι είναι η ουσία της φώτισης, και πώς την παρέχουμε στον εαυτό μας;

- Με βαθύ διαλογισμό στη γιογκα.


Ο διαλογισμός Γιόγκα είναι η τέχνη και η επιστήμη της συστηματικής παρατήρησης, αποδοχής, κατανόησης και κατάρτισης του κάθε επιπέδου της ύπαρξής μας, ώστε να μπορέσουμε να συντονίσουμε και να ενσωματώσουμε αυτές τις πτυχές του εαυτού μας που κατοικούν στην άμεση εμπειρία του κέντρου της συνείδησής μας.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Η Samyama είναι μια πρακτική βαθύ διαλογισμού στη γιογκα που αξιοποιεί την έμφυτη εσωτερική μας ηρεμία (σιωπή). Η πρακτική της Samyama αναπτύσσει σε εμάς την έννοια του «να βλέπεις ακινησία στη δράση και δράση στην ακινησία». Σε αυτή την κατάσταση, οι επιθυμίες μας γίνονται εκφράσεις της εσωτερικής μας σιωπής και βρίσκουμε πληρότητα με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Με την samyama, μόλις φθάσει η ώρα του διαλογισμού, τα υπόλοιπα ακολουθούν για περίπου ένα – δυο λεπτά και η μετάβαση στη samyama. Η κατάσταση αρχίζει με μια εύκολη με απουσία σκέψης, απλή ηρεμία στη σιωπή. Όταν έρθουν σκέψεις απλά παραμελούνται, δεν διασκεδάζονται. Στην πρακτική της samyama, δεν διασκεδάζουμε ούτε την μάντρα (ήχο), δεν ευνοούμε τίποτα, αλλά αισθανόμαστε άνετα στη σιωπή. Το σημείο εκκίνησης της samyama είναι η σιωπή. Η μόνη προϋπόθεση για να κάνουμε την πρακτική της samyama είναι να έχουμε εσωτερική σιωπή. Οι περισσότεροι άνθρωποι το επιτυγχάνουν αυτό με βαθύ καθημερινό διαλογισμό μετά από λίγους μήνες.


ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ
Ο βαθύς διαλογισμός θεωρείται λανθασμένα ότι είναι το να κάθεσαι στητός με τα πόδια άβολα πλεγμένα και να απομακρύνεις όλες τις σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό, ή να είσαι μονοσήμαντα επικεντρωμένος σε κάτι. Απλά δεν είναι έτσι. Ο βαθύς διαλογισμός διαφέρει σε διαφορετικούς ανθρώπους, και ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του τρόπο και πρακτική διαλογισμού.

Ανεξάρτητα από τον τρόπο ή την πρακτική που έχει επιλέξει ο καθένας, ο στόχος είναι πάντα περίπου ο ίδιος, να επιτευχθεί εσωτερική γαλήνη και ευτυχία.
Για κάποιους ανθρώπους βαθύς διαλογισμός σημαίνει απλά «απραξία». Απλά βαθιά χαλάρωση, το σώμα βρίσκεται ξαπλωμένο ανάσκελα, ακούγοντας όμορφη μουσική και απλά αφήνεται. Δημιουργείται μια τέλεια κατάσταση του νου για πιο παραδοσιακό διαλογισμό, όπως η προσευχή ή απλά η απόλαυση της υπέροχης ενέργειας που διασχίζει το σώμα.

Οι πρακτικές του βαθύ διαλογισμού μας δίνουν την επίγνωση της θεμελιώδους φύσης της ύπαρξής μας.
Μας επιτρέπει να βιώνουμε συναισθήματα και σκέψεις με μεγάλη καθαρότητα και ισορροπία. Το μυαλό απελευθερώνεται από τη συνήθεις μορφές της εγωκεντρικότητας, αρνητικότητας και σύγχυσης, και η καρδιά ανοίγει στη βαθύτερη σοφία και στη συμπόνια. Αρχίσουμε να αναγνωρίζουμε και να γνωρίζουμε την κάθε στιγμή ως άσκηση για την ανάπτυξη προς την πληρότητα και την αρμονία. Ανακαλύπτουμε μια θέση μέσα μας που είναι ήδη ακέραια και πάντα σε αρμονία, και μάθουμε να ζούμε από ένα καθαρότερο κέντρο και να φθάνουμε στο εσωτερικό μας που έχει ως αποτέλεσμα την πληρότητα και την ευτυχία.


Διαλογισμός Γιόγκα - Παράδοση των Ιμαλάϊων
Η σημερινή Γιόγκα δεν αποτελεί στην πραγματικότητα ξεχωριστό μέρος του διαλογισμού γιόγκα, γιατί απλά η γιόγκα είναι διαλογισμός. Ωστόσο, θα διαφοροποιήσουμε το διαλογισμό Γιόγκα από την πλέον δημοφιλή πεποίθηση ότι η Γιόγκα έχει να κάνει με σωματικές στάσεις. Ο διαλογισμός γιόγκα είναι μια πλήρης διαδικασία από μόνη της και μόνο ένα μικρό, αλλά χρήσιμο μέρος συνδέεται με το φυσικό σώμα.

Στον παραδοσιακό διαλογισμό Γιόγκα των Ιμαλάϊων, ο ασκούμενος εργάζεται συστηματικά με τις αισθήσεις, το σώμα, την αναπνοή, τα διάφορα επίπεδα του νου και μετά πηγαίνει πέρα από το κέντρο της συνείδησης. Η επιστήμη του διαλογισμού γιόγκα, όπως διδάσκεται από τους σοφούς των Ιμαλαΐων, είναι ήδη μια ολοκληρωμένη επιστήμη που διαχωρίστηκε με την πάροδο του χρόνου σε μικρότερα κομμάτια, το καθένα με επιμέρους τμήματα που μερικές φορές, δυστυχώς, αποκόπηκαν από το σύνολο του διαλογισμού Γιόγκα, πήραν ξεχωριστά ονόματα και διδάσκονται ως μοναδικά συστήματα διαλογισμού.

Ο παραδοσιακός διαλογισμός Γιόγκα των Ιμαλαΐων περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών και όχι μόνο ασχολείται συστηματικά με όλα τα επίπεδα, αλλά είναι και ολιστικός.

Οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν:

Διαλογισμό
Ανεξάρτητα από το σκοπό που χρησιμοποιείται, όπως αναπνοή, οραματισμός, εσωτερικό σημείο εστίασης, ή θρησκευτικό σύμβολο, ο διαλογισμός εξελίσσεται σε στάδια.

- Μικτά αντικείμενα. Ο διαλογισμός Γιόγκα μπορεί να αρχίσει με επικέντρωση σε αναγνωρίσιμα αντικείμενα ή λέξεις.
- Ευαίσθητα αντικείμενα. Δεύτερον μεταφέρεται σε μη αντικειμενική μορφή, όπως το φως ή ο ήχος που κατασκευάζει το αντικείμενο
- Ευδαιμονία. Τρίτον, οδηγείται σε λεπτότερη χαροποιό ουσία ή έννοια του αντικειμένου, ή
- Εγώτητα. Προχωρώντας ακόμη βαθύτερα στην ύπαρξη ή στην ίδια την υπόσταση

Ο διαλογισμός γιόγκα είναι συστηματικός, κινείται προς τα μέσα από το χονδροειδές, στο λεπτότερο και στο λεπτότατο.
Η προσοχή κινείται σταδιακά προς τα μέσα, από τον πιο εξωτερικό προς τον ίδιο τον πυρήνα του όντος.

Ενατένιση
Είτε πρόκειται για αντανάκλαση στην εικόνα του σύμπαντος είτε ένας επίδοξος στίχος από τα ιερά κείμενα της θρησκείας κάποιου, η ενατένιση επίσης εξελίσσεται. Ένα από τα κεντρικά σημεία της Ενατένισης στην παράδοση των Ιμαλαΐων είναι το Mahavakyas ή μεγάλη Ενατένιση. Τα στάδια στα οποία εξελίσσεται η ενατένιση είναι:

- Σκέψη: Η ενατένιση μπορεί να αρχίσει με μια λεκτική σκέψη ή διαδικασία
- Προβληματισμός. Δεύτερη ακολουθεί η εμβάθυνση στην ήσυχη αντανάκλαση
- Διαίσθηση. Αργότερα επέρχεται η διαισθητική σοφία, και
- Γνώση. Τότε οδηγεί σε μια αμορφοποίητη γνώση.

Όπως και ο διαλογισμός, η ενατένιση κινείται επίσης προς τα μέσα, ακολουθώντας τα βήματα της κίνησης από το χονδροειδές προς τα μέσα, στο λεπτό, στο λεπτότερο και στο λεπτότατο. Καθώς ο πιο εξωτερικός, χονδροειδείς, λεκτικός τρόπος υποχωρεί, οδηγεί στο ίδιο τον πυρήνα της διαισθητικής μας υπόστασης.
 
Προσευχή
Αν και οι προσευχές μπορεί να είναι διαφορετικές για ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών, η προσευχή επίσης εξελίσσεται μέσα από στάδια:

- Επανάληψη. Η προσευχή μπορεί να ξεκινήσει επαναλαμβανόμενη και τυποποιημένη με παραδοσιακό τρόπο
- Σχέσεις. Στη συνέχεια, αλλάζει σε μια πιο αυθόρμητη λεκτική και εσωτερική σχέση
- Αίσθημα. Στη συνέχεια, αναπτύσσεται σε ένα βαθύτερο, μη λεκτικό αίσθημα αγάπης και αφοσίωσης και
- Κοινωνία. Μετασχηματίζεται σε ακόμα βαθύτερη κοινωνία.

Η Προσευχή κινείται επίσης προς τα μέσα, σταδιακά από το πιο εξωτερικό προς τον ίδιο τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Προσευχές για δύναμη, ή για πνευματική αφύπνιση, ολοκληρώνονται βήμα-βήμα.

Μάντρα
Ανεξάρτητα αν το Μάντρα έχει ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία, όπως μια σύντομη φράση ή μια πνευματική γλώσσα όπως τα Σανσκριτικά, ή μια θεμελιώδη συλλαβή όχι κάποιας συγκεκριμένης θρησκείας ή γλώσσας, επίσης εξελίσσεται μέσα από στάδια.

Το Μάντρα εμβαθύνει με την πρακτική των:

- Προφορικός Λόγος. Μπορεί να ειπωθεί πρώτα εξωτερικά ή εσωτερικά
- Άκουσμα. ακούγεται μεταγενέστερα ή παρακολουθείται εσωτερικά
- Αίσθημα. Αργότερα βιώνεται ως ένα συναίσθημα, ή
- Διάχυτη επίγνωση. Τέλος βιώνεται ως διάχυτη επίγνωση που οδηγεί στην πηγή της.

Το Μάντρα όπως και οι άλλες πρακτικές του Διαλογισμού, η Ενατένιση και η Προσευχή, κινείται επίσης προς τα μέσα.
Η αρχική έννοια του Διαλογισμού Γιόγκα προέρχεται από την ίδια τη λέξη Γιόγκα, η οποία προέρχεται από το “γιογκ” που σημαίνει ένωση, να ενώσει τις πτυχές του εαυτού σας που ποτέ δεν ήταν χωριστές εξ αρχής. Παρά το γεγονός ότι ορισμένες αρχές του Διαλογισμού Γιόγκα περιέχονται σε διάφορες θρησκείες, ο διαλογισμός γιόγκα δεν είναι θρησκεία. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Πόσο θετικά επιδρά επάνω μας το θυμίαμα σύμφωνα με τους κανόνες της Αρωματοθεραπείας

-
Τι είναι ο ΖΕΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ και πώς μπορεί να μας βοηθήσει;

-
Πώς να χρησιμοποιήσουμε τις αρχές του Φενγκ Σουι για να βελτιώσουμε τις ΣΧΕΣΕΙΣ μας

-
Πώς θα βελτιωθούν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με τη βοήθεια του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Your Website Κάντε κλίκ απο κάτω