Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Πώς επηρεάζουν οι καθρεπτες την είσοδο στο φενγκ σουι;
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Κιάφη Γεωργία   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Οι καθρέπτες στο Φενγκ Σουι είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές θέμα, για το οποίο όμως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τι συμβαίνει πραγματικά; Πολλά από αυτά που λέγονται για το Φενγκ Σουι δεν είναι παραδοσιακές γνώσεις που έχουν επιβιώσει το τεστ του χρόνου, αλλά θεωρίες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 10-15 χρόνια από συμβούλους του New Age Feng Shui. Για να δούμε την αλήθεια για τους καθρέπτες στο Φένγκ Σούι, καλό είναι να γνωρίζουμε την χρήση των καθρεπτών στην Κίνα και να χρησιμοποιήσουμε την κοινή λογική. Στην αρχαία Κίνα οι καθρέπτες ήταν από γυαλισμένο μπρούντζο (δείτε εικόνα), όπου πάνω του υπήρχαν σκαλισμένα σύμβολα. Σε ορισμένα λεπτεπίλεπτα δείγματα καθρεπτών, τα σύμβολα αυτά φαινόντουσαν και από την πίσω μεριά. Αυτοί οι καθρέπτες ήταν δημοφιλής κατά την δυναστεία Han, παράχθηκαν μεταξύ του 2πχ και 2μχ αιώνα.

Τα σύμβολα του καθρέπτη ήταν αστρολογικά και κοσμολογικά.
Περιείχαν τα 12 κινέζικα ζώδια, σύμβολα δράκου ή πτερωτές φιγούρες, τέρατα και κινέζους αθάνατους, τις 5 κατευθύνσεις του ορίζοντα, αλλά και τις 4 Πύλες του Κεντρικού Βασιλείου (Κίνας).

Οι αρχαίοι κινέζικοι καθρέπτες ήταν κυκλικοί, ενώ στο κέντρο υπήρχε ένα τετράγωνο, δείχνοντας την έννοια του Ουρανού (κύκλος) γύρω από την γη (τετράγωνο)
. Πιστεύεται ότι φτιάχθηκαν για να διώχνουν πνεύματα και κακή ενέργεια (sha chi). Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι οι καθρέπτες αυτοί μπορούσαν να παγιδέψουν πνεύματα μέσα στον καθρέπτη.


Οι καθρέπτες TLV αυτοί έμπαιναν απέναντι από την είσοδο του σπιτιού στην Κίνα, διότι η χρήση τους ήταν κατά των πνευμάτων. Με το που σκάει δηλαδή μύτη το πνεύμα μέσα στο σπίτι, το "κανόνιζε" ο καθρέπτης! Σήμερα όμως οι καθρέπτες δεν είναι σκαλιστοί με τέτοια κινέζικα σύμβολα. Χωρίς αυτά τα σύμβολα, πιστεύω ότι οι καθρέπτες δεν διώχνουν ούτε παγιδεύουν μέσα τους πνεύματα.

Επίσης οι σημερινοί καθρέπτες είναι φτιαγμένοι από ελάχιστο μέταλλο, ενώ οι κινέζικοι αρχαίοι καθρέπτες είχαν πολύ μέταλλο. Επιπλέον υπάρχει και η αρχαία κινέζικη άποψη ότι ο καθρέπτης στην είσοδο, καθότι από μέταλλο, βοηθάει να μπει στο σπίτι το στοιχείο νερό (στην κινέζικη κοσμολογία το μέταλλο γεννάει/βοηθάει το νερό), άρα και ο πλούτος (νερό=χρήματα), το οποίο ενίσχυσε την άποψη της χρήσης του καθρέπτη (μετάλλου) στην είσοδο για απόκτηση χρημάτων.

Αυτή όμως η άποψη δεν στέκει, είναι παρόμοια με την άποψη ότι το καζανάκι της τουαλέτας διώχνει τον πλούτο, το οποίο θα καλύψω σε άλλο άρθρο.
Χρησιμοποιώντας την λογική μου, καταλαβαίνω ότι οι καθρέπτες δεν εκπέμπουν δικιά τους ενέργεια (chi) από μόνοι τους, απλώς κάνουν αντανάκλαση. Επίσης καταλαβαίνω ότι οι καθρέπτες όπως τους ξέρουμε σήμερα δεν υπήρχαν στην παλιά Κίνα, αφού άρχισαν να μπαίνουν σε τοίχους σπιτιών τα τελευταία 50-100 χρόνια, και αυτό συνήθως στο εσωτερικό της ντουλάπας με τα ρούχα ή την τουαλέτα.

Μόνο τα τελευταία 50 χρόνια βλέπουμε καθρέπτες σε κρεβατοκάμαρες και εισόδους. Άρα, ότι αναφέρεται για τους καθρέπτες σε βιβλία είναι προσωπική κατανόηση σύγχρονων ανθρώπων σε συνδιασμό με κινέζικη προκατάληψη και όχι παραδοσιακή τεχνική Φενγκ Σούι.


Κανένα παλιό βιβλίο Feng Shui δεν μιλάει για καθρέπτες.
Όταν έχουμε καθρέπτες ακριβώς απέναντι από την είσοδο, την μπαλκονόπορτα ή το παράθυρα, αντανακλούν το φως, πράγμα το οποίο είναι ενοχλητικό, μας στραβώνει και αποσπά την προσοχή μας.

Οπότε δεν είναι καλό να έχουμε καθρέπτη απέναντι από την είσοδο, εκτός και εάν πρόκειται για αρχαίο κινέζικο καθρέπτης TLV.


Ενδιαφέρουσα βρίσκω και την άποψη του Master Peter Leung ότι ο καθρέπτης απασχολεί το μυαλό μας, μας κάνει να σκεπτόμαστε συνεχώς (π.χ. πώς είναι η φάτσα μας, μέχρι ποιός μας φταίει σήμερα, πώς θα θέλαμε το μέλλον κλπ).

Όταν σκεφτόμαστε συνέχεια ούτε μπορούμε να κοιμηθούμε καλά στο κρεβάτι μας, ούτε να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας ανενόχλητοι μπαίνοντας στο σπίτι. Φανταστείτε τώρα να είστε φάντασμα, τι τρομάρα που θα πάρετε μπαίνοντας σε ένα σπίτι με καθρέπτη TLV φάτσα κάρτα.

Θα σκεφτείτε: "Παναγία μου, φάντασμα!" Ή "τι χάλια φάντασμα είμαι σήμερα!" Και θα φύγετε προς τα έξω! (Έτσι το λέω αυτό, για να γελάσουμε και λιγάκι!!!)

Διαβάστε περισσότερα για τους κινέζικους καθρέπτες TLV στην wikipedia αναζητώντας την λέξη TLV mirrors.

                    **

Από τη Γεωργία Κιάφη
Σύμβουλος Φενγκ Σούι & Κινέζικης Αστρολογίας
www.fengshuilife.gr
www.georgiakiafi.blogspot.com
τηλ.: 210 26 38 818
φαξ.: 210 26 38 408


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

- Πώς να χρησιμοποιήσουμε τις αρχές του Φενγκ Σουι για να βελτιώσουμε τις ΣΧΕΣΕΙΣ μας

-
Πώς θα βελτιωθούν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με τη βοήθεια του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

-
Πώς να προσέχουμε τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ μας σύμφωνα με τις αρχές του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

-
Καλύτερη ερωτικη ζωη και υγιείς σχεσεις σύμφωνα με το Φενγκ Σουι

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<