Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Feng-Shui Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Καλύτερη ερωτικη ζωη και υγιείς σχεσεις σύμφωνα με το Φενγκ Σουι
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Αννα Β.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Η ενέργεια τσι της Δύσης είναι αυτή που συνδέεται με τα ειδύλλια και τις ερωτικές σχέσεις στο Φενγκ Σούι. Συνεπώς, για να βελτιώσει κάποιος την ερωτική του ζωή ή να είναι γενικότερα ικανοποιημένος απ’ αυτή, θα πρέπει να θέσει ως στόχο να αλλάξει κάποια πράγματα στον προσωπικό του χώρο, στο σπίτι, στην κρεβατοκάμαρά του, να αλλάξει την νοοτροπία που βλέπει κάποια πράγματα, και να αυξήσει την ενέργεια της κατεύθυνσης αυτής. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πάρει κανείς μια πυξίδα και να δει ποιο είναι το δυτικό δωμάτιο του σπιτιού, και να το επιλέξει για κρεβατοκάμαρα. Αν δεν γίνεται αυτό, θα πρέπει να ενισχυθεί στην ήδη υπάρχουσα κρεβατοκάμαρα η δυτική πλευρά της. Αυτό θα το γίνει τοποθετώντας κόκκινα ή ροζ αντικείμενα, κορδέλες, στολίδια, τριαντάφυλλα, έπιπλα στολισμένα με κόκκινα ή ροζ αντικείμενα, καναπέδες με ροζ ή κόκκινα μαξιλάρια, κρεβάτια με ροζ ή κόκκινα σεντόνια και καλύμματα.


Το ροζ χρώμα είναι για περισσότερο ρομαντισμό, έρωτα και αγάπη, και το κόκκινο χρώμα για περισσότερο πάθος και σεξ.

Αμέσως μετά αν θέλετε να ενθαρρύνετε τις σταθερές σχέσεις στη ζωή σας, θα ήταν καλό να ενεργοποιήσετε τις ενέργειες τσι στα νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά του σπιτιού ή ειδικότερα τις κατευθύνσεις αυτές στην κρεβατοκάμαρά σας. Οι κατευθύνσεις αυτές όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις, ενθαρρύνουν τα θετικά συναισθήματα, καθώς και τα συναισθήματα οικειότητες που θέλουμε να αποκτήσουμε με τους άλλους για μακροχρόνιες και σταθερές σχέσεις. Οι ενέργειες στις κατευθύνσεις αυτές μπορούν να ενισχυθούν αν τοποθετήσουμε για παράδειγμα στα νοτιοανατολικά του σπιτιού ένα μια γυάλα με καθαρό νερό και φροντίζουμε να το αλλάζουμε κάθε πρωί όταν ξυπνάμε. Η νοτιοδυτική κατεύθυνση μπορεί να ενισχυθεί αν τοποθετήσουμε ένα φυτό με κίτρινα λουλούδια. Η κατεύθυνση που κοιμάστε σίγουρα θα ενισχύσει τον τομέα των σχέσεων ιδιαίτερα, αν αυτή είναι με το προσκεφάλι σας προς τα δυτικό σημείο του σπιτιού ή της κρεβατοκάμαρας (αν συμπίπτουν και τα δύο, ακόμα καλύτερα).

Η δυτική κατεύθυνση ενισχύεται με αντικείμενα γυαλιστερά και μεταλλικά, σιδερένια, μπρούτζινα, καθώς και με σκληρές πέτρινες μαρμάρινες επιφάνειες, σε λευκά, γκρίζα, χρυσά ή ασημένια χρώματα και οβάλ, στρογγυλά, κυκλικά, σφαιρικά ή θολωτά σχήματα, ενώ ένας καθρέφτης -που όμως δεν θα βλέπει στο κρεβάτι σας, για να μην μπει τρίτος ανάμεσα σε σας και τον σύντροφό σας- θα ήταν ότι έπρεπε. Αν είστε καιρό χωρίς μια σχέση που να σας γεμίζει ή είστε αρκετό καιρό μόνοι, θα πρέπει να αλλάξετε τελείως τη στάση και τη νοοτροπία σας. Θα πρέπει να πετάξετε από τις δυτικές κατευθύνσεις του σπιτιού ή του υπνοδωματίου σας, όλα τα άχρηστα πράγματα ή τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και έχουν αραχνιάσει στα ράφια, τα συρτάρια και στις ντουλάπες σας, καθώς όλα αυτά τραβάνε και συσσωρεύουν μέσα εκεί όλο το αρνητικό τσι, και μαζί του, τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους για σας. Θα πρέπει να είναι πάντα καθαρό και συγυρισμένο το δωμάτιό σας, για να τραβάει τη θετική ενέργεια και μαζί της και τα άτομα που μπορούν να σας δώσουν πράγματα.

Μην κρατάτε παλιά πράγματα που σας δένουν συναισθηματικά, αλλά δεν σας είναι χρήσιμα πλέον, γιατί συντηρούν τις δύσκολες καταστάσεις που περνάτε στην αισθηματική σας ζωή. Επίσης, θα πρέπει να αρχίσετε να ζευγαρώνετε όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν στις δυτικές κατευθύνσεις του σπιτιού, αλλά και σε όλη την κρεβατοκάμαρα σας. Όλα τα αντικείμενα θα πρέπει να είναι διπλά, δυο-δυο τα κεριά, τα άνθη στο βάζο, τα διακοσμητικά αντικείμενα, ρομαντικές φωτογραφίες ζευγαριών και όχι μόνο δικές σας ή άλλα αντικείμενα που είναι μονά. Το δωμάτιό σας θα πρέπει να είναι ζωντανό, χαρούμενο και να σας φτιάχνει τη διάθεση όταν βρίσκεστε μέσα σ’ αυτό, έτσι ώστε να είναι ένας ελκυστικός χώρος και για τους άλλους που θα μπούνε μέσα.

Μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες που θα σας δώσουν πιο εξειδικευμένες οδηγίες:

- Για τους τοίχους του υπνοδωματίου σας ιδανικές είναι οι παστέλ αποχρώσεις και ιδιαίτερα οι ροζ αν πρόκειται για δυτικό τοίχο ή δωμάτιο. Το καλύτερο είναι ταπετσαρίες σε παστέλ και ροζ αποχρώσεις που θα φέρουν περισσότερη γαλήνη, ρομαντισμό και αγάπη στη ζωή σας, βοηθώντας σας με την ηρεμία που θα σας προσθέσει, να βρείτε αυτό που θέλετε στην ερωτική σας ζωή.

- Αποφύγετε τους πίνακες, τους καθρέφτες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να αντανακλά τη γιανγκ ενέργεια μέσα από τις επιφάνειες στο κρεβάτι σας γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μπει ή να υπάρχει ήδη τρίτος ανάμεσα σε σας και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Επίσης, αντανακλώντας την ενέργεια τσι πίσω σε σας, ιδιαίτερα αν βρίσκονται δίπλα ή πάνω απ’ τον κρεβάτι σας, σας εμποδίζουν να ξεπεράσετε παλαιότερα δυσάρεστα συναισθήματα και σχέσεις. Βγάλτε τα, καλύψτε τα ή γυρίστε τα προς τον τοίχο όταν κοιμάστε.

- Στο πάτωμα του υπνοδωματίου σας θα πρέπει να υπάρχει γιν ενέργεια η οποία μπορεί να επιτευχθεί με υλικά που δημιουργούν ηρεμία, χαλάρωση όπως το ξύλο, οι μοκέτες και τα χαλιά. Το καλύτερο θα ήταν μια μόνιμη μοκέτα, αρκεί να καθαρίζεται συχνά.

- Διατηρείστε καθαρά και δίχως σκόνες τα προσωπικά σας αντικείμενα μέσα σε πολλές ντουλάπες, και συρτάρια που θα έχετε στο υπνοδωμάτιό σας, έτσι ώστε να μη σκονίζονται. Προτιμήστε τις ντουλάπες που μπαίνουν μέσα σε εσοχές ή βρίσκονται κατά μήκος ενός ολόκληρου τοίχου, για να μην έρχεται κατά πάνω σας το κοφτερό τσι από τις γωνίες τους και σας γεμίζουν με προβλήματα και εντάσεις στις σχέσεις σας.

- Όλα τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας θα πρέπει να έχουν στρογγυλεμένες γωνίες. Αν υπάρχουν αιχμηρές γωνίες, καλό θα ήταν αυτές να μη βρίσκονται απέναντι από το κρεβάτι σας γιατί το κοφτερό τσι που προβάλουν αυτές οι γωνίες θα διαταράξει την προσωπική σας ενέργεια και κατ’ επέκταση τις σχέσεις σας, όπου θα φέρει πολλές εντάσεις, ακόμα και προβλήματα υγείας.


- Το ξύλινο κρεβάτι είναι προτιμότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο, γιατί έχει ουδέτερη επίδραση στην ενέργεια τσι. Ένα μεγάλο ξύλινο κεφαλάρι που ακουμπάει στον τοίχο, σας κάνει να αισθάνεστε περισσότερο ασφαλείς μέσα στις σχέσεις σας και σας προστατεύει από τη γρήγορη και συνεχώς κινούμενη ενέργεια και κατ’ επέκταση από τις σύντομες και γεμάτες εντάσεις και προβλήματα σχέσεις.

- Μην τοποθετείτε το κρεβάτι σας ανάμεσα σε πόρτες ή παράθυρα όπου η ενέργεια θα σας διαπερνάει γιατί θα υπάρχει αστάθεια στις σχέσεις σας. Όποια κατεύθυνση κι αν επιλέξετε να κοιμάστε, φροντίστε να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα και τα παράθυρα από το κρεβάτι σας, αλλά αυτά να μη βρίσκονται ακριβώς μπροστά τους.

- Τα σεντόνια και τα καλύμματα του κρεβατιού καλό θα ήταν να είναι πάντα τακτοποιημένα και στρωμένα όμορφα, να τα αλλάζετε συχνά για να είναι πάντα καθαρά. Προτιμήστε τα βαμβακερά, λινά ή μεταξένια σεντόνια και καλύμματα, σε ροζ ή κόκκινες αποχρώσεις για ρομαντισμό, αγάπη, έρωτα και πάθος, καθώς και με κυκλικά σχέδια που ενισχύουν την ενέργεια τσι της δύσης και την αρμονία στην ερωτική σας ζωή.

- Ο απαλός φωτισμός στο υπνοδωμάτιο προκαλεί ηρεμία, ρομαντισμό και οικειότητα. Προτιμήστε το φυσικό φωτισμό των κεριών στη νοτιοανατολική κατεύθυνση, που ενισχύουν την ενέργεια του χώματος, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τον ηλεκτρικό φωτισμό. Θα φέρουν ρομαντισμό και φυσικά, όμορφα συναισθήματα των άλλων απέναντί σας.

- Αν υπάρχει μπάνιο μέσα ή δίπλα στο υπνοδωμάτιό σας, φροντίστε η πόρτα του να είναι πάντα κλειστή ή να υπάρχει ένα διαχωριστικό ή μια κουρτίνα, γιατί μπορεί να καταλήξει όλη η καλή σας προσπάθεια και η θετική ενέργεια του υπνοδωματίου, στα σιφώνια της τουαλέτας.

- Τοποθετήστε αντικείμενα σε ζεύγη όχι μόνο στο υπνοδωμάτιο αλλά και σε ολόκληρο το σπίτι σας. Σε ζεύγη οι φωτογραφίες, τα κεριά, οι γλάστρες, οι καρέκλες, οι πολυθρόνες και τα περισσότερα αντικείμενα στο σπίτι σας και ιδιαίτερα στις δυτικές κατευθύνσεις, γιατί τονίζουν τη συντροφικότητα, την οικειότητα και την αρμονία στις σχέσεις.

- Αποφύγετε τις γυαλιστερές, γυάλινες, μεταλλικές ή μαρμάρινες επιφάνειες μέσα στο υπνοδωμάτιό σας, γιατί προσελκύετε μ’ αυτά τα υλικά τους σκληρούς, απότομους και δύστροπους ανθρώπους στις σχέσεις σας.

- Στα δυτικά ή βορειοδυτικά του υπνοδωματίου σας, τοποθετήστε φυτά με στρογγυλά φύλλα που είναι καταπραϋντικά και ενισχύουν τη μεταλλική ενέργεια και γενικότερα την ηρεμία στις σχέσεις σας, αποφεύγοντας έτσι τους καυγάδες και τους τσακωμούς. 

- Ξεκινήστε να κάνετε όλες αυτές τις αλλαγές στο χώρο σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι,
αμέσως μετά μια Νέα Σελήνη και μέχρι και την επόμενη Πανσέληνο, για να έχετε τον ενθουσιασμό να διατηρείτε τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα, να αλλάζετε κάθε μέρα το νερό στη γυάλα, και να έχετε τη διάθεση να δοκιμάζετε καινούργιες γνωριμίες μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Αποφύγετε να ξεκινήσετε τις αλλαγές αυτές στο χώρο σας, το διάστημα από την Πανσέληνο μέχρι και την επόμενη Νέα Σελήνη, γιατί το ενδιαφέρον σας όσο πάει και θα μειώνεται.

- Αφού κάνετε όσες περισσότερες αλλαγές μπορείτε με τα δεδομένα που έχετε στο χώρο σας, περιμένετε για λίγες μέρες ή βδομάδες μέχρι να εγκατασταθεί η θετική ενέργεια τσι για τα καλά στο χώρο σας, και να απομακρυνθεί για τα καλά η αρνητική ενέργεια από τα λάθη που είχαν γίνει. Έχετε υπομονή και μη σταματάτε τις προσπάθειες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:


-
Ενισχύστε τους σημαντικότερους τομείς της ζωής σας και τα συναισθήματά σας με τη βοήθεια του Φενγκ Σουι

-
Διορθώστε λάθη και ατέλειες στο χώρο σας με τη βοήθεια των λουλουδιών σύμφωνα με το φενγκ σουι

-
Πώς να προσέχουμε τη ΔΙΑΤΡΟΦΗ μας σύμφωνα με τις αρχές του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

-
Πώς θα βελτιωθούν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με τη βοήθεια του ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ


   
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Your Website Κάντε κλίκ απο κάτω