Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Το βοτανο Μαύρο Cohosh – Μάθετε τα πάντα για το φυτο που δρα σαν εναλλακτικο οιστρογονο και μπορεί να βοηθήσει την υγεια μας με τις φυσικές τους ιδιότητες
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 


Έχετε κουραστεί από τα «γυναικεία προβλήματα» που ταλαιπωρούν όλες τις γυναίκες κάθε μήνα; Η καλύτερη λύση για αυτά είναι το μαύρο cohosh. Αλλά όμως τι είναι αυτό το μαύρο cohosh; Το μαύρο Cohosh (Cimicifugaracemosa) είναι ένα ιδιαίτερο φυτό που το εμπιστεύονται πολλές γυναίκες λόγω της δυνατότητάς του να ανακουφίζει διάφορα «γυναικεία προβλήματα», όπως το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και τις κράμπες της εμμηνόρροιας, καθώς και τα εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα. Αυτό το φαρμακευτικό φυτό έχει την ικανότητα να θεραπεύει τέτοια προβλήματα χάρη στην οζώδη ρίζα του.


Πότε ανακαλύφθηκε και πού χρησιμοποιήθηκε;
Το μαύρο cohosh χορηγήθηκε ως κύριο συστατικό σε ένα γνωστό τονωτικό για γυναίκες κατά το έτος 1990. Στην πραγματικότητα, το μείγμα του μαύρου cohosh είναι ευρέως γνωστό ως Φυτικό Μείγμα Λυδίας Πίνκχαμ και εξακολουθεί να πωλείται. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνει πλέον το βότανο. Όντας ένα αυτόχθονο αγριολούλουδο της Αμερικής και μέλος της οικογένειας ranunculus (ρανούγκουλο ή νεραγκούλα), το μαύρο cohosh έχει εφαρμοστεί για γενιές για τη θεραπεία διαφόρων παρενεργειών που προκαλούνται από τσιμπήματα εντόμων και από το έκζεμα.

Η δημοτικότητα του μαύρου cohosh μειώθηκε για μερικές δεκαετίες, αλλά για μια ακόμη φορά, το μαύρο cohosh υποστηρίχτηκε ως βοτανική θεραπεία για συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως τις εξάψεις και τις εναλλαγές της διάθεσης.

Χάρη σε αυτόν τον ισχυρισμό, το συγκεκριμένο βότανο θεωρείται πλέον «Εναλλακτικό Οιστρογόνο».
Εκτός αυτού, το μαύρο cohosh έχει ευρέως προταθεί ως επιλογή για
την θεραπεία της κλασσικής ορμονικής υποκατάστασης ή HRT (hormone replacement therapy), που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ανεπιθύμητες παρενέργειες σε πολλές γυναίκες.


Αλλά το μαύρο cohosh είναι κάτι περισσότερο από εναλλακτικό οιστρογόνο.
Οι προφανείς θεραπευτικές δυνατότητες της ρίζας του μαύρου cohosh ξεπερνούν τη χρήση τους για «γυναικεία προβλήματα». Αυτό το βότανο Θεωρείται ότι λειτουργεί ως ήπιο αντι-φλεγμονώδες ηρεμιστικό. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί ανέφεραν ότι μπορεί να παρέχει κάποια ανακούφιση σε μυϊκούς πόνους. Εκτός από αυτό, το μαύρο cohosh, επίσης, εφαρμόζεται για την κάθαρση των βλεννογόνων μεμβρανών και τη μείωση της σχετικής συμφόρησης από τον ενοχλητικό βήχα.Ιδιαίτερα, το μαύρο cohosh χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει:
- τις εξάψεις,
- την εναλλαγή της διάθεσης,
- την ξηρότητα του κόλπου,
- την κατάθλιψη, και άλλα δυσάρεστα σημάδια της εμμηνόπαυσης και της περιεμμηνόπαυσης.

Πιστεύεται ότι το μαύρο cohosh παρέχει ένα ισχυρό φυτικό μίγμα, γνωστό ως φυτοοιστρογόνα που μιμείται τις επιδράσεις της ορμόνης. Με τέτοια μίγματα, οι ορμόνες που σχετίζονται με τα συμπτώματα πιθανό να μειώνονται.


Το μαύρο cohosh είναι επίσης χρήσιμο για την ανακούφιση από τις κράμπες της εμμηνόρροιας.
Αυτό επειδή περιέχει αντισπασμωδικές ιδιότητες που μπορεί να ελαττώσουν αυτές τις δυσφορίες της εμμηνόρροιας. Πάντως θεωρείται ότι μέσα από την ελάττωση των επιπέδων ορμονών, το ισχυρό μίγμα του βοτάνου, που ονομάζονται φυτοοιστρογόνα μπορεί να δώσει ακόμη και ορισμένα οφέλη στις γυναίκες με προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή PMS (premenstrualsyndrome).

Σήμερα, λόγω των πολλαπλών χρήσεων και λειτουργιών του, πολλά καταστήματα υγιεινής διατροφής σε πολλές περιοχές του κόσμου διαθέτουν προϊόντα μαύρο cohosh, τα οποία έρχονται συνήθως με τη μορφή βάμματος, δισκίων, αποξηραμένων βοτάνων ή τσαγιού, και κάψουλας. Eίναι απολύτως αναγκαίο όταν αγοράζετε αυτό το βότανο να ψάξετε για κάψουλες ή δισκία με τυποποιημένα αποστάγματα που να περιέχουν 2,5% των ενεργών συστατικών που βρίσκονται στη ρίζα του μαύρου cohosh, γνωστά ως γλυκοζίτες τριτερπένια (triterpenes glucozides), ποσό που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό για πολλές γυναίκες σε κλινικές δοκιμές, και 5% αυτών των ενώσεων για την περίπτωση των υγρών προϊόντων.


Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε ότι κάποιος μπορεί να εφαρμόσει το μαύρο cohosh οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά για τη μείωση της αναστάτωσης στο στομάχι, είναι πολύ καλύτερα να το λαμβάνετε με γεύματα. Και για να συγκαλύψετε την πικρή γεύση, πάρτε το με λεμόνι ή με μέλι. Και για όσες έχετε προβλήματα εμμηνόπαυσης, μόλις πάρετε το προϊόν, αφήστε να περάσουν μέχρι και οχτώ εβδομάδες για να δείτε τα οφέλη του.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-
Το Τζίνκο Μπιλόμπα

-
Το tee tree oil

-
To φυτο Μελισσοχορτο


 

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω