Κεντρική Σελίδα Ψηφοφορίες Εκδόσεις Online Αγορές Επικοινωνία
   
Ομορφιά - ΔίαιταΥγείαΨυχολογίαFeng-ShuiΑγαπημέναΑστρολογίαΣχεσεις
 
Ομορφιά - Δίαιτα
Υγεία
Ψυχολογία
Feng-Shui
Αγαπημένα
Αστρολογία
Σχεσεις
Εκδόσεις
Ψηφοφορίες
Online Αγορές
 
 
Αγαπημένα Περισσότερα άρθρα | Συνοπτική λίστα άρθρων |
 
Τι είναι το Ginkgo biloba, από πού προέρχεται και πώς μπορεί να βοηθήσει την υγεια μας
 
  Print this article E-mail this article to a friend   
Συγγραφέας: Ματίνα Π.   Πηγή: ANEW.GR
   Σελίδα 1 από 1  
 

Οι βιταμινες Ginkgo biloba υπάρχουν σε αφθονία στην αγορά. Αυτά τα συμπληρώματα βιταμινών ginkgo biloba που προέρχονται από το φυτό ginkgo biloba πιστεύεται ότι κατέχουν τα μυστικά για αντοχή, μακροζωία και ευημερία, προερχόμενα από ένα δέντρο που σώθηκε για πάνω από 250 εκατομμύρια χρόνια. Το βότανο Ginkgo biloba αποσπάται από το αρχαιότερο δέντρο στον κόσμο, το δέντρο Ginkgo. Αυτό το δέντρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν περίπου 150-200 εκατ. χρόνια.

Είναι ένα «ζωντανό ορυκτό» όπως το ονόμασε χαρακτηριστικά ο Κάρολος Δαρβίνος. Εντοπίσαμε την ύπαρξή του πριν πάνω από 150 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι και τη στιγμή που τα δέντρα ginkgo biloba ξεριζώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες 7 εκατομμύρια χρόνια πριν και 3 εκατομμύρια χρόνια πριν στην Ευρώπη. Χάρη στις προσπάθειες του Engelbert Kaempfer, ενός βοτανολόγου από τη Γερμανία, το δέντρο ginkgo biloba βρέθηκε και πάλι το 1690 στην παγόδα του αυτοκρατορικού κήπου της Κίνας. Αυτός έγραψε το βιβλίο του Amoenitatum εxoticarum (1712), περιγράφοντας και δίνοντας ελεύθερα πληροφορίες για το ginkgo biloba, ενώ ήταν στην Ιαπωνία.

Πληροφορίες σχετικά με το Ginkgo biloba αποκαλύπτουν ότι το biloba έχει δύο ομάδες δραστικών ουσιών:
-
τα φλαβονοειδή και
- τις λακτόνες τερπενίων συμπεριλαμβανομένων των γκιγκολιδίων Α, Β και Γ, τα διλοβολίδια, το quercetin, και τα καεμφερόλη
.
Έχει αποδειχθεί ότι τα γκιγκολίδια ελέγχουν την αλλεργική φλεγμονή, το αναφυλακτικό σοκ και το άσθμα. Πληροφορίες σχετικά με το Ginkgo biloba αποκαλύπτουν επίσης ότι το biloba έχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, που πιστεύεται ότι είναι η αιτία της πρόωρης γήρανσης και της άνοιας και αποκαλύπτουν ότι τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύουν τα μάτια για καθαρότερη όραση, το καρδιαγγειακό σύστημα και το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Για να είναι κάθε βιταμίνη ginkgo biloba αποτελεσματική, πρέπει να περιέχει 24% φλαβονοειδή και 6% τερπενοειδή. Αυτά τα απαιτούμενα επίπεδα είναι γνωστό ότι δίνουν το μέγιστο δυνατό όφελος για το άτομο που τα λαμβάνει.

Μεγάλο μέρος των πληροφοριών του ginkgo biloba που κυκλοφορεί σήμερα επικεντρώνεται στη φαρμακευτική αξία των δέντρων.
Πληροφορίες σχετικά με πολλές ασθένειες που έχουν θεραπευθεί από τα προσθετικά συμπληρώματα ginkgo biloba, επίσης αφθονούν. Πληροφορίες Ginkgo biloba που ποικίλλουν από τις θετικές επιπτώσεις του μέχρι και τις πιθανές παρενέργειες του, είναι επίσης άμεσα διαθέσιμες μέσω του διαδικτύου. Οι πληροφορίες Ginkgo biloba που συγκεντρώθηκαν από 30 χρόνια εκτεταμένης έρευνας αποτελούν κλινική απόδειξη ότι το ginkgo biloba μπορεί να προλαμβάνει και να επιλύνει πολλές σωματικές δοκιμασίες. Οι πληροφορίες σχετικά με θετικές επιπτώσεις στον οργανισμό που περιλαμβάνει τη θεραπεία ενός φάσματος των νευρολογικών διαταραχών και της αναποτελεσματικότητας της κυκλοφορίας.

Οι σημαντικές ευεργετικές συνέπειες των βιταμινών Ginkgo biloba μπορούν να συνοψιστούν σε τρεις:

- Πρώτον,
οι βιταμίνες ginkgo biloba βελτιώνουν όπως είναι γνωστό τη ροή του αίματος προς τα αιμοφόρα αγγεία και στους περισσότερους ιστούς και όργανα, ιδίως την καρδιά και το μυαλό. Κατά συνέπεια, επιτρέπουν το οξυγόνο να φθάσει περισσότερους νευρώνες και βελτιώνουν την κυκλοφορία με το να χαλαρώνουν τους μύες που περιβάλλουν τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία.
- Δεύτερον, οι βιταμίνες ginkgo biloba έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να ελέγξουν τις ελεύθερες ρίζες και να προωθήσουν τη νεότητα, την υγεία και το σθένος με τη ginkgo biloba βιταμίνη.
- Τρίτον, οι βιταμίνες ginkgo biloba μπλοκάρουν την υπερδιέγερση του παράγοντα ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων ή ΠΕΑ που αν δεν ρυθμιστεί, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά καρδιαγγειακών, νεφρικών, αναπνευστικών και κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) διαταραχών.

Οι βιταμίνες Ginkgo Biloba λαμβάνονται καλύτερα νωρίς το πρωί και ποτέ μετά το μεσημέρι.

Απαραιτήτως απαιτείται ημερησία λήψη 40 με 200 χιλιοστόγραμμων (mgs). από υγιείς ανθρώπους. Αλλά για εκείνους που χρησιμοποιούν βιταμίνες Ginko biloba για θεραπεία, προτείνεται η χορήγηση 40 χιλιοστόγραμμων τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Δοκιμάστε αρχικά να χρησιμοποιήσετε 40 mgs. Καθημερινά για να δείτε αν υπάρχει αισθητή βελτίωση στη μνήμη ή σκέψη. Στη συνέχεια, αυξήστε τις δόσεις, εάν δεν παρατηρήσετε δυσμενείς επιπτώσεις.

Τα συμπληρώματα βιταμινών
biloba ginkgo έχουν επίσης και παρενέργειες.
Πληροφορίες σχετικά με το Ginkgo biloba και περί των πιθανών παρενεργειών του, περιλαμβάνουν την αρνητική αλληλεπίδραση με διάφορα φάρμακα όπως αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης ή αντικαταθλιπτικά και αντιπηκτικά φάρμακα ή αντιαιμοπεταλιακές θεραπείες, βαρφαρίνη (αιμοδιαλυτικό) και τραζοδόνη. Οι πληροφορίες γύρω από το Ginkgo biloba χρησιμεύουν ως οδηγός για να επωφεληθείτε από αυτό. Οι πληροφορίες αυτές είναι ουσιώδης στο να σταθμίσετε τις επιλογές σας και να κάνετε μια συνειδητή επιλογή για το αν είναι αναγκαίο να λάβετε εκχυλίσματα ginkgo biloba ή να απέχετε από αυτά.

Έχουν αναφέρθει παράπονα στο γαστρεντερικό, πονοκέφαλοι και αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις. Σε συνδυασμό με τη βιταμίνη gbiloba ginkgo, άλλο αντιπηκτικό ή αντιπηκτικά συμπεριλαμβανομένων ασπιρινών θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν εσωτερική αιμορραγία. Το αντιαιμοπεταλικό στοιχείο Biloba Bitamin Ginko, αν ληφθεί για αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία μπορεί να παρατείνει το χρόνο που ο ΠΕΑ σχηματίζει θρόμβο αίματος.

Μέτρια προσοχή πρέπει να δοθεί όταν οι βιταμίνες ginkgo biloba λαμβάνονται παράλληλα με αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα.

Εάν μετά τη χορήγηση της βιταμίνης ginkgo biloba εμφανίζονται συμπτώματα, τότε θα πρέπει ο ασθενής να μειώσει τη δόση ή να σταματήσει τελείως σε περίπτωση ανάγκης.
Οι Ginkgo biloba βιταμίνες είναι προς μεγάλο όφελος των ανθρώπων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της ζωής τους
.
Τα χημικά συστατικά βιταμίνες ginkgo biloba θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ώθηση της ελλιπής μνήμης ως αποτέλεσμα της γήρανσης. Έχει αναφερθεί ότι άτομα με Αλτσχάιμερ έχουν βρει μεγάλη ανακούφιση στις βιταμίνες ginkgo biloba. Μάλιστα, η χρήση των βιταμινών ginkgo biloba αναφέρεται ότι μπορεί να καθυστερήσει τις συνέπειες της νόσου του Αλτσχάιμερ. Στη Γερμανία, η βιταμίνη ginkgo biloba είναι ένα εγκεκριμένο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ.

Τα συμπληρώματα βιταμίνης Biloba ginkgo είναι χρήσιμα.
Αλλά το συστατικό αραίωσης στη βιταμίνη bilobga ginkgo πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Δεν θα πρέπει να ξεπερνιέται η λήψη άνω των 60 mg. των βιταμινών ginkgo biloba ανά ημέρα και ειδικά σε μια μακροπρόθεσμη βάση, αν δεν παρακολουθείται από ειδικούς αντιπροσώπους υγείας. Υπάρχουν άλλα φάρμακα ή συμπληρώματα που έχουν τις ίδιες αντιπηκτικές ιδιότητες όπως η ασπιρίνη, τα ιχθυέλαια, το cuomadin και το vinpocetine. Αυτά τα παρόμοια φάρμακα ή συμπληρώματα μπορεί να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στο σώμα, αν συνδυαστούν με βιταμίνες Ginkgo biloba.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

-Τα πάντα για το tee tree oil

- Το βότανο δρόγη


- Το βότανο μαύρο Κόχος

 

 

 
 
Custom Search
 
Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
<
<
<
<
<
Κάντε κλίκ απο κάτω